WPLounge
Retro WordPress Themes
Home » WordPress Themes » 5 Retro WordPress themes

5 Retro WordPress themes

Retro raakt weer helemaal in – ook in de wereld van het webdesign. Er komen steeds meer retro WordPress themes op de markt en ze zien er steeds beter uit. In dit artikel licht ik vijf premium retro WordPress themes uit. Weet je niet wat retro is? Kijk dan even snel naar de afbeeldingen in dit artikel, dan vergeet je het nooit meer!

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

1. Vintage Immersed

Vintage theme template

Vintage Immersed is een mooi en overzichtelijk retro WordPress theme. Vintage Immersed is volledig responsive en heeft verschillende sliders waar je uit kunt kiezen. Het theme heeft vijf verschillende kleurenschema’s én drie verschillende homepagina layouts. Maak van je homepagina een business pagina, of hou het bij een stijlvolle blog. De meeste onderdelen zijn door middel van shortcodes gemakkelijk in te voegen, geen programmeertaal kennis vereist dus!
Vintage Immersed heeft een uitgebreid theme options paneel, waar je alles kunt instellen: kleuren, titels, lettertypen, indelingen en nog veel en veel meer. Dit theme is uiterst gebruiksvriendelijk en heeft vier widget locaties. Mocht je ergens niet uit komen, kun je de documentatie bekijken óf hulp vragen op het forum van de auteur, waar jij persoonlijke, gratis hulp ontvangt.

Prijs: $59 | Meer info

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

2. Cabin

Cabin theme template

Het Cabin theme biedt een indrukwekkende selectie aan stijlvolle vintage website demo’s aan die geschikt zijn voor veel soorten websites. De vooraf gebouwde demo’s omvatten onder andere een online winkel sjabloon met vintage of retro styling, een online fotografie portfolio die ideaal is om je werk te laten zien, en een zakelijk-gericht ontwerp dat in staat zou moeten zijn om jou en jouw diensten online te promoten.
Als je hier niet uit kunt kiezen is er ook de mogelijkheid om functies en sjablonen te combineren om zo je eigen unieke vintage website te maken. Andere functies die van belang kunnen zijn, zijn geanimeerde effecten die worden gebuikt om de aandacht van je bezoekers te trekken, een volledig mobiel-responsief ontwerp en social media icons die je bezoekers aanmoedigen om jouw content te delen met hun volgers. Alles over dit thema is goed gedocumenteerd, dus als je nieuw bent met WordPress zullen de simpele instructies je helpen op snelheid te komen.

Prijs: $69 | Meer info

3. VintWood

Vintwood theme

VintWood is niet alleen retro, maar ook zeer stijlvol! Met twee verschillende kant-en-klare website-demo’s werkt VintWood goed voor het maken van een online portfolio. Maar omdat dit thema ook een volledige set blogtemplates en e-commerce lay-outs heeft, kun je VintWood ook gebruiken om een retro blog of een vintage webshop te maken. In feite maakt VintWood het toevoegen van een blog aan je website heel eenvoudig, met veel stijlvolle blogtemplates om uit te kiezen.
Als je de demo’s van VintWood bekijkt, zal je zien dat alle pagina-elementen zijn ontworpen in retrostijl. Deze aanpak strekt zich uit tot de menu-items, achtergrondafbeeldingen en voetteksten, zodat je website er overal consistent uitziet. Dankzij de krachtige WPBakery Page Builder plugin, die zonder extra kosten is inbegrepen, kun je makkelijk wijzigingen aanbrengen aan je website bij het gebruik van dit thema. Ondanks het retro-ontwerp is de lijst met functies van dit thema volledig modern en up-to-date. VintWood heeft genoeg sjablonen en functies om het geschikt te maken voor het maken van bijna elk type retro website.

Prijs: $59 | Meer info

4. Hipster

Hipster theme

Hipster is een retro-stijl WordPress thema dat ervoor zorgt dat jouw portfolio er stijlvol en toch cool uit laat zien. Het thema is ideaal voor persoonlijke en zakelijke websites. Zo heb je de keuze uit veel opties en functies om je website naar jouw wensen aan te passen. Bovendien werkt het thema goed samen met WooCommerce, hierdoor kun je gemakkelijk een webshop aan je website toevoegen. Hipster beschikt over vele premium functies, zoals de RevolutionSlider en WOWSlider plugins om mooie diavoorstellingen te kunnen maken.
Dit thema bevat functionele thema functies zoals 30 unieke achtergrond patronen, full screen roterende achtergrond afbeeldingen, en twee lay-out stijlen (uitgerekt of boxed) waarmee je jouw werk op een “hippe” manier kan presenteren.

Prijs: $24 | Meer info

5. Retro

Retro theme

Als je op zoek bent naar een modern WordPress thema met retro stijl, dan is dit het thema waar je naar opzoek bent. Dit is een geweldig WordPress thema met vintage design en tal van moderne functies. Het wordt geleverd met de premium Revolution Slider die je zal helpen om prachtige sliders op je website te plaatsen. Je hebt onbeperkte kleuropties om je site te stylen en keuze uit vijf vooraf gedefinieerde skins. Dit thema zorgt ervoor dat je jouw portfolio website naar jouw wensen kan inrichten. Zo krijg je ook te beschikking over geïntegreerde sociale media-opties, een aantal handige shortcodes, meer dan 500 Google fonts, een contactformulier builder en nog veel meer. Door de compatibiliteit met de WooCommerce plugin kun je gemakkelijk een webshop toevoegen.

Prijs: $59 | Meer info

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer