WPLounge
Pretty link WordPress
Home » WordPress Plugins » Mooie uitgaande links maken met Pretty Link

Mooie uitgaande links maken met Pretty Link

Op je website heb je vaak meerdere uitgaande links. Dit kunnen bijvoorbeeld affiliate links zijn: je doel is dan dat de bezoeker een order plaatst op een andere website, waarna jij een commissie ontvangt. Het uiterlijk van affiliate links is echter niet om aan te zien.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Permalink structuur

Het zijn vaak lange links met veel variabelen, waardoor de link er bijvoorbeeld zo uit zou kunnen zien:

http://ds1.nl/c/wi=158547&si=1661&li=100023&ws=&dl=mtv/mcsmambo.p%3FM5NextUrl%3
DRSRCH%26M5CurrUrl%3DRSRCH%26srch_attr%3Dsupp_id%26srch_query%3D%26supp_id%3D7000

Als een bezoeker dit ziet, kan dat erg afschrikken. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat er niet op de link wordt geklikt en dan ben jij je commissie kwijt. Dit is misschien een extreem voorbeeld, maar in de praktijk gaat het vaak zo. Het zou mooier zijn als de URL er zo uit zou zien:

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

http://www.domeinnaam.nl/uit/ebay

Je wilt natuurlijk wel je commissie behouden, dus op de een of andere manier moet je de bezoeker doorsturen via je “mooie” URL naar de “lelijke” URL, waarna hij naar de webshop wordt gestuurd.

Pretty Link Lite

Pretty Link is een WordPress plugin waar je een URL kan invoeren (zoals bovenstaand) en een nieuwe URL kan invoeren, zoals: http://www.domeinnaam.nl/link. Als ze dan op die link klikken, worden ze doorgestuurd naar de “lelijke” link maar merken daar niets van.

Een uitstekende manier dus om je affiliate links te verbergen voor je bezoekers, aangezien er veel mensen zijn die niet weten wat affiliate links zijn. Daarnaast zijn er nog steeds mensen die bang zijn voor lange links met veel variabelen, omdat dit vaak als spam wordt gezien.

Pretty Link WordPress plugin

Groepen aanmaken

Je kunt nieuwe links toevoegen en je kunt ze ook indelen in groepen. Zo behoud je het overzicht en dit kun je gebruiken om later te bekijken welke links het goed doen en welke het minder goed doen.

Statistieken

Je kunt per link zien hoe vaak er op geklikt is en hoeveel unieke kliks dat zijn. Er zijn mensen die zeggen dat Pretty Link dit niet goed detecteert en een goed alternatief om het aantal kliks uit te vinden is Google Analytics.

‘Nofollow’ toevoegen

Door een simpele optie aan te vinken wordt de link ‘nofollow’, waardoor Google hem niet zal indexeren. Handig als je met affiliate links bezig bent, want daar is Google niet zo gek op!

Nog veel meer…

Pretty Link heeft nog veel meer opties, probeer de plugin zelf uit. Pretty Link Lite is gratis te downloaden op WordPress.org.

Downloaden: Pretty Link (gratis, WordPress.org)

Pretty Link Pro

Pretty Link Pro is de premium versie van de gratis Pretty Link (Lite) plugin. De pro versie heeft veel meer functie dan de lite versie.

Pretty link pro

Zo kun je links koppelen aan Google Analytics of twee keer doorsturen, zodat je ze door meerdere statistieken tools kunt sturen. Split testing en automatisering zijn ook woorden die bij de Pretty Link Pro centraal staan: het mag duidelijk zijn dat de pro versie veel meer doet dan de lite versie. Wil je series met redirects aan de gang, download dan de Pretty Link Pro plugin. Deze kost $37 en is te downloaden op de website van Pretty Link.

Tip: Automatisch woorden vervangen in affiliate links!

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is eigenaar van de website WPLounge en van zoekmachine marketing bureau Kliq Internet

Reageer

Partners