WPLounge
Home » Begrippenlijst WPL » Page builder

Page builder

Een Page Builder is een WordPress plugin waarmee je eenvoudig web pagina’s kan bouwen en bewerken.

Wat is een WordPress Page Builder

Een Page Builder is een WordPress plugin waarmee je eenvoudig web pagina’s kan bouwen en bewerken zonder dat je kennis nodig hebt van CSS of HTML. Met een page builder kan je snel en eenvoudig ingewikkelde layouts maken om je website een professionele uitstraling te geven.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Welke page builders zijn er?

Er zijn erg veel page builders voor WordPress. Een aantal populaire page builders:

Elementor

Elementor is een page builder voor WordPress met een drag en drop interface. Het is een erg populaire page builder met meer dan 1 miljoen active gebruikers. Het is volledig gratis en open source. Wil je meer mogelijkheden, dan is de betaalde versie een optie. Elementor Pro kost $49 per jaar voor 1 website.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Divi Builder

Divi Builder is een zeer uitgebreide page builder, het aantal opties is eindeloos. Divi Builder een flexibele tool die kan worden gebruikt om elk type website met WordPress te maken.

Brizy

Brizy is een relatief nieuwe WordPress page builder die in april 2018 is uitgebracht door een bekend bedrijf, ThemeFuse. De gratis versie heeft al meer dan 50.000 actieve installaties.

Beaver Builder

Beaver Builder is op zichzelf een tool die het bouwen van websites met drag en drop vergemakkelijkt. Als je de functionaliteit van Beaver Builder wilt uitbreiden, zijn er add-ons en extensies van derden die je kan integreren. Deze add-ons zijn speciaal ontworpen om je meer opties te bieden voor het maken van je WordPress website.

Visual Composer

Visual Composer heel gemakkelijk te gebruiken, intuïtief en handig voor degenen die niet kunnen coderen. Zelfs als je niets weet over HTML of CSS, kan je eenvoudig indrukwekkende websites bouwen met Visual Composer

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

2 reacties

 • Hoi Roger,

  Ik wil eerst even kwijt dat ik ontzettend blij ben met jouw videos over hoe je een wp site kan bouwen in 10 minuten. Ik had al 1 site maar die was door iemand anders opgestart en ik werk daar verder aan dus ben best handig maar nooit zelfstandig geinstalleerd en zo. Met jouw filmpjes was het echt een fluitje van een cent.
  Nu gebruik ik op één site WP bakery en ik wil ovestappen naar Elementor. De gratis versie is echt super. Kan ik die naast WP bakery installeren op mijn website of geeft dat problemen? De site waarop ik dat wil doen is een membership site dus ik wil geen onnodige risicos nemen dat die vast loopt.
  Ik ben benieuwd.
  Groet, Patricia

  • Dat is in principe geen probleem, je kan echter per pagina of bericht maar één page builder gebruiken