WPLounge
Home » WordPress Hosting reviews » Versio WordPress hosting review

Versio WordPress hosting review

Versio logoPrijzen vanaf: €4,99 per maand (voor WordPress hosting)
Onze rating:
 3ster
Website: Versio

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Versio in het kort

Versio wpPrime NL
Het wpPrime NL pakket van Versio

Versio is al jaren één van de bekendste en grootste hostingpartijen van Nederland. Naast speciale pakketten voor WordPress hosting (vanaf €4,99 per maand) biedt Versio ook pakketten aan vanaf €0,50 per maand. Deze pakketten zijn niet speciaal voor WordPress-hosting, maar het is wel mogelijk om op zo’n pakket WordPress te installeren.

Onze ervaringen met de hosting van Versio waren voorheen niet altijd even positief. Ook hoorden we vaak klachten van anderen over de stabiliteit van de hosting. Versio heeft de afgelopen jaren echter flink geïnvesteerd in nieuwe infrastructuur waardoor de hosting nu een stuk beter zou moeten zijn. Wij van WPLounge konden dan ook niet wachten om Versio een nieuwe kans te geven.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Goedkoop domeinnamen registreren

Waar we Versio wel al jaren voor gebruiken is het registreren van domeinnamen. Versio biedt domeinnamen ontzettend goedkoop aan en het Klantenpaneel werkt erg intuïtief, waardoor het beheren van DNS-records en nameservers heel makkelijk is. Dankzij de “online portemonnee”-functie kun je je domeinnamen ook gemakkelijk automatisch laten verlengen, waardoor je hier bijna geen omkijken meer naar hebt. Wat we ook erg handig vinden is dat Versio “maandelijkse facturatie” aanbiedt. Zo hoef je niet voor iedere domeinnaam die je registreert een losse factuur in je boekhouding te verwerken, maar krijg je iedere maand één factuur met al je aankopen van die maand.

Het wpPrime NL-pakket

Het pakket dat wij mochten testen voor deze review is het wpPrime NL pakket (zie ook de afbeelding rechts). Dit pakket biedt ongeveer 15 GB aan schijfruimte. Iedere maand dat je dit pakket afneemt komt hier nog eens 90 MB bij. Standaard krijg je ook 200 GB dataverkeer bij dit pakket. Hier komt iedere maand 1,2 GB bij. Je mag op dit pakket vijf domeinen hosten en onbeperkt e-mailadressen en MySQL-databases aanmaken. Een groot voordeel is dat alle PHP-versies ondersteund worden, waardoor je dus ook PHP 7.2 kunt selecteren. Dit komt de snelheid van je WordPress-website enorm ten goede.

Lees ook: Snellere website dankzij PHP 7

Tot 90 dagen na het aanschaffen van dit pakket helpt Versio je gratis met het verhuizen van je website (Gratis Website Verhuisservice). Dit is erg handig als je op dit moment nog gebruik maakt van een andere hostingpartij. De wpPrime NL-servers bevinden zich allemaal in Nederland. Daarnaast biedt Versio een “1 click install” van Softaculous aan voor allerlei software, waaronder WordPress, Joomla en Magento. Softaculous kan worden vergeleken met Installatron. Het installeren met Softaculous ging veel sneller dan we gewend zijn bij andere hostingpartijen.

Gratis SSL

Net als veel andere hostingpartijen kun je bij Versio een gratis SSL-certificaat installeren van Let’s Encrypt. Dit is een feature die wij erg belangrijk vinden, omdat het tegenwoordig bijna een must is om je website via HTTPS te laten werken. Het is dan ook goed om te zien dat Versio deze mogelijkheid ook biedt. In onze test hebben wij hier natuurlijk gebruik van gemaakt en het werkte precies zoals we dat gewend zijn: makkelijk en snel.

Het enige kleine nadeel dat we kunnen opnoemen is dat je SSL eerst moet inschakelen via het Klantenpaneel van Versio. Omdat we gewend zijn dat SSL standaard als optie in DirectAdmin staat hebben we even moeten zoeken.

Versio SSL Beheer
Je dient “SSL beheer” aan te zetten in je Versio-klantenpaneel.

Lees ook: WordPress & HTTPS: SSL-certificaat installeren op je WordPress-site?

De snelheid

Wij hebben WordPress geïnstalleerd op het wpPrime NL-pakket van Versio en hier het Divi theme geïnstalleerd met wat plugins zoals WooCommerce en Yoast SEO. Het installeren van WordPress ging erg snel dankzij de koppeling met Installatron, en ook na het activeren van een flinke hoeveelheid plugins werkte WordPress nog altijd heel snel en was de website goed bereikbaar.

De Pingdom Speed Test gaf onze webshop bij Versio een score van 88. Dit is een ruime voldoende en met een dergelijke score ben je sneller dan 83 procent van alle websites.

Pingdom Versio

De score hierboven was echter vóórdat we W3 Total Cache installeerden. Na het installeren van deze plugin ging de Performance grade bij Pingdom nog verder omhoog. Kijk ook naar het verschil in laadtijd. Met de onderstaande score en laadtijd ben je sneller dan 98 procent van alle websites die door Pingdom getest worden.

Pingdom Versio met W3 Total cache

Nou is onze pagina in de speed-test hierboven vrij klein (407,9 kB). We hebben de pagina daarom nog wat groter gemaakt om te kijken wat dat met de laadtijd zou doen.

Grotere page size

We zijn meer dan aangenaam verrast door deze cijfers. De Pingdom-score was nog altijd erg goed en ook de laadtijd had weinig te lijden onder de grotere pagina.

Support

HelpdeskEén van de dingen waar we niet heel tevreden over zijn bij Versio is de support-afdeling. We vinden het altijd jammer om te zien dat de telefoon niet wordt opgenomen. Op e-mails wordt ook niet gereageerd. Via Social Media zien we soms wel wat snellere reacties.

Als je bezig bent aan een website en er gaat iets fout is het altijd een fijne gedachte dat je even met een hostingpartij kunt bellen of mailen. In contact komen met Versio is dus erg lastig.

Conclusie

De hosting van Versio is er enorm op vooruit gegaan. Het wpPrime-pakket werkt erg snel en heeft alles dat je mag verwachten van WordPress hosting: “one click”-installatie, gratis SSL-certificaten en dagelijkse backups. We vinden €4,99 per maand niet veel voor een WordPress hosting-pakket, zeker gezien je er maar liefst vijf domeinnamen op mag hosten. Bovendien is 15GB aan schijfruimte meer dan voldoende voor de meeste WordPress-websites. Support krijgen is alleen dramatisch. Als je kundig bent, heb je support misschien niet echt nodig. Het systeem werkt best goed en geautomatiseerd zoals een verhuistoken opvragen, verhuizen naar Versio, een nieuw pakket aanmaken etc.

Versio WordPress Hosting Review
  • Versio WordPress Hosting
4
Versio WordPress Hosting Review
  • Versio WordPress Hosting
4