WPLounge
Home » WordPress Algemeen » Release Divi 4.0 & de nieuwe Theme Builder

Release Divi 4.0 & de nieuwe Theme Builder

Gisteren, 17 oktober, is de dag dat Divi 4.0 was uitgebracht! De langverwachte Divi Theme Builder is eindelijk uitgebracht! Divi is niet langer alleen maar een Page Builder. Geniet van volledige controle over je hele website met de Theme Builder. We kijken naar de meest opvallende vernieuwingen. Het gaat hier om een grote core update, wat betekent dat je extra voorzichtig moet zijn bij het bijwerken van je oude Divi page builder. We nemen later in het artikel de stappen door die je moet nemen om problemen te voorkomen en hoe je gemakkelijk een stap ongedaan kunt maken als er iets misgaat. Al biedt de Revert Tool van Divi deze optie ook.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Divi 4.0

Gisteren was de dag waarop velen hebben gewacht. Met trots is Divi 4.0 uitgerold, inclusief de gloednieuwe Divi Theme Builder. De Theme Builder maakt gebruik van de kracht van de Divi Builder en breidt deze uit naar alle fronten van het Divi Theme, zodat je aangepaste kop-, voetteksten, categoriepagina’s, productsjablonen, blogpostsjablonen, 404 pagina’s en meer kunt maken. De Theme Builder combineert enkele van de belangrijkste functies van Divi, zoals Dynamic Content en WooCommerce Modules, samen met de verbluffende ontwerpkracht van de bouwer zelf om jou de volledige controle over je hele website te geven. Divi 4.0 lijkt een grote doorbraak te zijn…

Ontdek Divi 4.0 »

Nieuw: de Divi Theme Builder

De Divi Theme Builder is een volledig ontworpen template systeem waarmee je de Divi Builder kunt gebruiken om je website te structureren en elk deel van het Divi-thema te bewerken. Elk Template Builder-sjabloon bestaat uit een aangepaste kop-, voettekst en hoofd-layout. Deze drie gebieden kunnen worden gebouwd en aangepast met behulp van de Divi Builder en de Dyanamic Content is beschikbaar voor de gehele set van modules.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Theme Builder van Divi 4.0

De kracht van dynamische content

De Divi Theme Builder is niet alleen een krachtig hulpmiddel op zich, het is ook een aanvulling op de belangrijkste functies van Divi. Bij het bewerken van Theme Builder-sjablonen krijgt de dynamische content van Divi een geheel nieuwe betekenis. Dynamische content is hetgeen wat het mogelijk maakt om afzonderlijke content dynamisch op te halen en toe te passen op de template die je een specifiek berichttype hebt toegewezen. Aangezien Dynamic Content kan worden gebruikt binnen de contentgebieden van elke module, ben je vrij om de volledige set Divi-modules te gebruiken om je postsjablonen te ontwerpen.

Theme Builder Packs importeren en exporteren

Theme Builder-sjablonen kunnen ook worden geïmporteerd en geëxporteerd, inclusief alle kop-, voettekst- en body-indelingen. Met Theme Builder-pakketten hoef je geen onderliggende thema’s meer te gebruiken en kun je vooraf gemaakte themasjablonen maken die op elke website kunnen worden gebruikt.

Theme Builder backs importeren en exporteren

Ontwerp elk deel van je website

Aangepaste Headers en Footers

Met de Theme Builder kun je aangepaste headers en footers maken voor overal op je site. Zo ben je niet meer beperkt tot de standaard header van Divi, zoals in de vorige versie het geval was. In plaats daarvan krijg je volledige controle over de header van met behulp van de Divi Builder en de vele modules. Deze update komt ook met verbeteringen aan de Divi-menumodule, waardoor je meer lay-outopties hebt, meer controle over de elementen en natuurlijk volledige controle over het ontwerp. Je kunt een algemene websitekop maken die van invloed is op je hele website en je kunt ook aangepaste kop- en voetteksten maken voor elk afzonderlijk onderdeel van je site.

Post- en productsjablonen die sidewide worden getoond

Met de Theme Builder is het ook mogelijk om aangepaste hoofdsjablonen/templates te maken die de standaardstructuur van je berichten, producten of andere posttypen op je website wijzigen. In plaats van elk bericht en elk product afzonderlijk te bewerken, gebruik je Theme Builder om een sjabloon voor de hele site te maken. Dynamische content kan binnen deze sjablonen worden toegewezen aan Divi-modules om de informatie van het huidige bericht (zoals de titel, inhoud en uitgelichte afbeelding) overal in je aangepaste ontwerp te laten zien, en je kunt Divi’s WooCommerce-modules gebruiken om volledig aangepaste productsjablonen te maken. Bewerk ze één keer en zie je hele website direct veranderen.

Templates binnen Divi

Ontdek Divi 4.0 »

Hoe je jouw Divi-website veilig kunt bijwerken naar Divi 4.0

Hoe mooi en grensverleggend Divi 4.0 ook mag zijn; neem geen onnodige risico’s en zorg voor een veilige overstap naar de nieuwe versie. Hier volgen de belangrijkste stappen die je in je achterhoofd kunt houden:

1. Maak een back-up van je website!

 • Backup maken op serverniveau (WP Engine of bijvoorbeeld Flywheel)
 • Backup plugins:
  Updraft Plus
  All-In-One WP-Migration
  BackWPup
  Backup Buddy

2. Test de update in een tijdelijke testomgeving

 • In een ingebouwde server testomgeving (middels de eerder genoemde WP Engine bijvoorbeeld)
 • Kloon je website handmatig in de hostingomgeving
 • Je website naar lokaal migreren (met Local van Flywheel bijvoorbeeld)

3. Download de Divi versie die je gebruikte vóór de update en sla deze op een veilige locatie op

 • Downloaden via FTP
 • of middels de File Manager plugin

4. In de testomgeving alles grondig testen

 • De hoofdpagina’s
 • Functionaliteiten van de site
 • Op zowel desktop als mobiel en tablet en phablet

5. Live-site bijwerken & blijven testen

6. Klopt er iets niet? Wil je je wijzigingen ongedaan maken?

 • Maak gebruik van Divi’s eigen ingebouwde Revert Tool
 • Plaats de door jou gedownloade kopie van Divi, van de eerder werkende versie, terug
 • Maak gebruik van je website backup

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

1 reactie

 • Beste Robert,

  Ik heb jullie geprobeerd te mailen op [email protected] maar dit emailadres is niet bereikbaar. Daarom stuur ik mijn vraag hier.

  Mijn naam is Saskia en sinds een aantal jaar blog ik op mijn eigen website. Inmiddels wil ik mijn blogwebsite in uiterlijk veranderen en daar wil ik graag plug-ins voor gebruiken. Dat kan niet met mijn huidige ‘personal abonnement’ bij WordPress. Het is een optie om via WordPress een update te doen naar een businessaccount (en zo plug-ins te kunnen gebruiken) maar daar zou ik jaarlijks €200+ aan kwijt zijn.

  Ik heb twee andere websites bij Hostnet en daar een wordpress abbonement aangeschaft waar ik plug-ins mee kan gebruiken maar veel minder geld kwijt ben. Ik zou dus mijn bloghosting ook naar Hostnet willen verhuizen (waar ik ook al de domeinnaam voor mijn blog geregistreerd heb) om zo via Hostnet WordPress met plug-ins te kunnen gebruiken. Ik ben echter erg bang dat, wanneer ik deze verhuizing zelf zou doen, ik mijn 100+ blogposts kwijt zal raken.

  Is het mogelijk om de data op mijn blog + alle blogposts te verhuizen naar een WordPress account bij Hostnet? Zo ja, hoeveel zou dat kosten?

  Ik hoor graag van jullie,

  Met vriendelijke groet,

  Saskia