WPLounge
Home » WordPress begrippenlijst » DirectAdmin

DirectAdmin

DirectAdmin is een controlepaneel dat door veel hostingpartijen gebruikt wordt. In het DirectAdmin-controlepaneel beheer je je domeinnamen, databases en meer. Vaak beschikt DirectAdmin ook over een “applications installer” zoals Installatron.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

DirectAdmin mogelijkheden

In DirectAdmin kun je enorm veel doen. Een aantal zaken die je kunt regelen vanuit DirectAdmin:

 • Domain Administration

  Het toevoegen en verwijderen van domeinnamen. Zodra een domeinnaam gekoppeld is aan je hostingpakket, moet deze toegevoegd worden in DirectAdmin om actief te worden.

 • MySQL Management

  MySQL Management geeft je de mogelijkheid om MySQL-databases aan te maken. WordPress heeft ook een MySQL-database nodig. Meer over Database?

 • File Manager

  In de File Manager van DirectAdmin kun je bestanden direct aanpassen, verwijderen en uploaden. Voor een grote hoeveelheid bestanden, gaat dit stukken sneller via FTP, maar wanneer je snel een bestand wilt aanpassen is het wel handig.

 • FTP Management

  Bij FTP Management beheer je de accounts die toegang hebben tot jouw server via FTP. Je kunt zo bijvoorbeeld ook instellen dat ze toegang hebben tot één folder in plaats van je gehele website.

 • E-mailaccounts

  Je kunt je domeinnamen via DirectAdmin voorzien van mailaccounts. Bijvoorbeeld: [email protected].

 • Subdomeinen aanmaken

  Je kunt via DirectAdmin ook subdomeinen aanmaken. Een subdomein ziet er zo uit: http://subdomein.wplounge.nl/

Meer lezen?

Behalve de bovenstaande functies heeft DirectAdmin nog veel meer te bieden.