WPLounge
Open Sans lettertype WordPress dashboard veranderen - Update 4.6
Home / Tutorials / WordPress 4.6 update: lettertype back-end aanpassen

WordPress 4.6 update: lettertype back-end aanpassen

Heb jij WordPress geüpdatet naar WordPress 4.6, dan is je ongetwijfeld iets opgevallen. Het lettertype in de back-end van je WordPress-website, is veranderd. Ik had er persoonlijk wat moeite mee en wilde graag terug naar het lettertype waar ik gewend aan was en dus zocht ik een oplossing. In dit artikel deel ik die oplossing en laat ik je zien hoe je het lettertype van de WordPress back-end kunt aanpassen.

Open Sans lettertype WordPress dashboard veranderen - Update 4.6

Allereerst: zorg dat je WordPress updatet naar de laatste versie. WordPress 4.6 brengt veel meer dan alleen een aanpassing in het lettertype, dat Native Fonts wordt genoemd. Daarnaast wen je er snel aan en, als je het – net als ik – écht niet aankan, kun je altijd nog gebruik maken van de onderstaande oplossing om het lettertype van de back-end terug te veranderen.

Native Fonts heeft overigens wel een voordeel: het maakt de back-end van je website sneller.

WordPress back-end lettertype aanpassen

Alle WordPress-versies voor WordPress 4.6 maakten gebruik van het Open Sans lettertype. Als je terug wilt naar het Open Sans lettertype, kun je daar de OpenSans FTW plugin voor gebruiken. Dit is een hele kleine, nieuwe plugin die alleen het lettertype in de back-end aanpast. De plugin is nieuw en hoewel ik hem wel heb getest (en de code heb bekeken), moet je altijd uitkijken met nieuwe plugins die nog maar weinig beoordelingen hebben.

Nieuw in WordPress 4.6: Snel updaten, installeren en activeren

WordPress 4.6 maakt het mogelijk sneller plugins en themes te installeren, activeren en bij te werken. Alles kan nu op één pagina, waar je voorheen altijd meerdere pagina’s moest bezoeken. Het proces gaat dus sneller en voelt veel natuurlijker aan. Een handige nieuwe feature!

ShinyUpdates WordPress 4.6
Bron: wpbeginner

Overige verbeteringen in WordPress 4.6

WordPress 4.6 komt met een verbeterde content-editor, die beter met het opslaan van content om gaat als je internetverbinding verdwijnt. Daarnaast controleert de editor of je links correct zijn, zo zal een link naar wplounge.nl/wordpress.org automatisch worden gedetecteerd. WordPress ziet dat je een link naar WordPress.org probeert in te voegen en zal je waarschuwen. Verder heeft WordPress 4.6 nog een aantal verbeteringen onder de motorkap.

Jelle van der Schoot

Jelle van der Schoot is eigenaar van internetbedrijf Bootwebs en mede-oprichter van WordPress Lounge. Hij schreef samen met Wouter Postma het boek WordPress - Een inspirerende handleiding.

Reageer