WPLounge
siteground hosting
Home » Reviews » SiteGround hosting review

SiteGround hosting review

Ben je op zoek naar een goede hostingpartij voor je websites? Eén van de hostingpartijen die goed aangeschreven staat, is SiteGround. In deze SiteGround review vertellen wij je graag alles over deze hostingpartij.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

SiteGround in het kort

Het webhostingbedrijf SiteGround werd al in 2004 opgericht. Dit gebeurde in de hoofdstad van Bulgarije: Sofia. Vanuit deze plaats heeft SiteGround een indrukwekkende groei doorgemaakt.

Deze groei is onder meer te danken aan het diverse aanbod. Bij SiteGround kun je terecht voor cloudhosting, e-mailhosting, domeinregistratie, shared hosting en tal van andere bedrijfsoplossingen. Met dank aan dit uitgebreide aanbod vind je altijd de beste hosting voor jouw WordPress website.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Leuk detail: in het begin van 2020 bood SiteGround voor meer dan 2.000.000 domeinen hosting aan. Dat is nog eens een indrukwekkend aantal!

Is SiteGround ook geschikt voor Nederland?

Van origine is SiteGround dus een Bulgaars bedrijf, maar men is nu wereldwijd actief. Ook voor Nederlanders is hierom mogelijk om voor SiteGround te kiezen. En dit is zelfs interessant te noemen. Bij SiteGround geniet je namelijk van meerdere voordelen, waarover meer in deze SiteGround hosting review.

Let wel even op: de website van SiteGround is jammer genoeg niet in het Nederlands. Als je de Engelse taal niet al te goed machtig bent, kan dit een probleem vormen.

Webhosting pakketten

Naar wat voor webhosting ben je precies op zoek? Je kunt bij dit hostingbedrijf uit vijf verschillende vormen van webhosting kiezen:

Webhosting. Met de webhosting van SiteGround ben je van een razendsnel en veilige hosting voor je website verzekerd.
WordPress hosting. De WordPress hosting van SiteGround zorgt voor een optimale werking van je WordPress website. Dit merk je onder meer aan de snelheid van je website.
WooCommerce hosting. Heb je met WooCommerce en WordPress je eigen webshop gemaakt? Dan is de WooCommerce hosting van SiteGround de beste optie voor je.
Cloud hosting. Als je meerdere websites hebt, kun je voor cloud hosting bij SiteGround kiezen. Hierbij zijn meerdere servers aan elkaar gekoppeld, waardoor je onder meer prima op kunt schalen met je business.
Reseller hosting. Heb je veel websites in beheer? Dan is de Reseller hosting van SiteGround interessant voor je. Met dit hostingpakket kun je meerdere websites probleemloos, vakkundig en professioneel beheren.

Naar welke vorm van hosting gaat je voorkeur uit? Als je je keuze hebt gemaakt, kun je vervolgens uit meerdere hostingpakketten kunt kiezen. Bij WordPress hosting heb je bijvoorbeeld uit onderstaande drie pakketten de keuze:

StartUp: 12,99 euro per maand. Dit pakket is voor 1 website geschikt.
GrowBig: 22,99 euro per maand. Dit pakket is voor een onbeperkt aantal websites geschikt, maar wel met maximaal 20 GB aan opslagruimte.
GoGeek: 34,99 euro per maand. Dit pakket is voor een onbeperkt aantal websites geschikt en met maximaal 40 GB aan opslagruimte.

Al met al kunnen we stellen dat je bij SiteGround meer dan voldoende mogelijkheden hebt. Ongeacht naar wat voor hosting je op zoek bent, zit je bij SiteGround goed. En daarbij is het ook subliem dat je uit meerdere pakketten kunt kiezen. Je stemt de hosting hiermee perfect af op je bedrijf, website en voorkeuren.

Managed WordPress webhosting pakket

Bij SiteGround geniet je altijd van Managed WordPress hosting. Dit houdt het volgende in:

⦁ SiteGround voert voortdurend updates uit. Met deze updates blijft je WordPress website niet alleen razendsnel, maar ook super veilig.

⦁ SiteGround verbetert voortdurend de prestaties. Door de hosting steeds beter te maken, draaien je WordPress op de best mogelijke manier.

Naar welk WordPress hostingpakket bij SiteGround gaat je voorkeur uit? Het maakt voor bovengenoemd verhaal niks uit. Bij elk WordPress hosting pakket is er sprake van ‘Managed WordPress webhosting’.

Klantenservice

Heb je nog geen account bij SiteGround? Dan kun je middels een chat al je vragen stellen aan de klantenservice van SiteGround. Het is wel goed om te weten dat je altijd in het Engels moet communiceren.

Ben je op dit moment al klant bij SiteGround? Dan kun je inloggen, waarna je tal van extra contactmogelijkheden voorgeschoteld krijgt. Ook hierbij geldt weer dat je altijd in het Engels moet communiceren.

Conclusie

In deze Siteground review zijn we ingegaan op de verschillende hostingpakketten en de klantenservice.

Voor een WordPress website is SiteGround één van de beste hostingpartijen. Dit heeft onder meer met het diverse aanbod van hostingpakketten te maken. Ongeacht welke wensen/eisen je hebt, vind je bij SiteGround een geschikt hostingpakket.

De samenstelling van de WordPress hostingpakketten zijn eveneens subliem. Zo is het ideaal dat elk pakket ‘WordPress Managed Hosting’ betreft. Wel moet je rekening met twee nadelen houden: de forse tarieven per maand en de communicatie in het Engels. Er zijn in ieder geval meerdere andere bedrijven die een stuk voordeliger zijn.

Beoordeel dit artikel

Reageer