WPLounge
Home » WordPress Plugins » Je WordPress blog koppelen aan je Facebook-profiel

Je WordPress blog koppelen aan je Facebook-profiel

Wil je automatisch een Facebook update op je profiel of pagina plaatsen als je een nieuw blogbericht op je WordPress-website hebt gepubliceerd? Er zijn een aantal plugins waarmee je dit voor elkaar krijgt.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Officiële Facebook plugin (gratis)

De meest voor de hand liggende plugin is de plugin van Facebook zelf. Hij optimaliseert je content automatisch voor “rich previews” voor Facebook, Twitter en Google+ door middel van het Open Graph-protocol.

Je krijgt de mogelijkheid om een “Like”, of “Send” button toe te voegen aan iedere post om je lezers je content te laten delen.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Ook kun je de “Facebook Comments Box” aanzetten. Je laat mensen hiermee via Facebook reageren op je content. Het voordeel hiervan is dat hun vrienden dat ook weer zien en wellicht doorklikken naar jouw site.

Moedig je bezoekers aan je content te delen met hun vrienden met verschillende sociale buttons.
Moedig je bezoekers aan je content te delen met hun vrienden met verschillende sociale buttons.

Ultimate Facebook ($19)

De Ultimate Facebook plugin biedt oneindig veel mogelijkheden (de naam zegt het al). Voor échte Facebook-integratie heb je meestal meerdere plugins nodig – die natuurlijk door elkaar gaan lopen. Met de Ultimate Facebook plugin heb je al die functionaliteit in één keer.

Zo kunnen mensen na het installeren van deze plugin op je WordPress-website inloggen met Facebook (“Connect with Facebook“).

"Login with Facebook"; mensen kunnen op je WordPress website inloggen met Facebook.
“Login with Facebook”; mensen kunnen op je WordPress website inloggen met Facebook.

De mogelijkheden van de Ultimate Facebook-plugin zijn oneindig. Ik ga ze daarom niet allemaal toelichten. Op de website van de plugin zelf vind je alle mogelijkheden op een rijtje.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is eigenaar van de website WPLounge en van zoekmachine marketing bureau Kliq Internet

Reageer

Partners

de snelste en beste wordpress webhosting