WPLounge

Database

Met een Database bedoelen we in het geval van WordPress vaak een MySQL-database. Dit is de database waarin al je artikelen, pagina’s en instellingen worden bewaard. In de database worden ook de wachtwoorden van alle gebruikers bewaard. Dit gebeurt op een versleutelde manier, dus wanneer je de database bekijkt zul je het wachtwoord niet zien.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Je database is eigenlijk een soort grote “tabel” waarin WordPress alles voor je onthoudt. Het is daarom ook belangrijk om regelmatig een backup te maken van je database (meer daarover lees je hier: WordPress Database Backup Plugin).

WordPress en databases

Zonder een MySQL-database zal je WordPress-website niet werken. De bestanden die je op je hosting hebt staan moeten verbinding maken met de database. Dit gebeurt via het wp-config.php bestand; hier vertel je WordPress hoe je database heet en welk wachtwoord je database heeft.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Meer over WordPress en database?

Om meer te lezen over je WordPress-database, raden wij je de volgende artikelen aan:

Meer info

Niet alleen WordPress maakt gebruik van een MySQL-database. Bijna alle andere online applicaties maken net als WordPress gebruik van MySQL-databases. Denk hierbij aan Magento, OpenCart, Drupal, Joomla en meer.

Het is van belang om regelmatig een backup te maken van je database. Dit doe je door de database vanuit DirectAdmin (of een ander controlepaneel) te downloaden. Zorg ervoor dat je het bestand veilig bewaart en zorgt dat niemand er bij kan; er staat belangrijke informatie in.