WPLounge
Home » WordPress Hosting reviews

WordPress Hosting reviews

Welke partijen bieden WordPress hosting aan? WordPress Hosting is een hostingpakket – vaak met domeinnaam – speciaal voor het hosten van WordPress-websites.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Waar moet je op letten bij het zoeken van een partij die WordPress hosting aanbiedt? Niet iedereen weet waar je op moet letten. Daarom zetten wij op deze pagina providers op een rij die WordPress hosting aanbieden.

De ratings van de op deze pagina genoemde hostingbedrijven zijn gebaseerd op onze eigen ervaringen en die van onze klanten.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.
WordPress Hosting Onze Rating
Vimexx ⭐⭐⭐⭐⭐
Yourhosting (review) ⭐⭐⭐⭐⭐
Cloud86 (review) ⭐⭐⭐⭐⭐
Argeweb (review) ⭐⭐⭐⭐⭐
mijn.host (review) ⭐⭐⭐⭐⭐
i24 Hosting (review) ⭐⭐⭐⭐⭐
Junda.nl (review) ⭐⭐⭐⭐
Skyberate (review) ⭐⭐⭐⭐
One.com ⭐⭐⭐⭐
Xynta (review) ⭐⭐⭐⭐
TransIP ⭐⭐⭐
Versio (review) ⭐⭐⭐

* Wij gaan bij de “kosten per maand” uit van het goedkoopste pakket. Dit is niet altijd het beste pakket. Aan de prijzen in dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend.

Deze pagina zal worden uitgebreid met meer hosting-providers. Ben je zelf een hosting-provider en wil je dat we jouw diensten reviewen? Maak dan een pakket voor ons aan waarop we je hosting kunnen uitproberen, en neem daarna contact met ons op.

WordPress hosting; wat is dat?

WordPress hosting is webhosting speciaal voor WordPress-websites. Sommige partijen bieden speciale WordPress-pakketten aan, maar bij veel hostingbedrijven kun je ook gewoon een “normaal” hostingpakket gebruiken om je WordPress-website te hosten. De bovenstaande aanbieders bieden speciale WordPress hosting aan, maar dit is niet bij elke hosting partij het geval. Vraag dus goed na of de server geoptimaliseerd is voor WordPress voordat je een bestelling plaatst. Meer over de server optimalisatie lees je verderop in dit artikel.

WordPress hosting reviews

Op deze pagina verzamelen we zo veel mogelijk hosting-partijen en beoordelen we ze op veiligheid, support (klantenservice), performance en meer! Hoewel wij proberen zo veel mogelijk uit te leggen hoe een mening of beoordeling tot stand komt kan het natuurlijk voorkomen dat je het niet met ons eens bent. Daarom willen we benadrukken dat de meningen en beoordelingen op deze pagina en de onderliggende pagina’s volledig gebaseerd zijn op onze eigen ervaringen.

Aan onze ervaringen en beoordelingen kunnen geen rechten worden ontleend.

WordPress Hosting

Waar je op moet letten bij WordPress hosting

Wil je een website hosten, dan moet je ruimte kopen op een server. Dit wordt ook wel hosting genoemd. Elke server is op een bepaalde manier geconfigureerd, zodat de websites zo snel mogelijk laden. Een WordPress-website is echter heel anders dan een Magento-website en de WordPress-website zou beter draaien op een server speciaal geconfigureerd voor WordPress hosting. Heb je een WordPress-website, dan is het dus verstandiger om voor speciaal geconfigureerde WordPress hosting te kiezen en niet voor een normaal hosting pakket.

Website snelheid

Natuurlijk wil je dat jouw WordPress-website zo snel mogelijk is, maar je betaalt meer voor snelle WordPress hosting dan voor normale WordPress hosting. Hoeveel bezoekers verwacht je? Juist dan is het belangrijk dat je website snel laadt. Heb je het budget en verwacht je te groeien, dan kun je het beste voor een WordPress hosting partij kiezen die zich focust op snelheid en performance.

WordPress Support

Zeker als het de eerste keer is dat je een WordPress-website maakt, kan support handig zijn. De installatie van WordPress is niet altijd even makkelijk en het kan goed zijn dat je terwijl je bezig bent nog vragen hebt. Er zijn WordPress hosting partijen die je gratis support bieden. Dit zou je mee kunnen nemen in de overweging als je een keuze maakt tussen verschillende hosting aanbieders.

Downtime van je WordPress-website

Er zijn weinig hosting aanbieders in Nederland die geen last hebben van downtime. Downtime is simpelweg de tijd dat jouw website uit de lucht is, omdat er een storing is bij de hosting partij. Door steeds geavanceerdere technieken te gebruiken, kan de downtime geminimaliseerd worden en is je website zo lang mogelijk in de lucht. Het is niet altijd even makkelijk om te controleren wat de downtime van een bepaalde hosting partij is, maar bij WordPress hosting kan het wel belangrijk zijn. Je wilt immers niet dat je website dagelijks minuten uit de lucht is. Een voorbeeld van een WordPress hosting partij met een lage downtime is Bizway.

Performance WordPress hostingGoedkope WordPress hosting

Verwacht je geen enorm aantal bezoekers en vind je performance niet zo belangrijk, dan kun je ook kiezen voor goedkope WordPress hosting. WordPress hosting hoeft namelijk niet duur te zijn, al zal je met een duurder hosting pakket wel een snellere website hebben, betere support en een lagere downtime. Wil je goedkope WordPress hosting, dan kun je in de bovenstaande tabel naar de goedkoopste aanbieder zoeken. Deze zal waarschijnlijk minder sterren hebben dan de andere aanbieders. Een voorbeeld van goedkope WordPress hosting is Cloud86.

Hostinger