WPLounge
bulk uploaden
Home » WordPress Plugins » Bulk bestanden uploaden naar WordPress via FTP

Bulk bestanden uploaden naar WordPress via FTP

FTP bulk upload WordPressMoet jij veel media-bestanden uploaden naar je WordPress-website en lukt dit niet via de WordPress-mediabibliotheek? Gelukkig is daar nu een oplossing voor, waarmee je al je bestanden via FTP kan uploaden naar je server, en ze vervolgens importeren in je mediabibliotheek.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Add From Server

De plugin Add From Server geeft je de mogelijkheid om bestanden die op je server staan (maar nog niet in WordPress) te importeren in WordPress. Dit is handig wanneer je (bijvoorbeeld) duizend afbeeldingen moet uploaden, of een grote lading aan PDF’s.

Installeer de plugin en activeer hem (hoe je een plugin installeert, lees je hier). Je krijgt nu in WordPress onder het kopje “Media” een nieuwe optie genaamd: “Add From Server“.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Het uploaden

Om via FTP bestanden te uploaden, heb je de FTP-gegevens van je webhosting-pakket of server nodig. Daarnaast heb je een FTP-client nodig om deze bestanden te uploaden naar je server.

Zodra je via FTP bent ingelogd, ga je naar de wp-content folder en maak je een nieuwe map aan (bijvoorbeeld “FTP Upload”).

Filezilla upload
Uploaden met Filezilla

Sleep alle bestanden die je wilt uploaden in deze map en wacht totdat je FTP client klaar is met uploaden. Zodra deze klaar is, gaan we terug naar de WordPress-admin.

Importeren in mediabibliotheek

Nu alle bestanden op je server staan, gaan we ze met behulp van de Add From Server-plugin importeren in WordPress. Je vindt de importeer-optie onder het kopje “Media > Add From Server“.

De plugin laat hier de mappenstructuur van je server zien. Open de map waarin je de afbeeldingen hebt geüpload. Hier kun je alle bestanden aanvinken die je wilt importeren (je kunt ze ook allemaal in één keer aanvinken).

Het duurt waarschijnlijk even voordat de plugin klaar is met alles in je mediabibliotheek zetten, maar het is nog altijd een snellere methode dan het (direct) uploaden van honderden bestanden.

Beoordeel dit artikel

Wouter Postma

Oprichter WPLounge. Blogt ook in het Engels op WPLounge.org.

4 reacties

  • Vraagje; als ik een afbeelding upload, dan wordt hij op meerdere formaten geupload. Dit kost natuurlijk heel veel ruimte op mijn server! Weten jullie of dit ook anders kan?
    Bedankt!
    Martine

  • Hallo, ik heb een MP4 filmpje geupload via FTP. Gebruik ook de vereiste plugin. Maar krijg het filmpje als ZIP-bestand in de mediabibliotheek. Daar kan ik niets mee. Hoe los ik dat op?

  • Als ik aanvink en import gebeurt er eigenlijk niks. Wat kan hiervan de oorzaak zijn.. in de ftp heb ik ze toch duidelijk zitten, maar de mediabieb weigert te lezen.. of te importeren

Partners