WPLounge
Salient
Home » WordPress Algemeen » Salient theme review: een fantastisch WordPress thema

Salient theme review: een fantastisch WordPress thema

Sinds de release van het Salient theme in maart 2013 is het thema meer dan 100.000 keer verkocht waardoor Salient één van de best verkochte WordPress-thema’s is op ThemeForest. ThemeForest is een erg grote website met bijna 50.000 WordPress themes en templates.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

In dit artikel laten we zien wat je kan verwachten van het veelzijdige Salient thema voor WordPress. Tegenwoordig is het vrij eenvoudig om een WordPress website te maken. Er is weinig technische kennis vereist en ook kan je in korte tijd een prachtige website maken zonder ook maar één regel code aan te passen.

Omdat er echter zoveel thema’s en opties beschikbaar zijn, is het soms lastig te beslissen of het thema die je kiest past bij het doel van de website. Als je het Salient thema overweegt, lees dan verder!

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Salient theme introductie

Het multifunctionele Salient thema is volledig responsive en kan worden gebruikt om elk type website te maken. Of het nu gaat om een zakelijke website, een eCommerce website of een online portfolio, Salient is voor alles inzetbaar. Er verschijnen regelmatig updates voor het thema, inclusief nieuwe functies en sjablonen.

Salient template

Wat het gemakkelijk maakt om met het Salient thema te werken, is dat je beschikking hebt over demo’s en kant en klare sjablonen. Dit maakt het een stuk makkelijker om professioneel ogende websites te maken. Het leuke is dat al deze demo’s en sjablonen aanpasbaar zijn, dus je kan ze aanpassen zodat het goed past en werkt voor jou website. Verschillende demo’s zijn er beschikbaar zoals blogs, zakelijke pagina’s, eCommerce en portfolio’s

Salient Theme

Onder elke categorie zijn er verschillende ontwerpen waaruit je kan kiezen voor je WordPress website. Het beste is dat alle ontwerpen te gebruiken zijn, je hoeft dus niet extra te betalen voor het ontwerp die je kiest.

Shop pagina's

Elk thema demo wordt geleverd met kant-en-klare paginaontwerpen. Hierbij kan je kiezen uit diverse widgets en je kan ze met een enkele klik toevoegen aan je website. Als je eenmaal een thema hebt geselecteerd zal je website er precies zo uitzien als de demo. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is het bewerken en toevoegen van eigen content en afbeeldingen.

Pagina ontwerpen en sjablonen

Er zijn ook Salient ontwerpen beschikbaar voor één pagina, voor het geval dat je Salient wilt gebruiken om landingspagina’s of een portfolio pagina wilt maken. Bovendien krijg je toegang tot meer dan 250 sjablonen die je kan gebruiken bij dit thema. Alle sjablonen kunnen eenvoudig worden aangepast, zo kan je de kleuren aanpassen en teksten wijzigen zonder enige handmatige aanpassingen aan de code.

Andere mogelijkheden

Het Salient thema wordt dus geleverd met verschillende demo-variaties om aan de slag te gaan met je website. De mogelijkheden om het gebied van design zijn met dit theme haast onbeperkt en is geschikt voor iedereen die een website van professionele kwaliteit wil hebben, zonder professionele hulp van ontwerpers of ontwikkelaars. Maar wat zijn de andere functies van het Salient thema?

Salient Page Builder

Het Salient thema wordt geleverd met een speciaal op maat gemaakte versie van WP Bakery pagebuilder. Deze versie van de pagebuilder is speciaal ontworpen om met het Salient thema te werken, waardoor het flexibel en aanpasbaar is. Met de ‘drag and drop’ builder kan je ingebouwde sjablonen bewerken of eigen pagina’s maken

Sliders en animaties

Een WordPress slider op je website trekt altijd de aandacht. Bij het thema worden er een aantal aangepaste sliders geleverd en bieden ondersteuning voor zowel afbeeldingen en video. Het thema wordt ook geleverd met mooie pagina overgangen en animatie effecten en deze effecten kan je naar wens volledig wijzigen.

Salient Sliders
Salient sliders en animaties

Salient WooCommerce ondersteuning

De Salient thema’s biedt volledige ondersteuning voor WooCommerce en er zijn een aantal e-commerce ontwerpen beschikbaar die goed samenwerken met WooCommerce.

Salient theme relatief goedkoop

Je kan alle kanten op met het Salient thema, eigenlijk zijn het tientallen thema’s in één pakket met erg veel functies. Het mooie is dat je al deze functies krijgt voor de prijs van één thema. Het Salient thema kost $60, inclusief alle themademo’s, ontwerpen en functies.

De eerste 6 maanden is er gratis ondersteuning van Themenectar, 6 maanden extra ondersteuning is mogelijk voor $18. Met dit thema beschik je over erg veel mogelijkheden tegen een zeer betaalbare prijs.

Bekijk het Salient thema »

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer