WPLounge
envato market
Home » Reviews » Envato Market Review 2022

Envato Market Review 2022

De Envato Market website is een platform waar leden digitale items kunnen kopen en verkopen zoals websitethema’s, productiemuziek, motion graphics bestanden, softwarecode, stock footage en nog veel meer.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Wat is Envato?

Envato Market is onderdeel van Envato. Naast een marktplaats waar men digitale producten kan kopen en verkopen (Envato Market) kun je ook bij Envato terecht om freelancers in te huren, of zelfs om cursussen te volgen. Hieronder vind je een overzicht van alle verschillende producten waaruit Envato is opgebouwd.

Envato overzicht

Envato Market

In dit artikel richten we ons op het gedeelte Envato Market, dit is dus de digitale marktplaats waar allerlei digitale producten worden gekocht en verkocht. Het bekendste onderdeel van Envato Market is ThemeForest. Hier worden allerlei CMS website themes verkocht (waaronder WordPress themes) en andere website templates. Maar Envato Market bestaat uit nog veel meer platformen dan enkel ThemeForest.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

ThemeForest

Op themeforest.net vind je allerlei templates en website themes. Niet alleen voor WordPress, maar ook voor verschillende soorten CMS en HTML templates. Daarnaast kun je ook filteren tussen verschillende soorten templates, zoals: eCommerce, Blogwebsites en Elementor compatibel themes. Maar naast complete thema’s vind je op ThemeForest ook templates voor nieuwsbrieven en landing pagina’s.

Ook kun je inzicht krijgen in de meest populaire premium themes. Dit zijn meestal themes die geld kosten. Wel krijg je daarvoor een theme die vaak een stuk uitgebreider zijn. Het meest verkochte thema op ThemeForest is Avada.

CodeCanyon

Een ander onderdeel van Envato Market is CodeCanyon. Hier vind je allerlei plugins, app templates en scripts. CodeCanyon is dus eigenlijk de ThemeForest van plugins. De meest populaire plugin van 2022 is Bookly Pro op CodeCanyon.

Met deze Bookly plugin kun je een reserveringssysteem plaatsen op je WordPress website. Zie hieronder onze videotutorial over deze plugin.

VideoHive

Bij VideoHive kun je terecht voor alles wat met bewegend beeld te maken heeft. Hier vind je stockvideo, motion graphics en bestanden voor de Adobe programma’s After Effects en Premiere Pro.

AudioJungle

Waar je bij VideoHive terecht kan voor bewegend beeld. Draait het bij het platform AudioJungle om geluid. Hier vind je royalty free muziek en audiotracks die je kan gebruiken voor je projecten.

GraphicRiver

GraphicRiver biedt meer dan 930.000 verschillende fonts, logo’s en presentaties. Hier kun je terecht voor allerlei designs en grafische elementen om je projecten mee te verrijken. Je kan ook kiezen uit verschillende Logo Templates en Vector bestanden.

PhotoDune

PhotoDune is een stockfoto database. Alhoewel deze niet zo uitgebreid is als bekende databases zoals Adobe Stock of ShutterStock, wordt deze database wel iedere dag uitgebreid. Ook staan hier foto’s op die uniek zijn en je niet op andere databases vind.

3DOcean

En dan heb je ten slotte nog het laatste platform; 3DOcean. Hier kun je allemaal 3D modellen en CGI textures kopen en verkopen. Met al meer dan 74 duizend verschillende digitale 3D producten is dit een enorme 3D marktplaats.

Conclusie

Envato Market bestaat uit zeven enorme marktplaatsen die zijn onderverdeeld per categorie. Het platform is geschikt voor iedereen die een creatieve digitale oplossing zoekt in zijn werkuitingen. Of dit nou voor je WordPress website is, een poster die je vormgeeft, of een video die je aan het maken bent.

Voor de WordPress gebruikers zullen vooral de platformen ThemeForest en CodeCanyon interessant zijn. Door het enorme aanbod op deze platformen zit er altijd wel iets voor je tussen.

Beoordeel dit artikel

Reageer