Een “meer lezen”-tag in WordPress zorgt ervoor dat je bepaalt welke tekst WordPress op de blog-pagina of archiefpagina laat zien. Vaak zie je op WordPress-websites dan ook “Read more” of “Lees verder” onder een introtekst staan.
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.
In het voorbeeld hierboven zie je dat er een “Read more »”-button tevoorschijn komt zodra men gebruik maakt van de Meer lezen-tag.
Waarom een “meer lezen”-tag?
Waarom zou je gebruikmaken van een “Meer lezen”-tag?
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.
Wanneer je er geen gebruik van maakt, zal je gehele bericht op de home-pagina worden weergegeven. Zo moeten bezoekers enorm ver naar beneden scrollen voor het volgende bericht.
Bovendien hoeven je bezoekers dan niet te klikken om het bericht te lezen. Wanneer ze wél moeten klikken, verlaagt dat de bounce rate (meer over: Bounce rate verlagen).
Meer lezen-tag invoegen
De meer-lezen tag kun je in je bericht invoegen met de balk bovenin de editor.
Meestal is het het handigste om deze in te voegen direct na de eerste alinea van je bericht.
“Lees meer” op basis van aantal woorden
Het kan overigens ook zo zijn dat jouw theme de “Lees meer”-tag niet gebruikt. Sommige themes voegen deze automatisch toe na een maximaal aantal woorden. Op deze manier zorgt het theme ervoor dat de stukken tekst op blog-, archief- en categorie-pagina’s niet enorm verschillen in lengte.
In zo’n geval is het dus niet nodig om een “Meer lezen”-tag in te voegen. Toch raad ik je aan om dit altijd te doen. Het kan zijn dat je over een jaar bijvoorbeeld een nieuw theme installeert dat wel gebruik maakt van de “Meer lezen”-tag. In zo’n geval zou het vervelend zijn als je alle blogberichten één voor één langs moet om hem alsnog in te voegen.