WPLounge
Home » WordPress Themes » Beste WordPress themes voor nieuws-websites

Beste WordPress themes voor nieuws-websites

Het maken van een nieuws-website is met WordPress een fluitje van een cent. Voor de “casual” nieuws-websites is het wellicht beter om een magazine theme te gebruiken, maar voor een échte nieuws-website zijn er gelukkig ook genoeg themes te vinden.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

WordPress themes voor nieuws-websites

Een overzicht van de beste WordPress themes voor nieuws-websites. De meeste themes in dit overzicht zijn responsive, en een aantal van de themes hebben een ingebouwde page builder.

1. Newspaper

Newspaper-theme-template

Met meer dan 85.000 tevreden klanten is Newspaper een mooi thema voor onervaren gebruikers, terwijl het toch veel opties op professioneel niveau biedt. Newspaper is een responsive thema dat snel en overzichtelijk is en prioriteit geeft aan prestaties en functionaliteit. Bovendien kan het de druk van veel content en afbeeldingen met een hoge resolutie aan, terwijl de laadtijden laag blijven. Het thema wordt geleverd met 50 vooraf gebouwde demo’s om uit te kiezen.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Daarnaast zijn er tientallen nieuws-georiënteerde widgets voor het weer, sociale media, beurzen, en nog veel meer. Er is ook een ingebouwd ratingsysteem, evenals de optie om video’s in te sluiten.

Prijs: $59 | Meer info

2. The Issue

the-issue-theme-template

Naar alle waarschijnlijkheid zal je regelmatig content publiceren op nieuwswebsite. Daarom heb je een thema nodig dat zowel flexibel als gemakkelijk in gebruik is. Gelukkig slaagt The Issue met vlag en wimpel voor beide tests. The Issue wordt geleverd met een breed scala aan demo’s en sjablonen, zodat je meteen aan de slag kunt. Veel van deze demo’s zijn bij uitstek geschikt voor het publiceren en weergeven van nieuwsartikelen. Bovendien kun je kiezen uit verschillende opties voor berichtformaten, galerijweergave en recensiestijlen, zodat je veel keuze hebt over hoe jouw content wordt weergegeven.

Sociale media-integratie is ook van groot belang voor een nieuws-gerichte site, en The Issue vereenvoudigt dat proces. Je kunt het aantal gedeelde artikelen weergeven, links naar je sociale profielen opnemen en eenvoudige manieren bieden voor lezers om jouw content met hun eigen volgers te delen.

Prijs: $59 | Meer info

3. PenNews

PenNews-theme-template

Bij het bouwen van een nieuwswebsite, is het essentieel om een homepage te maken die een verscheidenheid aan visueel opvallende artikelen laat zien. Echter, veel nieuwsthema’s zijn niet ontworpen met minimalisme in het achterhoofd. Met PenNews kun je deze valkuil vermijden.

Met de meegeleverde WPBakery Page Builder plugin (voorheen Visual Composer) kun je de elementen van je site eenvoudig ordenen via een drag-and-drop interface. Ook gebundeld met PenNews is de Convert Plug plugin, die zeer nuttig is voor het groeien en beheren van je e-mail abonnee lijst.

Wat PenNews onderscheidt van de concurrentie is de vrijheid die je hebt om je lay-out aan te passen. Je krijgt de mogelijkheid om te spelen met meer dan 40 content blok stijlen, meer dan tien raster lay-outs, evenals een breed scala van aangepaste video afspeellijst en galerij stijlen.

Prijs: $59 | Meer info

4. Jannah

Jannah-theme-template

Als het op nieuwsverslaggeving aankomt, is reputatie alles. Hoewel die grotendeels gebaseerd moet zijn op je journalistieke inspanningen, spelen de visuele aspecten van je website ook een rol. Gelukkig is er een thema dat je kan helpen op te vallen – Jannah.

Een van de belangrijkste taken van de ontwikkelaars van dit thema was duidelijk om je te helpen je website snel in de lucht te krijgen. Je kan kiezen uit een absolute schat aan demosjablonen, die je met slechts één klik kan installeren en die een breed scala aan niches bestrijken. Om je lay-outs verder aan te passen (of om uw eigen lay-out vanaf nul te ontwerpen), kun je je wenden tot de ingebouwde ‘drag-and-drop’ page builder.

Terwijl veel andere thema’s het daarbij laten, biedt Jannah een aantal doordachte toevoegingen die een “deal maker” kunnen zijn. Er is bijvoorbeeld een optie om automatisch dubbele content te verwijderen – zonder deze functie zou je een negatieve impact op uw Zoekmachine Optimalisatie (SEO) kunnen zien. Bovendien bevat dit thema een desktopnotificatie-functie, zodat je vaste bezoekers het laatste nieuws kunnen ontvangen zonder naar je website te hoeven navigeren.

Prijs: $60 | Meer info

5. Voice

Voice theme

Wanneer je de demo van het Voice-thema bekijkt, is het woord dat misschien het meest in je opkomt “elegantie”. De combinatie van een plat, doosvormig ontwerp met felle kleuren creëert een aangenaam effect – misschien niet bijzonder artistiek, maar zeker een lust voor het oog.

Net als sommige andere thema’s in deze collectie, biedt Voice kleur gecodeerde categorieën, wat praktisch handig kan zijn als je site artikelen publiceert over een breed scala aan onderwerpen. De handmatige slider over de volle breedte met subtiele CSS3-effecten op de homepage laat een grote verscheidenheid aan verhalen zien, en de aantrekkelijke visuele ervaring zet zich voort op de artikelpagina’s.

De typografie – die van groot belang is voor een nieuwsthema – is misschien niet zo opvallend als men zou hopen. In een thema dat vaker wel dan niet stijl uitstraalt, lijken de lettertypes een beetje fantasieloos en eenvoudig. Dat gezegd hebbende, Voice biedt eenvoudige lettertype-aanpassing, dus als je de tijd en zin hebt om je eigen opvallende lettertypecombinatie te vinden, kun je je eigen stijl aan het ontwerp geven.

Prijs: $69 | Meer info

Meer thema’s

Ben je op zoek naar een ander soort thema met andere doeleinden? Neem dan even een kijkje in onze andere artikelen waarin we de beste thema’s behandelen.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

1 reactie