WPLounge
Home » Tutorials » YouTube embedden op je WordPress-website

YouTube embedden op je WordPress-website

Sinds WordPress 2.9 is het heel eenvoudig om een YouTube-filmpje op je WordPress-website te plaatsen. Wij leggen je uit hoe je dit het makkelijkst doet.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Makkelijke manier (WordPress)

De makkelijkste manier om een YouTube-filmpje te embedden op een pagina of in een bericht op je WordPress-website is de URL van het filmpje in je bericht te plakken. Op de plek waar je de URL plakt zal WordPress het filmpje tonen.

YouTube embed op WordPress website
Kopieer de URL van het YouTube-filmpje.

iFrame zelf in WordPress zetten

Een andere manier, die ook zou werken als je géén WordPress gebruikt, is het gebruiken van de HTML-code die YouTube je zelf geeft. Klik onder de video op het tabje “Delen“. Kies vervolgens voor “Insluiten“.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.
Kopieer de code
Kopieer de code

Je krijgt nu een code van YouTube. Kopieer deze en plak hem in je pagina of bericht. Let op! Deze code werkt alléén als je hem in je Tekst-tab plakt, niet in het Wysiwyg-tabje!

Het voordeel van deze manier is dat je ook een aangepast formaat kunt kiezen voor de video. Standaard gebruikt WordPress een breedte van 560 pixels en een hoogte van 315 pixels. Onder de video kun je een aangepast formaat kiezen. Dit is handig als je de video bijvoorbeeld in je sidebar wilt plaatsen, die minder dan 560 pixels breed is.

Beoordeel dit artikel

Wouter Postma

Oprichter WPLounge. Blogt ook in het Engels op WPLounge.org.

1 reactie

Adverteerders

Vimexx-banner
Hulp Op Afstand WordPress

WordPress hulp nodig? Vraag hulp aan één van onze support medewerkers.

Hulp Op Afstand WordPress

× Hoe kan ik je helpen?