WordPress installeren

WordPress installeren kan op twee manieren, handmatig of – als je webhosting-provider het ondersteunt – met Installatron.

WordPress handmatig installeren

Bij het handmatig installeren van WordPress, download je eerst de bestanden van WordPress.org (de Nederlandse versie vind je hier).
Vervolgens zorg je dat je een MySQL-database aanmaakt via je webhosting-provider en deze koppel je aan je WordPress-installatie.

WordPress handmatig installeren »

WordPress installeren met Installatron

Installatron wordt door sommige hosting-providers standaard meegeleverd met je webhosting-pakket en biedt de mogelijkheid om WordPress met één klik te installeren.

WordPress installeren met Installatron »

Deel dit bericht:

Over Wouter Postma

Wouter Postma (1991) is WordPress-specialist en richtte in 2012 (samen met Jelle van der Schoot) WordPress Lounge op. Naast WordPress Lounge, blogt Wouter in het Engels op wpsense.org. In 2013 verscheen het boek WordPress - een inspirerende handleiding dat hij samen met Jelle van der Schoot schreef.

WordPressLounge* biedt verschillende diensten aan op het gebied van WordPress, SEO en development. Benieuwd wat ons team voor jouw (WordPress-)website kan betekenen?
Meer info »