WPLounge
Home » Tutorials » WordPress website verhuizen met All-in-One WP Migration

WordPress website verhuizen met All-in-One WP Migration

Je website naar een ander domein of andere hosting verhuizen? Het verplaatsen van een WordPress website kan een lastig proces zijn. Gelukkig zijn daar handige hulpmiddelen voor. Vandaag bekijken we de plugin All-in-One WP Migration

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Op WPLounge vind je meerdere manieren om een website te verhuizen. Zo is er de mogelijkheid om handmatig alles te verhuizen door bestanden te downloaden, de database te verhuizen en zelf de instellingen te veranderen. Soms een lastig proces, zeker als je er weinig verstand van hebt! Een andere optie is om de Duplicator plugin te gebruiken.

All-in-One WP Migration plugin

De All-in-One WP Migration plugin is gratis te downloaden en exporteert je database, media bestanden, plugins en thema’s zonder dat er enige technische kennis is vereist.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Installatie

Als eerste stap installeren we de All-in-One migration plugin via het dashboard van de wp-admin omgeving.

All in One migration

Na het activeren van de plugin verschijnt er een nieuw menu item “All-in-One WP Migration“.

Exporteren van de website

Links in het navigatie-menu klik je op “All-in-One WP Migration > Exporteer” 

Website exporteren

Hier staan een aantal exporteer opties. De zoek en vervang optie in de database is nodig wanneer je de website naar een ander domein gaat verhuizen, of wanneer het pad in de URL’s veranderd. Stel dat je een website op het domein https://voorbeeld.nl wilt verhuizen naar het domein https://nieuwewebsite.nl dan vul je deze URL’s in bij zoek en vervang. Vervolgens klik je op ‘Toevoegen‘.

De link ‘Geavanceerde opties‘ opent een menu met een aantal items die je kan uitsluiten bij het exporteren van de website. In de meeste gevallen is het niet nodig om iets uit te sluiten bij het exporteren.

Exporteren geavanceerde opties

De ‘exporteer naar‘ knop biedt veel opties om de website te exporteren naar de cloud. Voor deze tutorial exporteren we de website naar een bestand.

Exporteren menu

Zodra je op ‘bestand’ klikt zal het exporteren van de website starten

Exporteren van de website

Zodra de export is voltooid, verschijnt er een downloadlink waarmee je het export bestand op je computer kan opslaan.

Importeren van de website

Nu we de oude website hebben geëxporteerd gaan we naar de nieuwe website om het export bestand te importeren. Als eerste stap is het nodig om WordPress te installeren op de nieuwe host. Veel hosting partijen gebruiken DirectAdmin waarbij je gebruik kan maken een ‘Application Installer‘ om eenvoudig WordPress te installeren.

Na het installeren van WordPress, installeer je opnieuw de “All-in-One WP Migration” plugin. Klik vervolgens in het linker navigatie menu op “All-in-One WP Migration > Importeer”. Zoek naar het exportbestand, als er geen locatie is opgegeven staat het bestand waarschijnlijk in de downloadmap.

Importeren

Sleep het bestand naar het importeer gedeelte van All-in-One WP Migration. Nu kan het zijn dat er een foutmelding in beeld komt. Deze uploadlimiet kunnen we wijzigen in het .htaccess bestand. Hoe je dat kan wijzigen zullen we later in dit artikel uitleggen.

Na het importeren van het bestand verschijnt er een waarschuwing dat de import de bestaande database en website zal overschrijven. Dat is prima, want we importeren de website in een nieuwe WordPress installatie. Klik op de knop ‘Doorgaan‘.

Importeren

Als alles goed gaat verschijnt na het importeren een melding dat de website succesvol is geïmporteerd. Sluit deze melding nog niet, maar klik op ‘Structuur van permalinks opslaan‘.

Structuur permalinks

Hierna zal er in een nieuw venster de beheerderslogin van de nieuwe WordPress installatie verschijnen. Nu hebben we zojuist de oude database naar de nieuwe installatie gemigreerd, dus de beheerderslogin is hetzelfde als op de oude website. Nadat je je aanmeld wordt je doorgestuurd naar de pagina ‘Permalink-instellingen‘. Verander hier niets maar scrol gewoon naar beneden en klik op ‘Wijzigingen opslaan

Dat is alles! De nieuwe website is nu een exacte copy van de oude bestaande WordPress installatie.

Importeer fouten oplossen

Als er zich een fout voordoet bij het uploaden is dit op te lossen door enkele regels toe te voegen aan het .htaccess bestand in je WordPress hoofdmap. Omdat mijn export iets meer dan 500 mb is, zet ik onderaan het .htaccess bestand de volgende regels:

php_value upload_max_filesize 600M
php_value post_max_size 600M
php_value memory_limit 256M
php_value max_execution_time 300
php_value max_input_time 300

Zoals je kunt zien is de waarde van ‘php_value upload_max_filesize” en “php_value post_max_size” naar 600mb gezet. Dit kan je naar wens veranderen en verhogen indien het exportbestand groter is. Bij sommige hosting providers zit er een limiet aan deze uploadwaarde. Indien je nog steeds een fout bij het uploaden van het bestand krijgt, neem dan contact op met de hostingprovider.

Importeer limiet omzeilen met FTP

Mocht het zo zijn dat de PHP-uploadlimiet niet te verhogen is met een update van het .htaccess bestand, is het ook mogelijk om het export bestand naar de nieuwe WordPress website te uploaden. Deze functie is echter alleen beschikbaar met de betaalde versie van de All-in-One WP Migration plugin. Upload het .wpress bestand naar de map /wp-content/a1wm-backups

ftp export bestand

Na het uploaden van het bestand ga je naar het wp-admin dashboard van de WordPress website waar je de website wilt importeren. Vervolgens klik je op “All-in-One WP Migration > Backups

Backup terugzetten

Klik op het grijze icoontje om de website te importeren

Tot slot

Het verhuizen van een website kan een lastige klus zijn, echter de All-in-One WP Migration plugin maakt het een stuk eenvoudiger en sneller om een website te verhuizen. Om er zeker van te zijn dat er geen gegevens verloren gaan wanneer je de website naar een nieuwe host migreert, is het hebben van een recente backup van de website een must. Mocht er dan toch iets misgaan kan je altijd nog de website herstellen. Heb je ondersteuning nodig bij het verhuizen van een WordPress website? Vraag WPLounge om hulp via onze Hulp op Afstand service!

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer