WPLounge
WordPress plugins deactiveren
Home / Tutorials / Alle WordPress plugins deactiveren

Alle WordPress plugins deactiveren

WordPress is een CMS dat regelmatig wordt voorzien van een update. Dit geldt niet alleen voor het WordPress CMS, maar ook voor veel WordPress plugins. Het kan zijn dat plugins na een update met elkaar conflicteren en om uit te zoeken welke plugins dat zijn, is het aan te raden alle WordPress plugins te deactiveren. In dit artikel leg ik kort uit hoe je alle WordPress plugins gemakkelijk in één keer kan deactiveren.

WordPress plugins deactiveren

Je kunt alle WordPress plugins op twee manieren eenvoudig deactiveren. De eerste methode is het eenvoudigst: via het WordPress admin-paneel. De tweede methode is iets geavanceerder, maar niets om je zorgen over te maken.

WordPress plugins deactiveren via WordPress admin-paneel

Plugins deactiveren WordPress beheerpaneelOm je plugins te deactiveren via het WordPress admin-paneel, navigeer je via het menu links naar Plugins → Geïnstalleerde plugins. Selecteer vervolgens het vinkje bovenaan, links van “Plugins”. Selecteer vervolgens “Deactiveren” uit het drop-down menu en klik op Uitvoeren. Alle plugins zijn nu inactief, maar niet verwijderd. Je kunt ze nu stuk voor stuk activeren om uit te zoeken welke plugins met elkaar botsen.

WordPress plugins deactiveren via FTP

Er is nog een methode om alle WordPress plugins in één keer te deactiveren. Hiervoor heb je toegang nodig tot de FTP van je website. Log in met een FTP client zoals FileZilla en open de map wp-content. Hier zie je (als het goed is) een map die plugins heet. Verander de naam van deze map van plugins naar iets anders, zoals pluginsA. WordPress is nu niet langer in staat plugins te vinden en alle plugins zullen dus gedeactiveerd zijn.

 

Jelle van der Schoot

Jelle van der Schoot is eigenaar van internetbedrijf Bootwebs en mede-oprichter van WordPress Lounge. Hij schreef samen met Wouter Postma het boek WordPress - Een inspirerende handleiding.

Reageer