WPLounge
WordPress Installeren

Backup van je WordPress-website met Installatron

Als je in de bronbestanden van je WordPress-website wilt “experimenteren” en bang bent dat daardoor je site eventueel verloren gaat?

Het is aan te raden om wekelijks een backup te maken van je WordPress-website. Heb je een webhosting-provider die Installatron ondersteunt? Dan is dit de ideale manier om een backup te maken van je WordPress-website. Vaak ondersteunen WordPress hosting providers Instrallon, of installeren ze WordPress voor je. Bekijk ook onze WordPress hosting reviews.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
Bekijk de themes »
Lees meer over Divi

Ook het updaten naar een nieuwe versie van WordPress kan met sommige (oude) thema’s problemen opleveren. Met Installatron kun je heel gemakkelijk je website herstellen door een eerder gemaakte backup “terug te roepen”.

Ik legde eerder al uit hoe je WordPress installeert met Installatron, nu leg ik uit hoe je Installatron gebruikt om een backup te maken van je WordPress- website.

Onderstaande afbeelding toont het scherm van onze eigen Installatron.

Het scherm van Installatron.
Het scherm van Installatron.

Je ziet dat ik tot nu toe al 5 backups heb gemaakt; in de balk bovenin bij “My Backups (5)”. Daaronder vind je alle informatie over je WordPress-installatie. Er staan rechtsboven drie knoppen; “Backup”, “Clone” en “Uninstall”. Wij moeten die eerste hebben.

Wanneer je op “Backup” klikt maakt Installatron automatisch een backup van je WordPress-website. Dit kan even duren omdat van alles een backup wordt gemaakt.
Let op! Doe dit dus ook alleen wanneer je genoeg ruimte vrij hebt op je server.

Het herstellen van een backup

Mocht je ooit problemen ondervinden met je WordPress-website en je wilt een backup terughalen, dan klik je op “My Backups”. Je ziet dan het volgende scherm.

Overzicht van de door WordPress Lounge gemaakte backups.
Overzicht van de door WordPress Lounge gemaakte backups.

Je kunt van hieruit je backups downloaden, verwijderen (als je een nieuwe hebt gemaakt kun je om ruimte te besparen oudere backups verwijderen).

Wanneer je een bepaalde backup wilt terugroepen klik je op “Restore this backup”. Hier is Installatron even mee bezig, en daarna is je WordPress-website weer de oude.

Tip: lees onze WordPress backup handleiding!

Wouter Postma

Ik ben Wouter, WordPress-specialist en mede-eigenaar van WPLounge. Naast WPLounge beheer ik ook andere websites zoals SmartwatchLounge en onze Engelse versie van WPLounge.

Reageer