WPLounge
PHP7
Home » Tutorials » Snellere website dankzij PHP 7.4

Snellere website dankzij PHP 7.4

Draait jouw website al op PHP 7.4 of nog steeds op 5.6? Je kunt je website vele malen sneller maken door alleen al de PHP-versie te updaten. Je website wordt er ook nog eens een stuk veiliger door.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.PHP 7Bij veel hostingpartijen is het letterlijk een kwestie van een knop omzetten. Verreweg de meeste WordPress-plugins zijn compatibel met PHP 7.4, maar toch wordt het aangeraden om eerst een complete backup te maken voordat je van PHP-versie wisselt.

Wat is PHP?

PHP 7.4 is een de nieuwste versies van PHP. PHP is de programmeertaal waarin WordPress en veel andere websites en systemen gebouwd worden. De afkorting PHP staat voor “PHP: Hypertext Preprocessor” (deze afkorting is daarmee een recursief acroniem).

Alle PHP-versies voor PHP 7.3 ontvangen geen updates meer, waardoor ze steeds minder veilig worden. Naast de kwetsbaarheden in de veiligheid, heeft een gedateerde PHP-versie ook impact op de prestaties van je website. Zo is PHP 5.6 maar liefst 47% langzamer dan PHP 7.3.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Daarnaast is er met PHP 7.4 veel meer mogelijk. Voor de WordPress-community is het daarom zaak dat zo veel mogelijk gebruikers over gaan op PHP 7.4, want dan kunnen ze WordPress sneller naar “the next level” brengen. Lees ook dit artikel van Yoast.

Hoe weet je welke PHP-versie je gebruikt?

Om te achterhalen welke PHP-versie je op dit moment gebruikt, moet je WordPress 5.2 of hoger hebben. In je dashboard ga je naar gereedschap > sitediagnose > informatie > server. Hier kun je de huidige PHP-versie van je website terugvinden.

Voordelen PHP 7.4?

Er zijn meerdere redenen om te switchen naar PHP 7.4.

Veiligheid

Doordat er voor oudere PHP-versies (vóór 7.3) geen updates meer worden uitgebracht, kunnen eventuele kwetsbaarheden in deze versies niet meer verholpen worden. Het is daarom belangrijk om minstens op PHP 7.3 te draaien. Sommige hostingpartijen in Nederland zitten nog op oudere PHP-versies, maar geven je wel de mogelijkheid om dit te veranderen naar PHP 7.4.

Snelheid

Wat het voor (vooral) webshops, maar ook voor andere websites aantrekkelijk maakt om te switchen naar PHP 7.4? De laadtijd van je website gaat er enorm op vooruit. Alleen websites die snel laden hebben de meeste kans om te converteren.

Hoe kan ik mijn PHP-versie veranderen?

Het wijzigen van je PHP-versie is bij de meeste hosting-partijen vrij eenvoudig. Als je DirectAdmin hebt is het bijvoorbeeld letterlijk binnen één minuut geregeld. Ook bij Cloud86 is het een kwestie van één klik. We zullen hier beneden uitleggen hoe je je PHP-versie kunt veranderen. Maar voordat je je PHP-versie wijzigt: maak eerst een backup van je hele WordPress-website.

DirectAdmin

In DirectAdmin ga je naar Select PHP Version. Hier klik je op het domein waarvoor je de PHP-versie wilt wijzigen. Je komt vervolgens in dit scherm:

PHP versie selecteren
PHP versie in DirectAdmin (klik voor grotere afbeelding)

Het enige dat je in dit scherm hoeft te doen is je “Current PHP Version” te wijzigen in PHP 7.4. Vervolgens controleer of je website nog werkt. Grote kans dat je website nog gewoon werkt en zowel de voorkant als de achterkant (wp-admin) vele malen sneller zijn geworden!

Cloud 86

Bij onze favoriet, en als snelste uit de tests, hostingpartij Cloud86 is het ook kinderlijk eenvoudig om je PHP-versie te veranderen. Ook de klantenservice van Cloud86 is van topniveau, waardoor je altijd geholpen wordt.

Laatste check

Let wel op! Nadat je de update hebt uitgevoerd is het verstandig om et controleren of alles nog compatibel is en of alle functionaliteiten nog goed werken. Is dit niet het geval of heb je niet de mogelijkheid om je PHP-versie te wijzigen, neem dan direct contact op met je provider.

Hulp op Afstand

Heb je problemen met het updaten naar PHP 7.4 of wil je je website versnellen zodat bezoekers langer op je website blijven? Neem dan eens contact op met WPLounge om via onze Hulp op Afstand service je website te laten optimaliseren.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

4 reacties

 • Tsja, moest het tocht weer terugzetten naar 5.6 > er werkte niets meer, ook de wp inlog niet meer …

  • Jammer! Welke versie van WordPress gebruik je? Is je theme up-to-date?
   Zijn er bepaalde plugins waar het eventueel aan zou kunnen liggen?

 • de server op php gezet maar was de site onbereikbaar.
  wordpress laatste updates gehad als mede de plugins.
  Een ander theme geprobeerd maar buiten wat lijntjes geen site meer in beeld dus terug naar php5.4 gezet.
  forum software werkt wel gewoon dan.

Partners