WPLounge
MaikelVE hosting logo
Home » WordPress Hosting reviews » MaikelVE Pro WordPress hosting review

MaikelVE Pro WordPress hosting review

MaikelVE Pro WordPress Hosting ReviewPrijzen vanaf: € 6,00 per maand (exclusief BTW)
Onze rating: 5 sterren
Website: MaikelVE Pro

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Op zoek naar een goede en betrouwbare hosting voor je WordPress-website? WPLounge houdt een scherp oog op de Nederlandse markt van hostingpartijen en bekijkt regelmatig aanbieders in detail. Dit keer is het de beurt aan MaikelVE Pro. Eentje om eens serieus te overwegen?

MaikelVE in het kort

MaikelVE Pro is onderdeel van de MaikelVE Group, een Belgische onderneming met een hoofdvestiging in Vilvoorde, iets ten Noorden van Brussel. Op de website is te lezen dat het allemaal begon met een reseller-pakket op een servertje in de VS, maar dat men inmiddels draait met vele fysieke en virtuele servers, een geheel eigen infrastructuur en aanwezigheid in meerdere datacenters in de wereld. De bedrijfsnaam MaikelVE is gebaseerd op de naam van de oprichter en huidige CEO, Maikel Van Eylen.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Bij MaikelVE kun je voor je WordPress-hosting momenteel kiezen uit drie pakketten. Voor de goedkoopste (Beginner) betaal je volgens de website € 5,20 per maand (exclusief btw), Essentieel kost € 10,80 en Expert € 16,20. De verschillen zitten ‘m in met name in de hoeveelheid webruimte (respectievelijk 50, 100 en 200 GB) en het maximaal aantal websites dat is toegestaan (respectievelijk 50, 100 en 200 websites).

MaikelVE pakketten

Je kunt kiezen voor betalen per maand, per jaar (met 5% korting), per 2 jaar (7% korting) of per 3 jaar (10% korting).

Registratie & bestellen

Wil je een hostingpakket bij MaikelVE dan is de registratie en het bestelproces geen enkel probleem. Wij kiezen voor een Beginners-pakket en doorlopen de bestel- en betaal-stappen zonder problemen.

MaikelVE Beginner

Overigens is het een beetje verwarrend dat je bij bestellen op het domein Maikelve.pro wordt doorgestuurd naar My.Maikelve-group.net. Daar moet je ook inloggen op je klanten-dashboard.

Nog verwarrender is het echter dat je tijdens het bestellen van een pakket bij de omschakeling van het domein opeens ook meer moet betalen. Is het beginner-pakket eerst € 5,20 per maand, op My.Maikelve-group.net is dat € 6,-. En ook het maximaal websites dat is toegestaan neemt zo maar flink af. Bij een Beginners-pakket van 50 naar slechts 10… En dat gebeurt ook bij de andere pakketten. Heel vreemd!

Mijn dashboard

Als klant kun je inloggen op een ‘Mijn dashboard’-pagina waar al je diensten, domeinen, facturen en helptickets overzichtelijk op een rijtje staan.

MaikelVE-dashboard

Vanuit het dashboard kun je direct inloggen op de beheer- en instellingen-omgeving van je hosting. Bij MaikelVE is dit op basis van cPanel.

cPanel

cPanel is één van de meest-gebruikte webhostingcontrole-oplossingen op basis van een grafische web-based controlepaneel voor het beheren van (bijna) alles binnen je serveromgevingen.

MaikelVE-cPanel

CPanel is over het algemeen simpel in gebruik en biedt bijvoorbeeld verschillende mogelijkheden voor het automatiseren van bepaalde processen, zoals het aanmaken van een nieuwe database, een nieuw emailaccount of een subdomein. Maar ook op het gebied van zaken als DNS, FTP en SSL-certificaten (overigens gratis bij MaikelVE) is alles goed geregeld en je kunt vanuit één enkel beginscherm alle benodigde handelingen uitvoeren.

Voor ons als WordPress-gebruikers is er natuurlijk één ding waar we extra opletten: hoe makkelijk kunnen we het cms installeren op de nieuwe server? En daarover kunnen we heel kort zijn: appeltje-eitje… CPanel beschikt namelijk over een zogenoemde App-installer genaamd Softaculous waarmee je met scripts volledig automatische producten als Joomla, PrestaShop en natuurlijk WordPress kunt installeren. Je stelt zelf een aantal zaken als de websitenaam en de adminaccount in en een klik is vervolgens voldoende het hele proces voor de nieuwste versie van WordPress te voltooien.

Support en zekerheid

MaikelVE biedt bij hun hosting wat men zelf noemt 24/7 premium support. Dat klinkt goed, maar wij willen dat natuurlijk graag even zelf checken. Daarom hebben we een Helpticket aangemaakt waarin we informeerde of er automatisch backups worden gemaakt van een website of dat we dat zelf handmatig moeten doen via cPanel. De ticket verstuurde we om 13:20 uur en om 13:23 uur (binnen letterlijk drie minuten dus) hadden we antwoord van een ‘Support Guru’; uitstekend dus.

MaikelVE-support

Het antwoord op onze vraag was overigens dat er dagelijks een backup gemaakt wordt via de ‘Acronis Backup’ module in cPanel, maar dat je indien nodig ook nog steeds een eigen backup kunt maken via de backupwizard. Chapeau!

Conclusie

Tijdens onze korte eerste kennismaking met de webhosting bij MaikelVE Pro zijn we geen zaken tegengekomen die onder de maat zijn. De pakketten zijn volledig, al liggen de prijzen per maand wel boven het marktgemiddelde. Alle processen die we doorliepen konden we probleemloos afronden en onze nieuwe WordPress-website stond al bijzonder snel online.

Zeer te spreken zijn we over de razendsnelle reactie van de support naar aanleiding van onze Helpticket. Dat geeft natuurlijk heel veel vertrouwen voor het moment dat er onverhoopt toch iets misgaat!

Met cPanel hadden we nog weinig praktijkervaring, maar wat we zagen bij MaikelVE gaf ons geen enkele reden tot klagen. De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid en het ziet er allemaal net wat gelikter uit dan het populaire DirectAdmin. Hier gaan we dus zeker wel aan wennen.

Vreemd blijft het verschil in prijzen op in eerste instantie Maikelve.pro en wat we uiteindelijk moesten betalen op My.maikelve-group.net. Er vanuit gaande dat dit bobbeltje snel wordt gladgestreken, geven we hostingpartij MaikelVE Pro desondanks onze maximale score; vijf sterren dus!