WPLounge
Smart Slider Template
Home » WordPress Plugins » Beste gratis WordPress slider plugins

Beste gratis WordPress slider plugins

Wanneer je meerdere afbeeldingen wilt laten zien, dan kan een “slider” de oplossing voor je zijn. Met een “slider” kan je een slideshow maken waardoor je bepaalde dingen kan laten opvallen. Deze kun je zelf maken met één van de (gratis) slider plugins.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.


De term ‘slider’ wordt gebruikt om een diavoorstelling te omschrijven die aan een website wordt toegevoegd. Er zijn veel plugins beschikbaar waarmee je een slider kunt toevoegen aan je homepagina, berichten of waar je maar wilt.

Wat is een slider?

Sliders kunnen diavoorstellingen automatisch weergeven zonder invloed van de bezoeker. De slideshow zal automatisch verschillende foto’s laten zien op een vooraf gedefinieerde tijdsinterval. Ook kunnen sliders reageren op acties van bezoekers, zoals klikken of vegen om de vorige of volgende foto’s te bekijken. Vaak is er ook de optie om knoppen te plaatsen waarop bezoekers kunnen klikken om een bepaalde dia te bekijken.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Wij zetten de beste gratis slider plugins voor je op een rijtje.

Transition SliderTransition Slider Template

Transition Slider is een responsive slider die touch en sleep navigatie ondersteunt. Niet alleen afbeeldingen, maar ook filmpjes kun je in deze slider kwijt. Deze gratis, met Gutenberg compatibele slider, biedt een tal van geweldige functies die je kunt gebruiken om stijlvolle sliders te bouwen voor je WordPress site.

Met deze slider plugin kun je aangepaste sliders ontwerpen met geanimeerde tekstelementen, navigatiepijlen, slider loop en autoplay, deep linking, video slides, knoppen, slimme preloader en nog veel meer. Er zijn zelfs ingebouwde opties voor full-width of fullscreen sliders (een geweldige manier om een blijvende eerste indruk te maken op bezoekers van de site).

En voor nog meer functies en power moet je zeker Transition Slider Pro bekijken – die voegt kant-en-klare slider sjablonen toe, mobiele en tablet responsieve lagen, premium ondersteuning en nog veel meer.

Prijs: $27 | Meer informatie

10Web Slider10Web Slider Template

10Web is een populaire plugin ontwikkelaar met een indrukwekkend portfolio van verbazingwekkende en nuttige WordPress plugins. De slider van 10Web is een robuuste en veelzijdige WordPress slider plugin die het makkelijker voor je maakt om je content in sliders weer te geven. De plugin geeft ondersteuning voor zowel afbeeldingen als video’s, dus je hoeft je geen zorgen te maken als je veel visuele content op je website heeft.

Je kunt 10Web Slider hier downloaden.

Meta SliderMeta Slider Template

Een van de meest populaire WordPress slider plugins is Meta Slider. Met deze plugin maak je snel carrousels. Meta Slider maakt het zeer eenvoudig om een responsieve diavoorstelling aan je WordPress berichten en pagina’s toe te voegen. Met vier slider stijlen om uit te kiezen, elk met hun eigen overgangseffecten en thema’s, krijg je veel flexibiliteit als het gaat om het bepalen hoe je slideshows eruit zien en aanvoelen. Meta Slider een van de meest gebruikte gratis slider plugin die er zijn en is het vertaald naar 16 talen.

Je kunt Meta Slider hier vinden.

Smart Slider 3

Smart Slider Template

Smart Slider 3 is een erg populaire gratis slider plugin die een uitstekende oplossing biedt voor websitebouwers. Als je een krachtige, dynamische slider wilt zonder ingewikkelde configuraties zit je met Smart Slider goed. De visuele stijl editor is een aanvulling op de verschillende sjablonen, terwijl de optie om YouTube en Vimeo video’s op te nemen ook helpt. De premium versie is vrij betaalbaar en wordt geleverd met extra slider types, meer lagen en extra diensten.

Je kunt Smart Slider 3 hier downloaden.

Master Slider

Master Slider Template

Master Slider is een gratis SEO-vriendelijke, responsieve afbeelding en video slider. 

De Master Slider biedt veel features en een strakke interface om slides met afbeeldingen te bouwen. Zo kun je kiezen uit een tal van templates die je website een sportieve, zakelijke of meer een relaxte uitstraling geven. De Master Slider is ideaal voor beginners die opzoek zijn naar een makkelijk te gebruiken slider plugin.

De premium versie van deze plugin biedt tal van extra mogelijkheden zoals WooCommerce product ondersteuning, mogelijkheid tot het embedden van YouTube en Vimeo video’s en een eenvoudig ‘drag and drop‘ systeem om prachtige slides te maken.

Prijs: $35 | Meer informatie over Master Slider Pro

Tot slot

Zoals je ziet zijn er tal van opties om een slider te plaatsen op je WordPress website. We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het vinden van een slider plugin. Bekijk ook eens het artikel de 10 beste premium WordPress thema’s waarbij vaak gratis een premium slider plugin bij het thema zit.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

1 reactie