WPLounge
Home » WordPress Hosting reviews » Sensson WordPress hosting review

Sensson WordPress hosting review

Sensson WordPress Hosting ReviewPrijzen vanaf: € 2,71 per maand (exclusief BTW)
Onze rating: 5 sterren
Website: Sensson

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

In ons streven jou als bezoeker van WPLounge zo goed mogelijk te informeren over betrouwbare WordPress-hosting in Nederland, leggen we dit keer de hostingpartij Sensson uit Anna Paulowna onder de loep. Het overwegen waard?

Sensson in het kort

Sensson is inmiddels al actief sinds 2006 en noemt zich op hun website dé webhosting provider uit de Kop van Noord Holland. Het bedrijf meldt tevens dat men is aangesloten bij The Green Web Foundation waarbij de datacenters alleen CO2-neutrale stroom gebruiken. “Wij maken webhosting gemakkelijk”, is er online ook te lezen. Wij nemen de proef op de som en gingen over tot aanschaf van een hosting-pakket.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Sensson biedt op dit moment vier verschillende mogelijkheden waarvan de goedkoopste (€ 9,10 per jaar) echter slechts e-mail biedt. Vanaf het pakket Starter (€ 39,35 per jaar) betreft het volledige hosting en is er tevens ruimte voor minstens één website. Uiteraard zijn de specificaties bij Professional (€ 78,65 per jaar) en Business (€ 142,78 per jaar) steeds ruimer qua onder andere inbegrepen schijfruimte en dataverkeer.

Sensson-pakketten

Wij kiezen voor het Starter-pakket waarbij je voor € 39,35 per jaar onder andere de beschikking krijgt over 600 MB schijfruimte, 5 GB dataverkeer, SpamExperts, one-click install en gratis SSL. Je kunt hierop één domein hosten inclusief maximaal 50 MySQL-databases en een onbeperkt aantal e-mailadressen.

Registratie & bestellen

Het registratie- en bestelproces is rechttoe rechtaan en verloopt probleemloos. Uiteindelijk rekenen we inclusief de nieuwe domeinnaam jouw-wordpress-cursus.nl € 54,45 inclusief BTW af.

Sensson afrekenen

We konden vervolgens direct inloggen in het Klantensysteem waar de hosting in eerste instantie nog ‘In afwachting’ was:

Een klein uurtje later konden we echt aan de slag:

DirectAdmin

Sensson werkt met DirectAdmin, een grafisch web-based hosting-controlepaneel voor het beheren van je hosting en websites. In dit zeer populaire en gebruiksvriendelijke controlepanel maak je bijvoorbeeld e-mail accounts aan, kun je bestanden uploaden en rechten aanpassen en bepaal je welke PHP-versie je wilt gebruiken. Sensson biedt daarbij op dit moment de keuze uit de PHP-versies 7.1 of 5.6.

Ook het installeren van webapplicaties voor jouw website zoals WordPress verloopt via DirectAdmin. Uiteraard hebben we direct deze Application Installer (Installatron) uitgeprobeerd:

Sensson WP-install

Letterlijk een minuut later is WordPress 5.1 plus de drie standaard thema’s Twenty Nineteen, Twenty Seventeen en Twenty Sixteen op het domein jouw-wordpress-cursus.nl geïnstalleerd en kunnen we beginnen met opmaken en vullen van de website.

Snelheid & zekerheid

Eenmaal gevuld met onze standaard test-website (met Divi en meerdere plugins) presteert WordPress prima op de Sensson-hosting. Zonder caching kregen we bij Pingdom al een ‘Performance grade’ van 75. Gewoon goed!

Sensson-snelheid

Bij Sensson maakt men overigens iedere dag een backup van alle gewijzigde databases en bestanden die via een eigen netwerk worden opgeslagen op een externe server. Ook prettig is het idee dat de apparatuur 24 uur per dag in de gaten wordt gehouden. Men laat weten dat iedere minuut gemiddeld 250 meetpunten worden gemeten en dat bij problemen de technici automatisch op de hoogte worden gebracht per e-mail en sms.

Support

Op support gebied hebben we weinig te klagen bij Sensson. Men is tijdens kantoortijden (van 9 uur ’s ochtends tot 5 uur ’s middags) telefonisch prima bereikbaar en buiten kantoortijden kun je een e-mail versturen waarop men zo snel mogelijk reageert. Ook is het mogelijk een bericht via Twitter te versturen. Beetje slordig is wel dat de Facebook-pagina van het bedrijf al sinds september 2016 niet meer is bijgewerkt.

Handig is ook de Status-pagina op de website waar je kunt zien of er eventueel storingen zijn. Dat was op het moment van schrijven niet het geval:

Sensson-systemen

Natuurlijk hebben we de telefonische bereikbaarheid even getest met een eenvoudige vraag over het SSl-certificaat. Na een wachttijd van praktisch 0 werden we keurig te woord gestaan en kregen we direct antwoord op onze vraag. Meer dan uitstekend dus!

Conclusie

Tijdens onze korte eerste test van de webhosting bij Sensson hebben we niet te klagen gehad. Het registreren en bestellen van het pakket met domeinnaam verliep heel soepel en ook het installeren van WordPress ging probleemloos. Eenmaal in gebruik presteerde de website, zowel aan de voorkant als in de WP-backend, prima en ook over de support hebben we geen enkele klacht.

Klein minpuntje vinden we wel dat je bij zowel het Starter- als het Professional-pakket slechts één website kunt draaien. Bij veel andere hostingpartijen zie je dat dat vaak veel ruimer is. Logisch ook, want op basis van een ingeperkte schijfruimte én dataverkeer wordt buitensporig gebruik toch al uitgesloten. Desondanks geven we op basis van deze positieve ervaringen met Sensson deze hostingpartij onze maximale score; vijf sterren dus!

Prijzen vanaf: € 2,71 per maand (exclusief BTW)
Onze rating: 5 sterren

Sensson
Review van Sensson.
Sensson
Datum van Uitgave: 12/03/2019
Sensson: prima WordPress-hosting met een goede ondersteuning.
5 / 5 sterren