WPLounge
Retro WordPress Themes
Home » WordPress Themes » 5 Retro WordPress themes

5 Retro WordPress themes

Retro raakt weer helemaal in – ook in de wereld van het webdesign. Er komen steeds meer retro WordPress themes op de markt en ze zien er steeds beter uit. In dit artikel licht ik vijf premium retro WordPress themes uit. Weet je niet wat retro is? Kijk dan even snel naar de afbeeldingen in dit artikel, dan vergeet je het nooit meer!

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

1. Vintage Immersed – $ 45

Vintage-Immersed-vintage-wordpress-theme

Vintage Immersed is een mooi en overzichtelijk retro WordPress theme. Vintage Immersed is volledig responsive en heeft verschillende sliders waar je uit kunt kiezen. Het theme heeft vijf verschillende kleurenschema’s én drie verschillende homepagina layouts. Maak van je homepagina een business pagina, of hou het bij een stijlvolle blog. De meeste onderdelen zijn door middel van shortcodes gemakkelijk in te voegen, geen programmeertaal kennis vereist dus! Vintage Immersed heeft een uitgebreid theme options paneel, waar je alles kunt instellen: kleuren, titels, lettertypen, indelingen en nog veel en veel meer. Dit theme is uiterst gebruiksvriendelijk en heeft drie widget locaties. Mocht je ergens niet uit komen, kun je de documentatie bekijken óf hulp vragen op het forum van de auteur, waar jij persoonlijke, gratis hulp ontvangt.

Download Vintage Immersed

2. Retro Portfolio – $ 35

Retro Portfolio WordPress theme

Het Retro Portfolio WordPress theme is één van de populairste retro WordPress themes. Het theme ziet er erg mooi uit en valt op; weinig websites zien er zo uit! Retro Portfolio is (uiteraard…) volledig responsive en makkelijk aanpasbaar. Het theme is (bijna) helemaal one-page: alles is op één pagina (de homepagina) te vinden. Hierdoor voorkom je een hoge laadtijd per pagina en creëer je een gebruiksvriendelijke website (de bezoeker hoeft niet veel hoeft te klikken of zoeken) De blog-berichten komen wel op aparte pagina’s, al is de layout van een blog-bericht pagina bijna gelijk aan die van de homepagina. Retro Portfolio heeft een ingebouwd contact formulier en ruimtes voor widgets. Als je dit theme aanschaft krijg je de PSD-bestanden er ook bij, zodat je zelf het een en ander kan aanpassen. Retro Portfolio is daarnaast makkelijk te vertalen en heeft een uitgebreide theme documentatie. Een aanrader!

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.
Download Retro Portfolio

3. Fox – $ 45

Fox Vintage WordPress Theme

Fox is een retro WordPress theme met ‘moderne’ snufjes. Veel jQuery elementen zorgen ervoor dat Fox een actieve indruk achterlaat, iets wat altijd goed is bij een website. Er zijn ‘work’ post types aangemaakt, wat je kan vergelijken met een blog-bericht. Je voegt een portfolio item toe op dezelfde manier als een blog-bericht, WordPress doet de rest. Meer hierover lees je in de uitgebreide theme documentatie en als je er echt niet uit komt kun je hulp vragen op het forum van de auteur. Fox komt met een uitgebreid theme options paneel waardoor je alles zeer gemakkelijk kunt aanpassen. Bovenin de website kun je social media icons weergeven, die (als je er met je muis overheen beweegt) d.m.v. een jQuery effect omklappen naar een kleur icon. Er zijn shortcodes ingebouwd en je hebt beschikking over een aantal sliders, die je naar eigen wens kunt aanpassen.

Download Fox

4. Caelus – $ 30

Caelus WordPress Theme

Caelus is een ‘coming soon’ / app landing pagina theme, uiterst geschikt als promotie website voor een (bijv.) iPhone app of een afteller. Caelus heeft twee layouts: een coming soon layout (met aftel klok, MailChimp integratie en meer) en een app layout (met een iPhone simulator slider). De achtergrond (sterren) bewegen mee met de muis, zodat de website een dynamisch effect krijgt. Het theme is uiterst gebruiksvriendelijk omdat alles met widgets werkt. De aftel-klok, iPhone simulator en zelfs MailChimp e-mail formulier kunnen allemaal op de website geplaatst worden d.m.v. widgets! Caelus ziet er schitterend uit op een mobiel apparaat en kost (maar) $ 30. Een absolute topper!

Download Caelus

5. Halftone

Halftone WordPress Theme

Halftone is een schitterend retro WordPress theme dat veel wordt gebruikt als ‘basis’ theme. Veel websites kiezen voor het Halftone WordPress theme omdat je alles zo gemakkelijk kunt aanpassen in de theme options. Je maakt je compleet eigen versie van dit theme, zonder dat je programmeertalen hoeft te kennen. Halftone heeft vijf pagina templates en is ‘Contact Form 7 ready’. Op de homepagina kun je op elegante wijze de laatste tweets van een Twitter account naar keuze weergeven. De footer is standaard ingeklapt, maar kan door de bezoeker worden uitgeklapt. In de widget ruimtes in de footer kun je (bijv.) een contact formulier plaatsen, om het de bezoeker nóg makkelijker te maken. Halftone is uiterst geschikt om een persoonlijke portfolio website mee te maken, maar kan ook goed gebruikt worden als blog. Pas alles gemakkelijk aan naar wens en maak je eigen versie van dit mooie retro theme.

Download Halftone

Jelle van der Schoot

Jelle van der Schoot is eigenaar van internetbedrijf Bootwebs en heeft WPLounge mede-opgericht. Samen met Wouter Postma schreef hij het boek WordPress - Een inspirerende handleiding.

Reageer

Adverteerders

Vimexx-banner
Hulp Op Afstand WordPress

WordPress hulp nodig? Vraag hulp aan één van onze support medewerkers.

Hulp Op Afstand WordPress

× Hoe kan ik je helpen?