WPLounge
je verbinding is niet prive
Home » WordPress Algemeen » ‘je verbinding is niet privé’ in Google Chrome

‘je verbinding is niet privé’ in Google Chrome

Je hebt waarschijnlijk wel eens de melding “Your connection is not private” of “je verbinding is niet privé” gezien als je een website probeert te bezoeken in Google Chrome. Dit kan verontrustend zijn, maar geen paniek – we zullen uitleggen wat dit betekent en hoe je het kunt oplossen.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Wat betekent “je verbinding is niet privé” in Chrome?

De melding “Your connection is not private” betekent dat er een probleem is met de beveiliging van de website die je probeert te bezoeken. De website is niet beveiligd met een correct SSL-certificaat.

Dit kan betekenen dat er iemand tussen jou en de website zit die probeert je gegevens te stelen, zoals wachtwoorden of andere persoonlijke informatie.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Waarom zie ik deze melding?

je verbinding is niet privé

Er zijn een aantal redenen waarom je de melding “je verbinding is niet prive” in Chrome kan zien. Een daarvan is dat de website die je probeert te bezoeken niet over een geldig SSL-certificaat beschikt.

Dit certificaat is nodig om de verbinding tussen jou en de website te encrypten, wat de veiligheid verhoogt. Als de website dit certificaat niet heeft, is de verbinding niet beveiligd en kan iemand tussen jou en de website komen. En op deze manier gegevens inzien die jij achterlaat op die website.

Sommige van de meest voorkomende oorzaken zijn:

  • De website die je probeert te openen gebruikt een ongeldig of verlopen SSL-certificaat. Dit is een type beveiliging dat ervoor zorgt dat jouw gegevens versleuteld worden wanneer je met de website communiceert. Als het certificaat verlopen is of ongeldig is, kan Chrome niet garanderen dat je gegevens veilig zijn.
  • Je internetverbinding is mogelijk onveilig. Dit kan gebeuren als je bijvoorbeeld verbinding maakt met een openbaar wifi-netwerk waarmee andere gebruikers toegang hebben. In dit geval is het mogelijk dat iemand anders jouw gegevens kan onderscheppen of wijzigen.
  • Je gebruikt een oudere versie van Chrome. Chrome brengt regelmatig updates uit om de beveiliging van de browser te verbeteren. Als je een oudere versie gebruikt, kan het zijn dat deze foutmelding verschijnt omdat je niet beschikt over de nieuwste beveiligingsfuncties.

Hoe kan ik dit oplossen?

Gelukkig is het relatief eenvoudig om dit probleem op te lossen. Als je de melding “Your connection is not private” ziet, klik dan op “Advanced” en vervolgens op “Proceed to [website] (unsafe)”. Dit zal je toegang geven tot de website, maar het is wel aan te raden om de website te verlaten en een andere te zoeken als je twijfelt over de veiligheid ervan.

Als je de melding “Je verbinding is niet privé” te zien krijgt, betekent dit niet automatisch dat de website onveilig is. Je kunt de melding op een aantal manieren oplossen:

  • Probeer de website te openen via een andere browser, zoals Mozilla Firefox of Microsoft Edge. Dit kan helpen als het probleem specifiek is aan Google Chrome.
  • Controleer of je internetverbinding werkt en of je de juiste URL hebt ingevoerd. Soms kan de melding verschijnen als je een foutieve website probeert te openen.
  • Als je de website toch wilt openen in Google Chrome, kun je de melding negeren en doorgaan naar de website. Klik hiervoor op “Doorgaan naar [website]” onderaan het scherm. Let wel: dit kan op eigen risico zijn als de website onveilig is.
  • Als je vertrouwt op de veiligheid van de website, kun je het SSL-certificaat toevoegen aan de uitzonderingslijst van Google Chrome. Klik hiervoor op het slotje in de adresbalk en selecteer “Certificaat bekijken”. Vervolgens klik je op “Uitzonderingen toevoegen” om het certificaat toe te voegen aan de lijst.

Conclusie

Als je de foutmelding “Je verbinding is niet privé” ziet in Chrome, betekent dit dat er een probleem is met de beveiliging van je verbinding met een bepaalde website. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals een ongeldig SSL-certificaat of een onveilige internetverbinding.

Om het probleem op te lossen, kun je de bovenstaande stappen volgen of contact opnemen met de websitebeheerder. Het is belangrijk om goed op te letten bij deze foutmelding. Vul vooral niet belangrijke gegevens in als je toch doorgaat naar zo’n website.

Reageer