WPLounge
Webhosting
Home » WordPress Algemeen » Hosting en goedkope domeinnamen voor je WordPress-site

Hosting en goedkope domeinnamen voor je WordPress-site

Er zijn veel hosting-partijen die WordPress-hosting aanbieden. Wat veel mensen niet weten is dat je vaak helemaal geen speciaal WordPress-pakket nodig hebt om WordPress-websites te kunnen hosten. Ook kan het voordelig zijn om je domeinnaam en hosting bij verschillende partijen te regelen.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Goedkope domeinnamen

Domeinnamen VersioDe meeste hosting-partijen bieden ook domeinnamen aan, maar niet allemaal. Zo is er bijvoorbeeld Savvii, wat ons betreft de beste partij voor WordPress hosting. Zij bieden echt alleen hosting aan (speciaal voor WordPress), en geen registratie van domeinnamen.

In zo’n geval kun je je domeinnaam dus registreren bij een andere partij, zoals Versio of iXL Hosting. Vervolgens kun je de DNS-records (of nameservers) van je domeinnaam laten verwijzen naar de partij waar je je website gaat hosten. Ik doe dit zelf ook; ik gebruik de ene partij om mijn domeinnamen te registreren en laat ze vanuit daar weer doorverwijzen naar de andere partij.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

De goedkoopste aanbieder van domeinnamen in Nederland is Versio (zie tarieven aan rechterkant). Versio biedt ook webhosting aan, maar daar zijn we een stuk minder enthousiast over (lees hier onze review van Versio als hosting-partij).

Beste hosting voor je WordPress-website

Op onze WordPress hosting pagina zie je dat wij Savvii (managed WordPress hosting) als beste partij hebben beoordeeld om in Nederland je WordPress-website te hosten.

Naast Savvii zijn er nog andere partijen die wij goed vinden, zoals iXL Hosting. Bij iXL heb je pakketten voor meerdere websites, zoals het “Personal Advanced”-pakket (€5,- per maand) waarop je maximaal tien websites kunt hosten. Dit is geen WordPress-pakket, maar er kunnen ook gewoon tien WordPress-websites op worden gezet.

premium-partner-savviiBij Savvii zijn de prijzen iets hoger, maar als je een webshop hebt (waarbij laadtijd en uptime cruciaal zijn) denken we dat je dat bedrag er gemakkelijk uit haalt. Bovendien zijn de servers van Savvii speciaal ingericht voor WordPress-websites, zodat je website zo snel mogelijk geladen wordt en zo min mogelijk offline is. Een snelle webshop is goed voor de conversie (lees ook het artikel van Jelle: Webwinkel conversie tips).

Bovendien biedt Savvii bij bepaalde pakketten onbeperkt dataverkeer en opslagruimte aan. Als je een website van 10GB hebt kan het dus zelfs voordeliger zijn om voor Savvii te kiezen.

Conclusie

Om domeinnamen te registreren maak ik zelf gebruik van Versio. De prijzen zijn ontzettend laag en het Versio-systeem werkt redelijk intuïtief. Als je je “online portemonnee” vult kun je de domeinnamen ook automatisch laten verlengen. Daarnaast is het mogelijk om domeinnamen in categorieën in te delen.

Ik heb ook de hosting van Versio geprobeerd, maar was hier zeer ontevreden; mijn websites waren vaak down en altijd erg traag. Bij iXL Hosting heb ik ervaring met meerdere pakketten (van een Personal-pakket tot een VPS) en ben ik eigenlijk altijd tevreden geweest over zowel de performance, uptime als support.

Inmiddels heb ik ook een aantal klanten (en eigen websites) ondergebracht bij Savvii en daar ben ik tot nu toe meer dan tevreden over; de websites zijn sneller dan bij iedere andere partij waar ik ervaring mee heb gehad en de support die Savvii biedt is uitstekend.

Als je dus een webshop hebt (of een andere website waar een groot deel van je omzet van afhankelijk is) raad ik je aan om deze bij Savvii te hosten.

Beoordeel dit artikel

(Nog geen ratings)

Wouter Postma

Oprichter WPLounge. Blogt ook in het Engels op WPLounge.org.

Gratis op de hoogte blijven?

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte
te blijven over ontwikkelingen in WordPress!

Reageer

Advertenties

Blijf op de hoogte!

Scroll Up Skip to content