WPLounge
Home » WordPress Plugins » Bulk berichten inplannen in WordPress

Bulk berichten inplannen in WordPress

Soms hebben wij een aantal artikelen als “concept” in WordPress klaar staan om ingepland te worden. Die willen we dan met een vaste “interval” inplannen om gepubliceerd te worden. Dit kunnen we natuurlijk handmatig (per bericht) doen. Maar het kan ook sneller! De plugin Draft Scheduler helpt je om automatisch (en dus sneller) je berichten in te plannen!

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Draft Scheduler installeren

Om de plugin te installeren, ga je naar Plugins > Nieuwe plugin, en zoek je op “Draft Scheduler”. Klik bij het onderstaande resultaat op “Nu installeren“.

Draft Scheduler

Vervolgens activeer je de plugin zoals je dat gewend bent. Onder de “Berichten”-tab in de WordPress-admin vind je nu het knopje “Draft Scheduler”.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Berichten inplannen via Draft Scheduler

In het Draft Scheduler-menu vind je de onderstaande opties (klik op de afbeelding voor een grotere weergave).

Draft Scheduler menu

 

Hier kun je kiezen welk type “post” je wilt inplannen. Dit kunnen namelijk niet alleen berichten, maar ook pagina’s zijn. Vervolgens kies je een “startdatum”.

Bij Posting order kies je in welke volgorde de berichten gepubliceerd worden. Dit kan willekeurig zijn, maar ook de volgorde waarin de berichten zijn geschreven.

Vervolgens kies je een Post interval, bijvoorbeeld 24 uur (één dag) of 48 uur (twee dagen).

Alles willekeurig inplannen

Ook kun je ervoor kiezen om je volledig te laten verrassen door de plugin. Je kiest nog steeds een startdatum, maar de plugin publiceert je berichten op willekeurige tijdstippen.

Wel kan je een maximum aantal berichten per dag kiezen, of een precies aantal berichten per dag. Daarnaast is het mogelijk om aan te geven dat je pas wilt publiceren na een bepaald tijdstip, én welk tijdstip je op zijn laatst een bericht wilt publiceren.

Random

Berichten inplannen via een agenda

Dit is natuurlijk een hele handige plugin, maar er zijn meerdere plugins die het inplannen makkelijker en/of overzichtelijker maken. Zo is er de WordPress Editorial Calendar-plugin, die een agenda-weergave aan je Berichten-menu toevoegt. Hier kun je vervolgens je berichten naar een andere datum slepen in een soort agenda. Erg handig!

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer