WPLounge

Domeinnaam

Een domeinnaam is een naam in het Domain Name System (DNS). Met dat systeem worden netwerken, computers en servers herkend. Een domeinnaam verwijst naar een computeradres dat uit nummers bestaat (IP-adres). Zo hoef je niet voor iedere website die je wilt bezoeken een IP-adres te onthouden, maar kun je gewoon de domeinnaam intoetsen.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Een voorbeeld van een domeinnaam is wplounge.nl.

Subdomeinen

Een domein kan ook subdomeinen hebben. Het bekendste voorbeeld van een subdomein is www.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Domeinnamen kopen

Een domeinnaam kun je vaak aanschaffen bij bedrijven die ook webhosting aanbieden. Meestal kost een (.NL-)domeinnaam een paar euro per jaar. Het is dus zeker geen grote investering.

Domeinnamen verkopen

Behalve het kopen van domeinnamen voor eigen projecten, zijn er ook mensen die in domeinnamen handelen. Niet zo gek, want een aantal jaren terug werd de domeinnaam “sex.nl” nog verkocht voor 200.000 euro. Er valt dan ook zeker wat te verdienen met het handelen in domeinnamen.

Een domeinnaam verkopen kan via websites zoals SEDO of SiteDeals.nl.