WPLounge
VPN
Home » WordPress Algemeen » Tips voor het beveiligen van WordPress websites: welke belangrijke rol speelt een VPN?

Tips voor het beveiligen van WordPress websites: welke belangrijke rol speelt een VPN?

Heb je een WordPress website? Dan is goede beveiliging belangrijk. Wereldwijd draaien miljoenen websites op deze CMS. Dat betekent ook dat deze websites vaker doelwit zijn van cyberaanvallen. Het platform groeit, maar dat geldt ook voor cyberdreigingen.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Het continu versterken van de WordPress beveiliging is dus een must. Evenals het gebruik van een VPN. Hoe werkt dit eigenlijk? Kun je wel wat tips gebruiken? In dit artikel lees je op welke manier je de beveiliging van jouw WP website naar een ongekend niveau kunt tillen.

Uitgelegd: wat is een VPN eigenlijk?

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Een VPN is een technologie die zorg draagt voor een uitstekende beveiliging én online anonimiteit. De verbinding met het internet wordt namelijk versleuteld. De VPN leidt de internetverbinding om via een beveiligde server. De identiteit en locatie van jouw computer én jezelf blijven geheim. Door de gecodeerde omleiding lijkt het alsof jouw activiteiten afkomstig zijn van de server die de VPN gebruikt.

Hoe belangrijk is een VPN voor de beveiliging van WordPress websites?

Goed beschermt tegen cybercriminaliteit en hackers

Met een VPN weet je zeker dat jouw WordPress website beschermt is tegen derden die kwaad in de zin hebben. Zoals hackers bijvoorbeeld. Dat is één van de vele kenmerken van een Virtual Private Network. Het achterhalen van persoonsgegevens of wachtwoorden is een stuk ingewikkelder doordat de verbinding met het internet wordt versleuteld. Dat is zeker belangrijk als je gebruikmaakt van een Open Source CMS of een openbare wifi verbinding.

Online privacy en anonimiteit gewaarborgd

Heb je een WordPress website die gevoelige informatie of persoonsgegevens verzamelt? Juist dan is het zeker belangrijk om online privacy en anonimiteit te waarborgen. Zeker wanneer jouw website veel klantenaccounts bevat. Een VPN zorgt ervoor dat het IP adres niet zichtbaar is voor cybercriminelen. Daardoor is jouw website niet online navolgbaar.

Geen censuur of geografische blokkades

Als website eigenaar wil je liever geen geografische blokkades of censuur. Je wilt altijd en overal toegang kunnen hebben tot WP plug-ins of andere belangrijke online sources. Toch is dat niet altijd mogelijk. Afhankelijk van jouw locatie, is sommige content gewoonweg niet beschikbaar. Met een VPN kun je dat voorkomen. Daardoor kun je alle plug-ins en tools gebruiken die nodig zijn om jouw website optimaal te laten draaien. Zonder blokkades.

VPN gebruiken voor WordPress websites? 3 praktische tips

1. VPN provider met no-log beleid en sterk encryptieprotocol

Kies een betrouwbare provider als je de WordPress beveiliging wilt aanscherpen met een VPN. De aanbieder moet uitstekende encryptie protocollen hanteren, maar moet ook een no-log policy hebben. Dit betekent dat jouw data niet wordt opgeslagen of bewaard. Let ook op het aantal servers dat de provider aanbiedt. Des te meer servers wereldwijd, des te flexibeler je bent.  

2. Wees consistent in het gebruik van een VPN

Cybercriminelen of hackers slapen nooit. Dat betekent dat het belangrijk is om consistent te zijn in het gebruik van de beveiligde VPN verbinding. Gebruik deze dus altijd en overal. Tijdens het bijwerken van de WP-website, maar ook tijdens het uitvoeren van andere online activiteiten. Zoals het mailen van klanten, het downloaden van bijlagen of online surfen. Zo weet je zeker dat al jouw online activiteiten zijn beveiligd en dat je geen sporen achterlaat.  

3. Maak VPN onderdeel van het team

Werk je met meerdere mensen aan een WordPress website? Dan is het belangrijk dat iedereen binnen het team een VPN gebruikt. Zoals de contentschrijvers binnen jouw team, maar ook de website designers en de developers. Zo is de beveiliging altijd en overal 100%.

Conclusie

De WordPress beveiliging naar een hoger niveau brengen? Met deze tips & tricks is jouw website veel minder aantrekkelijk voor cybercriminaliteit. Met een VPN of Virtual Private Network heb je daarnaast ook de mogelijkheid om via elke verbinding en op elke locatie te kunnen werken aan de CMS. Je bent altijd veilig online. Daarnaast zorgt een versleutelde verbinding ook voor een veilige website voor bezoekers.   

Beoordeel dit artikel

Reageer