WPLounge
Website maken met WordPress
Home » WordPress Algemeen » Website maken met WordPress

Website maken met WordPress

Een website maken met WordPress is relatief makkelijk, daarom kiezen steeds meer mensen voor WordPress als Content Management Systeem (CMS). In dit artikel vind je een aantal tips over het maken van een WordPress-website.

Inhoud

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Website maken met WordPress

Een website maken met WordPress kan op veel verschillende manieren. Zo is het belangrijk om te bedenken of je een blog wilt maken, een Portfolio website, of een webshop  of een “normale website” zonder blog. Voorheen was WordPress voornamelijk bekend om het maken van een blog, maar inmiddels wordt het gebruikt voor complete websites (zoals bijvoorbeeld The Rolling Stones) en shops.

Meer voorbeelden van WordPress-websites? Dan is dit artikel wellicht handig: Nederlandse WordPress-websites.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Hoe maak je een WordPress-website?

Om een WordPress-website te maken kun je online tutorials gebruiken. Zo hebben wij op WordPress Lounge (deze website) een speciale WordPress Handleiding voor beginners. In deze handleiding leer je van begin tot eind hoe je een WordPress-website in elkaar zet.

Ook hebben wij reviews geschreven van een aantal Nederlandse hosting-partijen. Onze persoonlijke favoriet is Cloud86. Als je voor WordPress hosting bij Cloud86 kiest, dan installeren zij WordPress al voor je op de gewenste domeinnaam, dus je kunt meteen beginnen!

Bekijk ook onderstaande video, hoe je een WordPress website maakt met behulp van het Astra thema en de Elementor Page Builder. Zo leren wij je in 10 minuten een WordPress website te maken.

Meer doen met WordPress

Als je klaar bent met het maken van je WordPress-website, kun je natuurlijk veel doen om je website nog beter aan je wensen te laten voldoen. Denk hierbij aan de duizenden WordPress themes en -plugins die er beschikbaar zijn.

Met behulp van deze themes en plugins kun je vrijwel alles met je WordPress-website, zoals een WordPress webshop maken.

Veelgestelde vragen over een WordPress website maken

💳 Wat kost het maken van een WordPress website?

Een WordPress website maken hoeft in principe helemaal niets te kosten. Heb je meer wensen of wil je sommige onderdelen op maat, dan kan je dit realiseren door het aanschaffen van een specifieke thema of plugin.

🛠️ Waar kan een mooie lay-out voor mijn website downloaden?

In de dashboard van je website kan je bij het onderdeel Weergave>>Thema's zoeken naar gratis thema's die jij vindt passen bij de website die je wilt maken.

🤙 Wat als het maken van de website niet helemaal lukt?

Je kunt dan eventueel gebruik maken van onze Hulp op Afstand service. Kijk op de website voor meer informatie over deze dienst.

WordPress Hulp Op Afstand

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

1 reactie

Partners