WPLounge
Divi
Home » WordPress Themes » Divi voor WordPress: Drag & drop themes builder van Elegant Themes

Divi voor WordPress: Drag & drop themes builder van Elegant Themes


Divi van Elegant Themes is één van de populairste premium WordPress themes van dit moment. Wij van WPLounge gebruiken Divi regelmatig voor allerlei online projecten. Met Divi kun je bijna iedere denkbare WordPress website maken.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.
TIJDELIJK: 10% korting op Elegant Themes! Bekijk de aanbieding hier.

Doordat Divi voor een groot deel bestaat uit “drag & drop” blokken die standaard in het WordPress-theme zitten, kun je heel snel een mooie pagina opbouwen. Wil je meer aanpassen? Dan kun je per blok heel gemakkelijk aanpassingen doen of zelfs “custom CSS” invoeren. Je kunt Divi op die manier zo flexibel maken als je zelf wilt.

Je zou denken dat de populariteit van Divi een nadeel is. Als iedereen hetzelfde theme gebruikt, dan lijken alle websites op elkaar. Met Divi is dit echter niet het geval. Je kunt namelijk écht alle kanten op met Divi. Bekijk bijvoorbeeld eens de onderstaande afbeelding. Alle screenshots die je hier ziet zijn van websites die met Divi gemaakt zijn.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

De vier WordPress websites uit het voorbeeld hierboven lijken totaal niet op elkaar. Toch zijn ze alle vier met hetzelfde theme gemaakt: Divi. Maar hoe werkt Divi nou precies en welke voordelen biedt Divi ten opzichte van andere themes?

Divi: theme en page builder in één

Veel premium themes komen gebundeld met een “drag & drop” page builder plugin waarmee je heel gemakkelijk je pagina’s in elkaar kunt zetten. Een bekend voorbeeld hiervan is Visual Composer. Helaas hebben deze themes in combinatie met die plugins een groot nadeel: na het installeren van een aantal updates krijg je bijna altijd problemen met compatibility. Je moet dan Visual Composer aanschaffen of helemaal opnieuw beginnen. Bij Divi heb je dit probleem niet, omdat het theme en de Divi Builder voor elkaar gemaakt zijn.

De onderstaande video laat perfect zien hoe makkelijk het is om met Divi een WordPress website te bouwen die precies aansluit bij jouw wensen.

Je hoeft ook niet bang te zijn dat je je Divi-blokken kwijtraakt als je tóch een ander theme wilt gaan gebruiken. Je kunt de Divi Builder namelijk ook als plugin downloaden (gratis te downloaden voor klanten van Elegant Themes, in hetzelfde pakket als Divi!). Deze plugin werkt met vrijwel ieder theme.

Divi: Layouts hergebruiken

Eén van de fijnste features van Divi is dat – wanneer je een blok of layout hebt aangemaakt – dit blok kunt opslaan. Je kunt het dan hergebruiken op andere pagina’s, precies op de manier zoals jij het gemaakt hebt. Dit bespaart je een hoop moeite bij het aanmaken van blokken die je op meerdere pagina’s wilt laten zien.

Add to library
Wanneer je op “Add to library” klikt, zal Divi de door jou gemaakte layout opslaan. Zo kun je layouts en elementen gemakkelijk hergebruiken.

Dit soort layouts en blokken kun je niet alleen opslaan in je eigen bibliotheek, je kunt ze ook delen met anderen. Zo is er een hele online community die met Divi werkt en elementen en layouts gratis met elkaar deelt. Zo help je elkaar om Divi nóg beter te maken.

A/B-testen met Divi

We schreven eerder al eens over A/B-testen met WordPress. Divi heeft een standaard ingebouwde feature voor A/B-testing! Je kunt hiermee zo veel variaties van een element of pagina maken als je zelf wilt om te kijken welke het beste converteert. Dit is heel fijn als je bijvoorbeeld een webshop hebt of als je meer aanmeldingen wilt voor je nieuwsbrief, zoals in het voorbeeld hierbeneden.

A/B-testen met Divi
A/B-testen met Divi

$89 voor meer dan 85 themes!

Extra theme
Ook “Extra”, een magazine theme dat met de Divi Builder werkt, zit in het pakket van 89 dollar.

Het klinkt misschien duur: 89 dollar voor een WordPress-theme. Je krijgt echter niet één theme voor deze 89 dollar, maar meer dan 100 themes! Daarnaast zitten er in dit pakket ook nog drie handige plugins. Het totale pakket is de 89 dollar dus meer dan waard. Voor dit bedrag mag je één jaar lang alle themes en plugins downloaden en zo vaak gebruiken als je wilt. Voor 249 dollar heb je voor altijd toegang tot alle themes en plugins van Elegant Themes. Wij hebben zelf al een paar jaar zo’n Lifetime-abonnement en gebruiken Divi, Extra en de plugins regelmatig.

Je kunt Divi en de andere themes van Elegant themes downloaden via de website van Elegant Themes.

Wat vind jij van Divi? Laat hierbeneden je reactie achter!

Meestgestelde vragen samengevat

Wat is Divi?

Divi, van Elegant Themes, is één van de populairste premium WordPress themes op dit moment. Divi bestaat voor een groot deel uit ‘drag & drop’ blokken die standaard in het WordPress theme zitten.

Wat kun je met Divi?

Divi is een thema en een page builder in één. Met Divi kun je dus gemakkelijk een WordPress website bouwen, layouts hergebruiken, A/B-testen en kiezen uit meer dan 100 thema’s.

Hoeveel kost Divi?

Het klinkt misschien wat duur, 89 dollar, maar hiervoor krijg je meer dan 100 themes. Bovendien krijg je de beschikking over drie handige plugins. Het totale pakket is 89 dollar per jaar. Maar je kan ook eenmalig 249 dollar betalen.

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer