WPLounge
Home » WordPress begrippenlijst » wp-config.php

wp-config.php

Het wp-config.php bestand is een zeer belangrijk bestand, wellicht het aller belangrijkste bestand uit je hele WordPress installatie. Als het wp-config.php bestand in verkeerde handen valt, is je website verloren. Zorg daarom dat je backups maakt van je website en dat je WordPress beveiliging in orde is!

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Gegevens

In het wp-config.php bestand, dat zich in de root van je website bevindt, staat veel belangrijke informatie over je website. Niet alleen de naam van je database, de gebruikersnaam, het wachtwoord en de server, maar ook de salt keys zijn bevinden zich in het wp-config.php bestand. Als je WordPress handmatig installeert is er nog geen wp-config.php bestand; er is alleen een wp-config-sample.php bestand. De bedoeling is dat je het bestand opent, bewerkt en zodra je klaar bent de naam verandert. Dan weet WordPress hoe het moet verbinden met je database en kan de installatie beginnen.

Niet alleen bij het installeren van WordPress is het wp-config bestand van belang. WordPress maakt continu gebruik van de gegevens in het bestand om verbinding te maken met je database. Verwijder het bestand dus niet!

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.