WPLounge
WordPress Tabs plugin
Home » WordPress Plugins » 5 gratis WordPress tab plugins

5 gratis WordPress tab plugins

Tabs zijn handig om veel content op een overzichtelijke manier weer te geven op een pagina. Ook zijn tabs handig om het voor bezoekers makkelijk te maken zodat ze snel vinden wat ze zoeken. 

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

WordPress mist de functie waarmee je snel overzichtelijke tabs kunt maken, maar gelukkig zijn daar veel gratis WordPress plugins voor. In dit artikel bespreken we een aantal van deze WordPress tabs plugins.

1. Simple Side Tab

Simple Side Tab

Simple Side Tab is een responsieve plugin waarmee je makkelijk een verticaal tabblad aan de linker- of rechterkant van het browservenster kan toevoegen. Met bijna 100.000 installaties bewijst Simple Side Tab een populaire plugin te zijn onder WordPress-gebruikers. Het mooie aan deze plugin is dat de tabbladen altijd zichtbaar zijn terwijl gebruikers door de webpagina scrollen. Als je een goede call to action wilt toevoegen op je website zal deze plugin helpen.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Meer info: Simple Side Tab (gratis – WordPress.org)

2. Responsive TabsResponsive Tabs

Responsive Tabs is een minimalistische plugin die perfect is voor eenvoudige, op inhoud gerichte tabbladen. Met de tabblad-editor op het Admin Panel kunnen tabbladen op je website worden makkelijk worden aangepast naar je wensen. De visuele aanpassingsopties zijn vrij uitgebreid, zodat het tabblok perfect kan worden afgestemd op elke website. Met de download kun je ook shortcodes maken, zodat tabbladen in HTML kunnen worden ingevoegd en op je webpagina’s geplaatst kunnen worden.

Meer info: Responsive Tabs (gratis – WordPress.org)

3. Tabs Responsive

Tabs Responsive

Tabs Responsive is een hoogwaardige WordPress plugin voor het maken van een onbeperkt aantal prachtige tabbladen. De plugin van WPShopmart stelt je in staat om op een makkelijke manier, zonder codering-vaardigheden, tabbladen te maken. De plugin is te bewerken vanuit je Admin Panel bij Widgets. Met meer dan 30.000 actieve installaties en meer dan 300.000 downloads is dit een van de meest populaire tab plugins.

Meer info: Tabs Responsive (gratis – WordPress.org)

4. Tabby Responsive Tabs

Tabby Responsive Tabs

Tabby Responsive Tabs is in ieder geval de plugin met de meest originele naam :-). De plugin is (je raadt het niet) volledig responsive en maakt het mogelijk om gemakkelijk responsive tabs aan je berichten/pagina’s toe te voegen. Over Tabby valt verder weinig te zeggen: de tabs zien er schitterend uit en de plugin is makkelijk te gebruiken. Je kunt tabs toevoegen met de volgende shortcode.

[tabby title="Eerste Tab"]
Tabby ipsum dolor sit amet, kitty sunbathe dolor, feed me.

[tabby title="Tweede Tab"]
Lay down in your way catnip stuck in a tree, sunbathe kittens.

[tabby title="Derde Tab"]
sleep in the sink climb the curtains attack, give me fish.
[tabbyending]

Meer info: Tabby Responsive Tabs (gratis – WordPress.org)

5. WP Tab Widget

WP Tab Widget

WP Tab Widget is een eenvoudig te gebruiken plugin die een verscheidenheid aan geavanceerde functies biedt zodat je tabbladen naar wens kunt aanpassen. De download bevat, wanneer je de pro-versie aanschaft, 21 voorgedefinieerde sjablonen voor tabbladen. De gratis versie bevat 4 tabbladen, namelijk: ‘Populair tab‘, ‘Recent tab‘, ‘Tags tab‘ en ‘Reacties tab‘, waardoor het perfect is voor wie tabbladen wil gebruiken om de betrokkenheid van gebruikers te stimuleren. Je kunt de sjablonen verder aanpassen, en daarvoor heb je geen kennis van coderen nodig.

Meer info: WP Tab Widget (gratis – WordPress.org)

Conclusie

Dit waren vijf gratis WordPress tab plugins, maar welke is de beste?

  • Ben je op zoek naar iets simpels, overzichtelijks en kleins, dan is Tabby Responsive Tabs of Simple Side Tab waarschijnlijk de beste keuze. Je zou ook kunnen kiezen voor WP Tab Widget.
  • Wil je veel mogelijkheden maar vind je het niet nodig om je eigen kleuren toe te voegen, dan is de WordPress Tabs Responsive plugin de beste keuze.
  • Veel mogelijkheden en alles zelf kunnen bepalen? Ga dan voor de Responsive Tabs plugin, je zult er geen spijt van krijgen.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer