WPLounge
Home » WordPress Hosting reviews » RAIDBOXES WordPress hosting review

RAIDBOXES WordPress hosting review

RAIDBOXES WordPress HostingPrijzen vanaf: €9,00 per maand (exclusief BTW)
Onze rating:
 5 sterren
Website: RAIDBOXES

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

RAIDBOXES: Professioneel Duits hostingbedrijf nieuw in Nederland

RAIDBOXES is een Duits WordPress hostingbedrijf dat haar activiteiten heeft uitgebreid naar onder andere Nederland en Engeland. RAIDBOXES biedt professionele, managed WordPress hosting aan waarbij de website niet op een shared server staat, maar op een aparte VPS (vanaf pakket 2). Volgens RAIDBOXES zelf zorgt dit voor professionele high performance WordPress hosting. De SSD servers zorgen voor een snelle ervaring en deze premium hosting provider doet veel aan server-side caching, waardoor je (volgens RAIDBOXES) geen andere caching plugins meer nodig hebt.

Deze RAIDBOXES WordPress hosting review gaat over RAIDBOXES als hosting provider op de Nederlandse WordPress markt en kijkt onder andere naar het bestelproces, de gebruiksvriendelijkheid, de support en WordPress gerelateerde zaken, zoals installatie mogelijkheden, backups en snelheid.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

WordPress Hosting pakketten

RAIDBOXES biedt drie WordPress Hosting pakketten aan: Mini, Starter en Fully Managed.

RAIDBOXES Premium WorPress hosting pakketten

De pakketten kosten respectievelijk 9, 15 en 30 euro per maand. Op elk pakket kun je maximaal één WordPress installatie hosten en het verschil zit hem voornamelijk in de technische details. Het Mini pakket biedt 2GB SSD schijfruimte aan en bewaart dagelijkse back-ups voor 7 dagen. Je kunt maximaal één handmatige back-up maken en verder krijg je – net als bij de andere pakketten – toegang tot support, een gratis SSL certificaat en gratis WordPress updates.

Het Starter pakket geeft je iets meer: 5 GB SSD schijfruimte, backups worden voor 14 dagen bewaard en er kunnen maximaal drie handmatige backups worden opgeslagen. Tevens kan WordPress automatisch worden bijgewerkt naar de nieuwste versie. Niet geheel onbelangrijk: het Starter pakket biedt VPS hosting aan, net als het Fully Managed pakket. Schaf je het Mini pakket aan, dan staat je website op een shared server.

De meeste vrijheid krijg je als je het Fully Managed pakket aanschaft. Backups worden langer bewaard en je kunt WordPress, plugins en themes automatisch bijwerken (met automatische back-ups).

Raidboxes WordPress hosting - technische verschillen

Bij alle pakketten krijg je toegang tot de SFTP en de database. Verder past RAIDBOXES server-side caching toe, waardoor het niet nodig is zelf actief aan caching te doen. Alle pakketten ondersteunen tevens een flexibel maandcontract, waardoor je relatief eenvoudig de diensten kunt opzeggen. Ben je nog geen klant bij RAIDBOXES, dan verhuizen zij je website gratis naar hun servers.

RAIDBOXES hosting review: Bestelling en controlepaneel

RAIDBOXES komt oorspronkelijk uit Duitsland en het is af en toe merkbaar dat de Nederlandse website een vertaling is van de Duitse website. Sommige termen (“agentschappen”) voelen ietwat vreemd aan, maar de informatie op de website van RAIDBOXES wordt helder en overzichtelijk weergegeven. Een groot voordeel van een Duits bedrijf als hosting provider, is de strenge Duitse wetgeving op het gebied van gegevensbescherming en concurrentie-gewoontes. Je kunt bijvoorbeeld 14-dagen gratis een WordPress hosting pakket uitproberen, zonder dat je ergens betaalgegevens hoeft in te vullen of verplicht bent later af te rekenen.

Ik koos voor het Starter pakket. De bestel-knop leidt je naar een pagina die er als volgt uitziet:

Raidboxes Starter pakket

Vul je gegevens in om 14 dagen gratis gebruik te maken van een WordPress hosting pakket van RAIDBOXES. Nadat je op Start for free now hebt geklikt, kom je op de bevestigingspagina terecht. Een medewerker van RAIDBOXES neemt je aanvraag in behandeling en je krijgt per e-mail een notificatie zodra je account is aangemaakt.

WordPress installeren bij RAIDBOXES

Het installeren van WordPress is bij RAIDBOXES een fluitje van een cent: middels één klik op de knop kun je WordPress op een gewenst pakket installeren. Dit gebeurt geheel automatisch en is binnen enkele seconden klaar.

Support review: kundig geholpen in het Engels

De e-mail afdeling van RAIDBOXES reageert snel en was behulpzaam op de twee momenten waar ik een vraag had. Er is nog geen Nederlandse support afdeling, dus je zult je e-mail in het Engels moeten schrijven als je kundig geholpen wilt worden. Ik kan mij voorstellen dat dit niet voor iedereen even prettig is, dus hopelijk komt er binnenkort een Nederlandse support afdeling.

Conclusie review: RAIDBOXES geschikt als WordPress hosting

RAIDBOXES is een prima partij voor professionele WordPress hosting en zullen hun marktaandeel in Nederland de komende jaren flink uitbreiden. De support is in het Engels, maar dat is geen probleem indien je (een beetje) Engels spreekt. De prijzen zijn vergelijkbaar met andere managed WordPress hosting partijen en de automatische backups zijn een fijne toevoeging. RAIDBOXES is nog bezig met uitbreiden in Nederland, dus wij zijn benieuwd wat ze ons in de toekomst laten zien!

RAIDBOXES
Review van RAIDBOXES hosting.
RAIDBOXES
Datum van Uitgave: 02/15/2018
RAIDBOXES is een goede partij voor professionele WordPress hosting.
5 / 5 sterren

Advertenties

Vimexx-banner
wpml_banner

Scroll Up Skip to content