WPLounge
blocksy theme review
Home » Reviews » Blocksy WordPress theme review: is Blocksy het beste gratis thema?

Blocksy WordPress theme review: is Blocksy het beste gratis thema?

Ben je op zoek naar een goed en gratis WordPress thema? De kans is groot dat je tijdens je zoektocht naar een gratis WordPress thema bij Blocksy uitkomt. In dit artikel behandelen we het thema Blocksy: dit is een Blocksy theme review

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Dit gratis thema staat goed aangeschreven, is relatief populair en lijkt erg interessant te zijn. Maar, is het daadwerkelijk aan te raden om voor het Blocksy theme te kiezen? Wij vertellen je in dit artikel graag meer over het Blocksy WordPress theme. Aan de hand van deze review maak je snel voor jezelf de juiste keuze.

Wat is het Blocksy theme?

Het Blocksy thema is een zogeheten lightweight WordPress thema. Lightweight betekent dat het thema lichtgewicht is qua omvang. Daardoor is dit thema erg snel en roept het weinig http requests op.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Bij het ontwikkelen van dit thema lag de focus onder meer op gebruiksgemak en de Gutenberg editor. Met deze editor in het achterhoofd is dit thema opgebouwd en vormgegeven.

Het gevolg laat zich al raden: het Blocksy thema en de Gutenberg editor werken perfect samen. Het thema sluit perfect op de editor aan, waardoor je naar wens je WordPress website vorm kunt geven.

Bijkomend voordeel is dat dit thema voor alle soorten websites geschikt is. Het ontwikkelteam van Blocksy geeft zelfs aan dat dit thema voor een webshop gebruikt kan worden.

Maak je graag gebruik van een bepaalde WordPress page builder? Het Blocksy thema werkt niet alleen met Gutenberg feilloos samen, maar ook met alle andere bekende WordPress page builders.

De 6 belangrijkste features van het Blocksy Theme

Dat het Blocksy theme goed aangeschreven staat, komt niet uit de lucht vallen. Nee, dit thema heeft meerdere unieke features, waarvan we er graag 6 uitgebreid bespreken.

1: Meer dan 30 kant-en-klare demo websites

Wil je snel je eigen website ontwikkelen? Dan sluit het Blocksy thema perfect op je wensen aan. Dit thema beschikt over meer dan 30 kant-en-klare sjablonen, waarmee je in een handomdraai je eigen website ontwikkelt.

Dat je uit zoveel sjablonen kunt kiezen, biedt uiteraard veel mogelijkheden. Dit stelt je immers in staat om een goede vergelijking te maken. En om voor een theme te kiezen dat naadloos op het onderwerp van je website aansluit.

2: Uitgebreide customizer opties

Heb je geen geschikt sjabloon gevonden? Of ben je voor 95% te spreken over één van de sjablonen? Dan is het fijn om te weten dat je dit thema geheel naar eigen wens aan kunt passen.

Wat ons direct opviel, is de diversiteit aan customizer opties. Je kunt op ontelbaar veel manieren dit thema naar wens aanpassen, waarmee je ‘m volledig afstemt op je eigen wensen. En daarmee ook op het onderwerp van je website.

3: Conditionele weergave instellen voor meerdere Headers, Footers en Sidebars (PRO)

Als je voor de PRO versie van het Blocksy thema kiest, kun je met conditionele weergave aan de slag. Zo ben je in staat om headers, footers en sidebars alleen aan specifieke bezoekers weer te geven. Alleen aan bezoekers die ingelogd zijn.

4: Weergave instellingen per pagina

Met het Blocksy theme hou je alle touwtjes perfect in eigen handen. Dit komt onder meer doordat je de weergave instellingen per pagina naar wens aan kunt passen.

Je bepaalt hiermee zelf hoe elke pagina weergegeven wordt. Dit stelt je in staat om je website volledig naar wens te maken. En om elke websitepagina te optimaliseren voor de bezoeker.

5: Custom Content Blocks (PRO)

Met de PRO versie van het Blocksy theme krijg je ook nog de beschikking over custom content blocks. Met deze extra functie kun je drie kanten op:

⦁ Aangepaste inhoud. Je kunt automatisch aangepaste inhoud op specifieke plekken op je website laten plaatsen.
⦁ Pop-ups. Met de Custom Content Blocks kun je ook (fraaie) pop-ups in je website verweren.
⦁ Aangepaste sjablonen. Je bent met deze blokken bijvoorbeeld in staat om een sjabloon speciaal te ontwerpen voor één pagina.

6: Veel handige gratis extensies

Dat het Blocksy theme veel te bieden heeft, is ook te danken aan de aanvullende extensies. Zo kun je gebruik maken van een cookie extensie, een nieuwsbrief extensie en een product review extensie. Dankzij deze extensies voeg je makkelijk meer functies en functionaliteiten aan je website toe. En ja, ook al deze extensies zijn gratis te gebruiken.

Blocksy theme performance test

Voor deze Blocksy theme review hebben we uiteraard ook naar de prestaties gekeken. Hierbij viel ons dat het Blocksy theme vergelijkbaar presteert als het welbekende Astra theme.

Het Astra theme heeft een page size van 44 KB, terwijl dit bij Blocksy slechts 48 KB is. Bij beide thema’s is er sprake van 6 http requests per pagina.

Als we het Blocksy theme naast Avada of Divi leggen, zien we grote verschillen. Zo is het Blocksy theme echt vele malen sneller dan deze twee thema’s. Mocht je voor een snel WordPress thema willen gaan, lijkt het Blocksy theme dus één van de betere opties te zijn.

Blocksy theme Pro kosten

Met het Blocksy theme kun je veel kanten op. Maar, met de PRO versie kun je nog meer kanten op. Om toegang tot de PRO versie te krijgen, moet je een keuze maken tussen drie abonnementsvormen:

Personal: ideaal voor persoonlijk gebruik. 49 dollar per jaar of 149 dollar voor levenslang gebruik.
Professional: ideaal voor online bedrijven. 69 dollar per jaar of 199 dollar voor levenslang gebruik.
Agency: ideaal voor agencies en freelancers. 99 dollar per jaar of 299 dollar voor levenslang gebruik.

Bij elke abonnementsvorm moet je goed naar het aantal licenties krijgen. Het Personal pakket is voor 1 website geschikt, het Professional pakket voor 5 website en het Agency pakket voor een onbeperkt aantal websites.

Blocksy theme review: de voor- en nadelen

Het Blocksy theme is voor veel online ondernemers een ideaal thema. Met dank aan alle hieronder genoemde voordelen en de minieme hoeveelheid nadelen.

Voordelen

⦁ Veel demo websites/sjablonen
⦁ Mogelijkheid om elke pagina geheel naar wens te ontwerpen
⦁ Razendsnel
⦁ Beschikking over veel gratis extensies
⦁ Mogelijk om conditionele inhoud weer te geven
⦁ Prima support
⦁ Werkt feilloos samen met WooCommerce

Nadelen

⦁ PRO versie kost relatief veel geld

⦁ Limiet op aantal demo sites dat je kunt importeren

Conclusie

Het Blocksy theme is één van de betere WordPress thema’s van dit moment. Het gratis thema biedt veel mogelijkheden, is geheel naar wens in te stellen en biedt ook nog eens veel gratis extensies aan. Als je het helemaal goed wilt doen, kies je bij voorkeur voor de PRO versie van dit thema.

Blocksy theme alternatieven: onze selectie

Dat het Blocksy theme een prima thema is, blijkt uit deze Blocksy review. Ben je echter niet volledig overtuigd? Kijk dan ook eens naar onderstaande thema’s:

Astra. Het al eerder genoemde Astra is een prima alternatief voor je website. Ook dit thema bidt veel mogelijkheden, is érg populair en is bovengemiddeld snel
GeneratePress. Het GeneratePress is wat ons betreft grotendeels vergelijkbaar met Blocksy. Ook dit thema biedt veel ontwerpmogelijkheden. Zelf zij wij van mening dat dit nog meer een ‘lightweight’ theme is dan Blocksy.
Kadence. Kadence lijkt een variant te zijn op het Blocksy theme. Dit thema vertoont gelijkenissen met het Blocksy thema en is nog nieuwer.

Reageer