WPLounge
Home » WordPress Themes » De 10 beste WordPress-themes voor startups

De 10 beste WordPress-themes voor startups

Als je een nieuwe website voor je startup wilt beginnen, wil je wellicht niet zelf alle themes voor WordPress ontwerpen en programmeren. Voor start-ups zijn er een hoop themes te vinden die je tegen een kleine prijs aan kan schaffen. Veel themes komen met een aantal plugins, zodat je de pagina’s zelf opnieuw kunt vormgeven.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Wij hebben de 10 beste themes voor startups uitgezocht.

Thema’s voor startups

Deze collectie van WordPress themes is bedoeld voor startups die graag een professionele website willen, zonder daar te veel voor te betalen. Deze themes zijn speciaal ontwikkeld zodat je als ondernemer focus kunt leggen op jouw producten of diensten.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

1: Hestia Pro

We beginnen met Hestia Pro. Deze theme is niet alleen bedoeld voor startups, maar kan ook gebruikt worden voor bedrijfswebsites. Daarnaast beschikt de theme over bijgeleverde eCommerce plugins, waardoor je meteen kunt beginnen met het verkopen van je product op een website.

De meeste bekende WordPress plugins werken met deze theme, waardoor je je website gemakkelijk uit kunt breiden. Hestia Pro is geschikt voor weergave op de mobiele telefoon, is gebouwd met het oog op snelheid en is bovendien SEO-vriendelijk. De theme zit vol me mogelijkheden. Zo kun je een slider op je website plaatsen, of een video gebruiken als achtergrond. Hestia Pro heeft een ingebouwde page builder, waardoor je je website zelf binnen mum van tijd op kan bouwen. Je kunt bovendien een gratis versie downloaden, voordat je de betaalde versie aanschaft.

2: Sparks

Sparks is bedoeld voor de creatieve ondernemer die graag een in het oog springende website voor zijn onderneming wil bouwen. Er zijn maar liefst 12 smaken van dit thema te vinden. Sommige van deze edities ondersteunen bovendien mogelijkheden om de nadruk te leggen op het promoten van mobiele apps. Is je start-up dus een bedrijf dat apps maakt, dan is deze theme iets voor jou.

Alle twaalf ontwerpen hebben ruimte voor landing pages, waarbij je screenshots van je product of dienst kunt plaatsen. Als je een meer traditioneel product aan de man wilt brengen, ben je met Sparks alsnog goed uit. Je kunt het lay-out van de website gemakkelijk veranderingen en voorzien van teksten, foto en video. Er worden standaardpagina’s meegeleverd waar je iets kunt vertellen over je startup en contactgegevens kunt plaatsen.

3: Startuply

Net als bij Sparks biedt Startuply ook een aantal verschillende designs. Er zijn er maar liefst zeven beschikbaar. Startuply is een thema waarmee je gemakkelijk de focus op het product kunt leggen. Is het product nog niet beschikbaar? Dan kun je een eigen aftelpagina maken met deze theme. Startuply is bovendien voorzien van een behoorlijke hoeveelheid animaties die je kunt gebruiken om zo de aandacht van het publiek te trekken. In totaal zijn er meer dan 50 animaties beschikbaar.

4: StartRight

StartRight is een professionele theme, speciaal ontwikkeld voor startups. Met deze theme kun je het lay-out gemakkelijk naar je eigen wensen aanpassen. Zo kun je onder meer kleuren, lettertypes en logo’s aanpassen.

Bovendien komt StartRight met de Elementor Page Builder, waardoor je het lay-out gemakkelijk opnieuw kan indelen. Deze theme werkt ook op de mobiele telefoon en is geoptimaliseerd voor SEO. Dankzij de live customizer zie je alle wijzigingen in real-time en kun je dus meteen zien hoe je website eruit komt te zien, als je iets hebt veranderd.

5: Business World

Bij de Business World Theme staat vooral het gebruik van visuele onderdelen centraal. Zo is het mogelijk om de slider te gebruiken en zo afbeeldingen van je product of diensten te tonen. Bovendien kun je interactieve statistieken op je website plaatsen. Op die manier kun je je bezoeker eenvoudig informeren. Business World is SEO geoptimaliseerd en kan bovendien in een paar klikken aan sociale media gekoppeld worden.

Business World is in meerdere varianten verkrijgbaar en heeft ongelimiteerde mogelijkheden om kleuren aan te passen en widgets in te zetten.

6: Stratus

Stratus is een WordPress theme die het vooral goed doet bij het lanceren en promoten van startups. Het maakt niet uit welk product je wilt aanprijzen, met de negen ontwerpen van Stratus zit je altijd goed. Als je eenmaal een lay-out hebt gekozen, kun je gemakkelijk je content importeren – als je al een website had. Bovendien kun je zelf eenvoudig pagina’s aanmaken, dankzij het brede scala aan zogenaamde templates. Er zijn talloze opties, zoals bijvoorbeeld het gebruik van sticky headers, boxed layouts en meer. In totaal kun je uit meer dan 700 lettertypes kiezen. Daarmee is Stratus een van de meest geavanceerde themes uit dit rijtje.

7: StartApp

Bij aanschaf van de StartApp theme krijg je veel waar voor je geld. Zo heeft deze theme een behoorlijk aanbod aan demo-content en layouts. Daarmee is deze theme geschikt voor een breed publiek. De focus van de ontwerpers ligt voornamelijk op techbedrijven die hun producten willen promoten.

StartApp komt met de Visual Composer plugin, waardoor je aan de hand van een paar shortcodes zo je eigen website in elkaar klikt. Je ziet meteen hoe de indeling van de website wordt, waardoor je eenvoudig onderdelen kunt verslepen.

8: Root Pro

Root Pro is een goede theme voor minimalistische startups. Deze theme is bedoeld voor bedrijven die in een oogopslag willen laten zien waar ze voor staan. Achter de schermen kun je eenvoudig aangeven hoe je website eruit moet komen te zien. Dit is mogelijk door elementen te verslepen. De interface lijkt dan ook wel een beetje op de widgetsectie van WordPress zelf.

Met RootPro kun je onder meer kleuren aanpassen, sliders inzetten en lettertypes veranderen. Dankzij de shortcodes kun je content waar dan ook op de website plaatsen.

9: Enterprise

Bij Enterprise zet je je content in blokken op de website. Ebterprise heeft bijvoorbeeld een sectie voor diensten, portfolio, reviews van klanten en informatie over het team achter de startup. Met de drag en drop website builder kun je gemakkelijk widgets op de website plaatsen. Het maken van een mooie website is met deze theme dan ook kinderspel.

10: Arlo

Ten slotte, last but not least: Arlo. Arlo is een strak thema dat vooral gebruikmaakt van zwart en wit. Als je een serieus product hebt dat je wilt verkopen, dan is deze theme de beste optie. Uiteraard kun je er ook voor kiezen de kleuren aan te passen naar iets vrolijkers. Met maar liefst 12 ontwerpen kun je welke product of dienst dan ook aanprijzen.

De pagina’s zijn volledig naar eigen smaak in te richten, want bij aanschaf van deze theme wordt ook Visual Composer geleverd. Daarmee kun je gemakkelijk websiteonderdelen in elkaar slepen en klikken.

Beoordeel dit artikel

Wouter Postma

Oprichter WPLounge. Blogt ook in het Engels op WPLounge.org.

Reageer

Adverteerders

Vimexx-banner
Hulp Op Afstand WordPress

WordPress hulp nodig? Vraag hulp aan één van onze support medewerkers.

Hulp Op Afstand WordPress

× Hoe kan ik je helpen?