WPLounge
Premium WordPress themes
Home » WordPress Themes » Premium WordPress Themes

Premium WordPress Themes

Premium WordPress Themes zijn WordPress themes die (meestal) geld kosten. In ruil daarvoor is het vaak een theme dat een stuk beter en uitgebreider is dan de themes die gratis beschikbaar zijn. Maar waar koop je premium WordPress themes en wat kosten ze?

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Premium WordPress Themes

Op deze pagina vind je een overzicht van aanbieders van Premium WordPress Themes. Per aanbieder zetten we de voor- en nadelen van deze aanbieder op een rijtje. De meest populaire premium-thema’s bevatten ook een breed scala aan functies die je WordPress website van een standaardblog naar een krachtig publicatieplatform upgraden. Als je een volledig functionerende webshop wilt maken of gewoon een paar items op je website wilt verkopen, hebben de meeste themes in deze collectie goede webshop mogelijkheden.


Themeforest

ThemeforestThemeforest is met meer dan 40.000 themes de grootste aanbieder van premium WordPress themes. Voor iedere website is er wel een geschikt WordPress theme te vinden. Themeforest is dan ook meer een marktplaats waarop developers hun themes kunnen aanbieden. Alle themes worden wel door Themeforest gekeurd voordat ze op de market place komen te staan.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

De kosten van een theme op Themeforest verschillen heel erg. Dit hangt vaak af van hoe uitgebreid het theme is. De prijzen variëren van 2 tot 100 dollar. Meestal betaal je voor een goed business-theme zo’n 50 tot 60 dollar.

Er is een groot verschil in kwaliteit tussen de verschillende themes. Omdat Themeforest een ‘tussenpersoon’ is zijn er veel verschillende makers van themes actief. De ene developer besteedt meer aandacht aan een theme dan de ander (zowel voor als na de release van het theme). Kijk dus altijd naar de ratings bij een theme en kijk of de developer reageert op vragen en/of klachten.

Voordelen

 • Enorm aanbod
 • Themes worden (streng) beoordeeld door Themeforest
 • Aan ratings goed af te lezen of een theme goed werkt
Nadelen

 • Aantal themes worden door erg veel websites gebruikt en zijn dus niet uniek
 • Kwaliteit van het aanbod is niet constant

Naar Themeforest »


StudioPress

StudioPressStudioPress is vooral bekend vanwege het Genesis framework. Dit is een WordPress-framework dat zich richt op SEO, performance en responsive webdesign.

Het Genesis-framework werkt met child themes. Het voordeel hiervan is dat wijzigingen aan je theme niet verloren gaan als je het framework (“parent theme”) updatet.

Zowel StudioPress zelf als andere partijen bieden child themes aan voor het Genesis-framework. Bij StudioPress kosten deze themes rond de 100 dollar (inclusief het framework).

Voordelen

 • Alle themes zijn responsive
 • Support op themes
 • Framework updaten zonder wijzigingen aan theme te verliezen
 • SEO en performance zijn goed dankzij het stabiele framework
Nadelen

 • Aanpassen en/of vertalen themes van StudioPress is even wennen wanneer je andere themes gewend bent

Lees hier alles over StudioPress: StudioPress en Genesis framework.

of: naar StudioPress »

Lees ook: De mooiste Genesis child themes van StudioPress »


Elegant Themes

Elegant ThemesElegant Themes is één van de meest sympathieke aanbieders van WordPress themes. Voor een bedrag van 89 dollar mag je een jaar lang alle themes downloaden en onbeperkt gebruiken. Op dit moment zijn er 166 themes. Je betaalt dus minder dan een dollar per theme!

Voor 249 dollar krijg je het Lifetime-pakket van Elegant Themes, waarbij je voor altijd alle themes en plugins mag downloaden. Dus ook alle themes die Elegant Themes nog gaat maken!

Een aantal van de oudere themes zul je waarschijnlijk niet gebruiken, maar themes zoals “Divi”, “Foxy” en “Nimble” maken dat ruimschoots goed.

Voordelen

 • Veel themes zijn responsive
 • 166 themes voor maar 89 dollar per jaar (!)
 • Onbeperkt support
 • Regelmatig nieuwe themes
 • Bedrag van 89 dollar is per jaar; voor 249 dollar heb je het “Lifetime”-pakket; voor altijd toegang.
Nadelen

 • Oudere themes zijn qua design gedateerd

Lees meer over Elegant Themes »
Of: Ga naar Elegant Themes »


WooCommerce Themes

WooThemesWooThemes mag natuurlijk niet in ons overzicht ontbreken. WooThemes is een aanbieder van premium WordPress themes en plugins. Ook de bekende WooCommerce-plugin (om een WordPress-webshop te maken) is van WooThemes.

De meeste themes van WooThemes zijn erg modern en strak, en zijn bovendien volledig responsive. De themes kosten tussen de $39 en $80 (inclusief één jaar support en updates).

Voordelen

 • Themes zien er goed uit
 • Themes werken goed met WooCommerce
Nadelen

 • Er zijn op dit moment weinig themes beschikbaar (18)

Naar WooThemes »


Meer aanbieders

Naast de hierboven genoemde aanbieders van premium WordPress themes zijn er natuurlijk nog veel meer aanbieders te vinden. Let altijd goed op wanneer deze themes voor het laatst geüpdatet zijn en of ze compatible zijn met de laatste versies van WordPress.

Welke aanbieders mis jij nog in dit lijstje? Laat vooral een reactie achter!

Lees ook:

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

4 reacties

 • Altijd handige artikelen.
  Maar in dit artikel staat bij Elegant themes: voor eenmalig 69 dollar heb je altijd toegang tot de themes, maar op elegantthemes.com staat 69 dollar PER JAAR!

  • Hoi Wendy,
   Bedankt voor je oplettendheid. Dat moest inderdaad “per jaar” zijn. Voor 249 dollar heb je het “Lifetime”-pakket en voor altijd toegang.

   We hebben het aangepast! :-)

   Groeten,
   Wouter

 • Zelf ben ik wel te vinden voor de themes van MyThemeShop. Je kunt de themes gebruiken zo vaak je wil. Goede support en tutorials. Bovendien zijn er regelmatig ook interessante acties waardoor je een theme voor een prikje kunt kopen.

Partners