WPLounge
Home / WordPress Hosting reviews / Versio WordPress hosting review

Versio WordPress hosting review

Versio reviewPrijzen vanaf: €0.50,- per maand (exclusief BTW)
Onze rating:
 1 ster
Website: Versio

Versio

Versio is één van de grootste hostingpartijen van Nederland. Dit hebben ze vooral te danken aan slimme marketing én de lage prijzen. Het is bovendien één van de goedkoopste aanbieders van .NL-domeinnamen. Voor het registreren van domeinnamen is Versio een prima partij; het is goedkoop, het registratie-systeem werkt prima en ze bieden vrijwel alle denkbare domeinen aan.

Toen WordPress Lounge in 2012 als klein project begon, werd de website nog bij Versio gehost. Inmiddels zijn wij al een tijdje over op Savvii (en tussendoor zijn we nog gehost door iXL Hosting).

Performance

Bij Versio heb je zowel kleine personal hosting-pakketten als volledige VPS-pakketten. Wij hebben (al dan niet via klanten) ervaring met beide soorten pakketten, en kunnen niet anders dan concluderen dat de performance van Versio zeer te wensen over laat.

Doordat Versio – volgens ons – té veel websites op één server zet, ben jij er de dupe van als iemand anders op die server de fout in gaat of slachtoffer wordt van een DDoS-aanval. Een klant van mij weet er alles van; zijn website was bij Versio gemiddeld vier keer per maand meer dan een uur offline.

Veiligheid

Wij zijn zelf nooit gehackt in de tijd dat we door Versio werden gehost. Toch lijken ze het aantal DDoS-aanvallen niet onder controle te hebben. Als één website slachtoffer wordt van een aanval, ligt vaak de hele server plat.

Controlepaneel

Bij Versio wordt gebruikgemaakt van het DirectAdmin-controlepaneel, waarop ook Installatron is geïnstalleerd (waarmee je WordPress makkelijk kunt installeren en gemakkelijk een backup kunt maken).

Support

Versio heeft een support-afdeling met een forum en een e-mailadres. Daarnaast kun je – als er iemand online is – chatten met een medewerker van Versio.

Mocht je website offline zijn kun je Versio ook bellen. Dit telefoonnummer is diep verstopt in de Helpdesk-sectie van de website. Versio raadt je aan om eerst zelf te checken of je website offline is. Mocht je dit niet gedaan hebben en je belt met de storingslijn, krijg je een rekening van €99,- exclusief BTW (zie ook onderstaande afbeelding), een belachelijk bedrag als je bedenkt dat ze alleen even de telefoon hoeven op te nemen. Wij vinden dit tekenend voor de vele momenten waarop wij contact hebben gehad met de Versio-helpdesk.

Bij iemand die in 2012 kritische tweets over Versio plaatste, werd door Reshad Bashir (eigenaar van Versio) direct gedreigd met een rechtszaak.

Bellen op eigen risico?
Bellen op eigen risico? (Bron: Versio.nl)

Domeinnamen

Er is één ding bij Versio waarover ik wél te spreken ben; het registreren van domeinnamen. Het is niet alleen één van de goedkoopste aanbieders van Nederland, het is ook een redelijk overzichtelijk systeem. Ik registreer dan ook veel domeinnamen bij Versio om ze vervolgens door middel van een DNS-wijziging naar een andere hosting-partij te laten doorverwijzen.

Conclusie

Versio is een geschikte partij voor hobbyisten, kleinschalige websites waarbij het niet zo belangrijk is dat ze snel en/of altijd online zijn. Je betaalt bij het goedkoopste pakket slechts vijftig eurocent per maand, en dit zie je terug in de kwaliteit.

Mocht je een website hebben die écht altijd online moet zijn, dan raden wij je aan om iets meer geld uit te geven aan je WordPress-hosting.

Versio webhosting
Review van Versio webhosting.
Versio webhosting
Datum van Uitgave: 10/10/2014
Versio is geschikt voor hobbyisten, maar geen serieuze optie voor een belangrijke website.
1 / 5 sterren