WPLounge
Vergelijkingssite
Home » Tutorials » WordPress als vergelijkingssite

WordPress als vergelijkingssite

Een vergelijkingssite is een website waar je producten kunt vergelijken. Zo zie je hoe veel een product kost en wat je voor dat geld kunt verwachten. Er zijn in Nederland meerdere vergelijkingssites, waarvan Independer.nl misschien wel de bekendste is; hier kun je verschillende zorgverzekeringen vergelijken én direct vanaf Independer een nieuwe zorgverzekering nemen.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Waarom Independer dit doet? Omdat zij er een commissie aan over houden. Independer is geen normale affiliate-website, maar voor iedere aanmelding bij een zorgverzekering via Independer wordt een vergoeding betaald.

Een vergelijkings-website kan daarom erg veel geld opleveren. Jij adviseert consumenten over bepaalde producten, en in ruil daarvoor krijg jij een commissie wanneer zij iets kopen (via jouwe website). Dit heet affiliate marketing.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

WordPress vergelijkingssite

Om een vergelijkingssite te bouwen met WordPress, kun je meerdere dingen doen. Zo kom je met een standaard WordPress-website al een heel eind; je bouwt een tabel waarin je meerdere producten naast elkaar zet. Hieronder plaats je dan affiliate links naar die producten.

Er zijn gelukkig ook WordPress-thema’s beschikbaar die speciaal gebouwd zijn voor een (affiliate) vergelijkings-website (zoals Compare, speciaal gemaakt voor websites die prijzen vergelijken van verschillende aanbieders – zie ook onderstaande screenshot).

WordPress Vergelijkingssite
Een screenshot uit het Compare-thema.

Ook Elegant Themes heeft een thema voor vergelijkingssites; InReview.

WordPress als vergelijkingssite; de alternatieven

Behalve Premium WordPress Themes, zijn er ook genoeg andere manieren om een vergelijkingssite op te zetten met WordPress. Zo zijn er ook een aantal plugins die je kunt gebruiken om een vergelijkingssite te beginnen.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

1 reactie

Partners