WPLounge
Home » WordPress Hosting reviews » RAIDBOXES WordPress hosting review

RAIDBOXES WordPress hosting review

RAIDBOXES WordPress HostingPrijzen vanaf: €9,00 per maand (exclusief BTW)
Onze rating:
 5 sterren
Website: RAIDBOXES

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

RAIDBOXES: Professioneel Duits hostingbedrijf

RAIDBOXES is een Duits WordPress hostingbedrijf dat haar activiteiten heeft uitgebreid naar onder andere Nederland en Engeland. RAIDBOXES biedt professionele, ‘fully managed WordPress hosting’ aan. Dit houdt in dat RAIDBOXES de WordPress Core bestanden, plugins & thema’s update. 

De SSD servers zorgen voor een snelle ervaring en deze premium hosting provider doet veel aan server-side caching, waardoor je (volgens RAIDBOXES) geen andere caching plugins meer nodig hebt.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Deze RAIDBOXES WordPress hosting review gaat over RAIDBOXES als hosting provider op de Nederlandse WordPress markt en kijkt onder andere naar het bestelproces, de gebruiksvriendelijkheid, de support en WordPress gerelateerde zaken, zoals installatie mogelijkheden, backups en snelheid.

WordPress Hosting pakketten

RAIDBOXES biedt (heel) veel verschillende WordPress Hosting pakketten aan. Zo zit er voor iedere WordPress gebruiker wel een pakket tussen. De hostingpartij maakt onderscheid tussen ‘enkelvoudige tarieven’ (pakketten voor 1 website), ‘bulktarieven’ (voor freelancers & webdesign bureaus) en nog een ‘mini tarief’ voor de kleine WordPress projecten. 

Bij de enkelvoudige tarieven (hosting voor één WordPress website) maakt de hostingpartij al onderscheid tussen acht(!) verschillende pakketten. De tarieven van deze pakketten variëren van 15 tot en met 300 euro per maand. 

Een handige slider op de website laat zien welk pakket het beste op je past bij een X aantal bezoekers die je verwacht te krijgen op je website. slider raidboxes hostingpakkettenBij alle pakketten (behalve het starter pakket) worden er automatisch updates uitgevoerd voor je website. Verder past RAIDBOXES server-side caching toe, waardoor het niet nodig is zelf actief aan caching te doen. Alle pakketten ondersteunen tevens een flexibel maandcontract, waardoor je relatief eenvoudig de diensten kunt opzeggen. Ben je nog geen klant bij RAIDBOXES, dan verhuizen zij je website gratis naar hun servers.

RAIDBOXES hosting review: Bestelling en controlepaneel

RAIDBOXES komt oorspronkelijk uit Duitsland en het is af en toe op te merken dat de Nederlandse website een vertaling is van de Duitse website. Sommige termen voelen ietwat vreemd aan, maar de informatie op de website van RAIDBOXES wordt helder en overzichtelijk weergegeven. Een groot voordeel van een Duits bedrijf als hosting provider, is de strenge Duitse wetgeving op het gebied van gegevensbescherming en concurrentie-gewoontes. Je kunt bijvoorbeeld 14-dagen gratis een WordPress hosting pakket uitproberen, zonder dat je ergens betaalgegevens hoeft in te vullen of verplicht bent later af te rekenen.

Ik koos voor het Starter pakket. De bestel-knop leidt je naar een pagina die er als volgt uitziet:

trial starten raidboxes

Vul je mailadres in om 14 dagen gratis gebruik te maken van een WordPress hosting pakket van RAIDBOXES. Nadat je op Start now for free hebt geklikt, kom je op de bevestigingspagina terecht. Een medewerker van RAIDBOXES neemt je aanvraag in behandeling en je krijgt per e-mail een notificatie zodra je account is aangemaakt.

WordPress installeren bij RAIDBOXES

Het installeren van WordPress is bij RAIDBOXES een fluitje van een cent: middels één klik op de knop kun je WordPress op een gewenst pakket installeren. Dit gebeurt geheel automatisch en is binnen enkele seconden klaar.

Support review: kundig geholpen in het Engels

De e-mail afdeling van RAIDBOXES reageert snel en was erg behulpzaam toen ik op twee momenten een vraag had. Er is geen Nederlandse support afdeling, dus je zult je e-mail in het Engels moeten schrijven als je geholpen wilt worden. Ik kan mij voorstellen dat dit niet voor iedereen even prettig is, dus dat is een afweging die je moet maken voordat je een hostingpakket bij deze partij afneemt.

Conclusie review: RAIDBOXES geschikt als WordPress hosting

RAIDBOXES is een goede partij voor professionele WordPress hosting . De support is in het Engels, maar dat is geen probleem indien je (een beetje) Engels spreekt. De prijzen zijn vergelijkbaar met andere managed WordPress hosting partijen en de automatische backups zijn een fijne toevoeging.