WPLounge
Avada theme review
Home » WordPress Themes » Avada theme review

Avada theme review

Avada is een Premium WordPress-thema (gemaakt door Themefusion) dat te downloaden is op Themeforest. Avada is het meest gedownloade thema ooit op Themeforest. Het thema werd al meer dan 600 duizend keer gedownload. De kopers geven het thema een rating van 4.76 (van de maximale 5).

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Avada is een multifunctioneel WordPress-thema dat kan worden gebruikt om WordPress websites voor iedere niche te maken. Het thema is een compleet pakket waarbij je kan kiezen uit meerdere demo’s.  Bovendien is Avada erg makkelijk in gebruik, je hoeft geen expert te zijn of te kunnen programmeren.

Avada theme demo’s

Er zijn 74 verschillende Avada theme demo’s beschikbaar. De demo’s zijn professioneel ontworpen voor verschillende categorieën, zoals webshops, blogs, reizen etc.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Avada theme demo's

Iedere demo wordt geleverd met andere pagina elementen en widgets. Deze demo’s zijn geweldig om je nieuwe WordPress website te bouwen zonder dat je veel tijd kwijt bent aan het plannen en indelen van het thema. Wanneer je externe plugins gebruikt zoals WooCommerce, kan je rechtstreeks producten importeren in de webshop demo’s

Avada website builder

De meegeleverde Avada website builder (voorheen: Fusion Builder) is erg handig voor het ontwerpen van je website. Het is een ‘drag and drop’ builder wat het eenvoudig maakt om een pagina te ontwerpen. Het theme beschikt over een flink aantal modules, in Avada worden dat elementen genoemd. Er zijn meer dat 60 elementen beschikbaar. Avada versie 7 bevat een reeks nieuwe elementen in de page builder zoals het toevoegen van gerelateerde berichten en het toevoegen van paginering.

Avada theme

Over het algemeen zien de elementen er prima uit, maar toch is het aantal opties om het ontwerp aan te passen wat beperkt. Bij de meeste elementen is het alleen mogelijk om de kleur aan te passen en eventueel is er een optie om de animatie in te stellen.

Honderden theme options

Bijna ieder stukje van Avada is aan te passen via het “theme options”-paneel. Denk hierbij aan lettertype, lettergrootte, tekstkleur, achtergrondafbeeldingen en veel meer.

Dit maakt het thema zó flexibel dat twee verschillende websites met hetzelfde thema niet per se op elkaar hoeven te lijken.

Responsive

Avada is bovendien responsive. Dit houdt in dat het er zowel op een groot beeldscherm als op een mobiele telefoon er goed uitziet. De lay-out van de website past zich automatisch aan aan de breedte van het scherm. Tijdens het bouwen van de website vind je in de toolbar een desktop icoontje. Hiermee kan je een voorbeeld van je pagina bekijken in verschillende resoluties. Zo kan je de website alvast bekijken hoe het design eruit zien op een mobiele telefoon of tablet.

Avada Responsive
Avada is Responsive

Prijs en licentie

Avada kost 60 dollar op Themeforest (klik hier) en dat is een eenmalige prijs waarbij je levenslange updates ontvangt. Deze licentie is geldig voor één website, je mag de licentie wel gebruiken voor een staging website op een subdomein. Avada biedt honderden opties aan waardoor het ook een van de meest flexibele thema’s is op Themeforest.

Download Avada voor 60 dollar op Themeforest →.

Tot slot

Hoewel de styling opties wat beperkt zijn krijg je toch veel waar voor je geld. Zo zijn er een aantal premium plugins inbegrepen bij het pakket, waaronder Advanced Custom Fields Pro. Met deze plugin voeg je extra content velden toe zoals aangepaste instellingen per pagina en herbruikbare velden. Ook de twee meegeleverde premium slider plugins zijn de moeite waard. Als je zelf een WordPress website wilt bouwen is Avada theme een prima keuze. Met de meegeleverde demo’s ziet je website er al snel professioneel uit.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

4 reacties

  • Gebruik hem al tijden, hier spreekt een zeer tevreden gebruiker! Een ideaal theme dat je makkelijk kunt aanpassen. Goede review, ben het met (bijna) al je punten eens. Keep it up!

  • Ik heb mezelf verwend met deze template. Na installatie kun je een demo installeren op je WP. Dat is heel leuk want je kunt de site dan aanpassen met jouw gegevens en foto’s en slide. Is dit gebruikelijk dat je een demo kunt installeren bij een template? Ik moet nl. bekennen dat ik nu niet meer zo goed weet wat ik moet doen. Kan ik een template uitkiezen die blijvend is? Moet ik de demo op de een of andere manier verwijderen en dan toch weer zelf de site gaan opbouwen?
    Oftewel: wat is een demo bij een thema, wat doet het en wat kan het?

  • Ik vraag me af hoe het met de broncode zit, is deze wel Seo vriendelijk en gebruikt dit thema veel inline styles of valt dat mee?

Partners