WPLounge
Home » WordPress begrippenlijst » Installatron

Installatron

Installatron is een zogeheten “Applications Installer” waarmee je software zoals WordPress gemakkelijk kunt installeren op je server. Veel webhosting-providers hebben Installatron geïnstalleerd in het standaard controlepaneel (vaak DirectAdmin). Installatron geeft je de mogelijkheid om WordPress met een paar klikken te installeren op één van je domeinnamen.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

 

Installatron

 

Installatron plaatst automatisch alle bestanden en maakt een database aan. Dit doet Installatron op een veilige manier door een ingewikkeld wachtwoord te gebruiken (voor de database) en bovendien automatisch een beveiligings-plugin te installeren.

Applicaties

Naast WordPress ondersteunt Installatron nog een hoop andere applicaties die je in één klik kunt installeren. Denk hierbij aan Magento en OpenCart (voor webshops) of Drupal en Joomla (Content Management Systemen).

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Meer lezen?

Partners