WPLounge
WordPress 6.1 release misha piano
Home » WordPress Algemeen » Wat is er nieuw in WordPress 6.1?

Wat is er nieuw in WordPress 6.1?

WordPress 6.1: codenaam ‘Misha’. Vernoemd naar de jazz pianist Mikhail Misha Alperin. De derde grote release van 2022 is hier. Je kan de nieuwste versie hier downloaden. Op het moment van deze release zijn wereldwijd 43% van alle websites WordPress websites.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

De nieuwste WordPress release brengt nog meer mogelijkheden met zich mee om je website vorm te geven. Zo bouwt het verder op het idee dat je met de Gutenberg editor je gehele website kan maken, ook wel full site editing genoemd.

WordPress website eigenaren kunnen vanaf 1 november gebruik maken van de nieuwe features. Los van tal van nieuwe features brengt een nieuwe release ook altijd extra stabiliteit, prestatie en veiligheid met zich mee. Upgrade daarom zo snel mogelijk naar WordPress 6.1!

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

WordPress 6.1: nieuwe features

Twenty Twenty-Three: het nieuwste standaard WordPress 6.1 thema

WordPress introduceert het nieuwste standaard thema: Twenty Twenty-Three. Het thema brengt 10 verschillende stijlen met zich mee. Deze stijlen pas je toe met één klik op de knop.

Nieuwe templates om een website mee te maken

WordPress 6.1 introduceert ook nieuwe website templates. Zo kun je met deze templates specifieke gedeeltes van je website vormgeven. Er zijn templates voor verschillende onderdelen:

  • Homepage;
  • Losse pagina’s;
  • De auteurspagina;
  • Categorieën pagina:
  • Header;
  • Footer.

In WordPress 6.1 kun je nu gemakkelijker templates aanpassen en toevoegen aan je website.

Meerdere blokken ‘op slot’ zetten

Tijdens het vormgeven van je website is het handig om bepaalde onderdelen op slot te zetten. Zo voorkom je dat je perrongeluk wijzigingen toebrengt aan onderdelen waar je al tevreden over was.

Met de nieuwste release is het mogelijk om alle blokken binnen een bepaalde groep op slot te zetten met één klik. Hiervoor moest je ieder blok apart van elkaar op slot zetten.

Verbeterde lay-out binnen de WordPress editor

Tijdens het werken aan pagina’s en berichten krijg je met de nieuwste release een verbeterde weergave. Deze ziet er nu strakker uit en meer georganiseerd. Zo kun je gemakkelijker bij alle templates en kun je gemakkelijker blogs inplannen.

Meer opties voor het vormgeven van je menu’s

Het navigatieblok is verbeterd. Je kan nu gemakkelijk kleuren aanpassen van verschillende menu items. Ook kun je per menu (of submenu) item de styling aanpassen.

Leer meer over WordPress 6.1

Thomas van Duijn

Reageer

Partners