WPLounge
WordPress Tabs plugin
Home » WordPress Plugins » 5 gratis WordPress tab plugins

5 gratis WordPress tab plugins

Tabs zijn handig om veel content op een overzichtelijke manier weer te geven op een pagina. WordPress heeft geen functie ingebouwd waarmee je snel overzichtelijke tabs kunt maken, maar gelukkig zijn daar veel gratis WordPress plugins voor. In dit artikel bespreek ik een aantal van deze WordPress tabs plugins.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

1. Easy Responsive Tabs

Easy Responsive Tabs

Easy Responsive Tabs is een WordPress plugin waarmee je gemakkelijk responsive tabs kunt maken. De plugin voegt een knop toe aan de Wysiwyg editor. Hiermee kun je alle kleuren zelf kiezen en aangeven of je de tabs aan de boven- of onderkant wilt hebben. De plugin is, zoals de naam al doet vermoeden, volledig responsive.

Deze WordPress tab plugin is maar een kleine zes duizend keer gedownload, al verwacht ik dat dit aantal snel zal stijgen.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Downloaden: Easy Responsive Tabs (gratis – WordPress.org)

2. WordPress Post Tabs

WordPress Post Tabs

WordPress Post Tabs is een populaire plugin omdat de tabs er overzichtelijk uitzien. De plugin is een kleine 100 duizend keer gedownload en is in principe gratis, al heeft de plugin ook een PRO versie. De WordPress Post Tabs voegt (net als de Easy Responsive Tabs plugin) een knop toe aan de Wysiwyg editor, waarmee je gemakkelijk tabs kan toevoegen aan je pagina of bericht.

Downloaden: WordPress Post Tabs (gratis – WordPress.org)

3. Tabs Shortcode

Tabs Shortcode

Tabs Shortcode is de simpelste WordPress tab plugin die je zult vinden. De tabs zien er rustig en overzichtelijk uit, zonder overbodige elementen. Je voegt tabs toe doormiddel van de volgende shortcode.

Tabs Shortcode is ideaal als je simpele, makkelijk te gebruiken tabs zoekt. In de tabs kun je afbeeldingen, video’s en andere media plaatsen. Tabs Shortcode is gratis en heeft geen premium versie. Een groot voordeel aan de Tabs Shortcode plugin is het feit dat de tabs volledig responsive zijn.

Downloaden: Tabs Shortcode (gratis – WordPress.org)

4. Tabby Responsive Tabs

Tabby Responsive Tabs

Tabby Responsive Tabs is in ieder geval de plugin met de meest originele naam :-). De plugin is (je raadt het niet) volledig responsive en daarmee een serieuze concurrent van Easy Responsive Tabs. Iets wat Tabby beter doet dan Easy Responsive Tabs, is het feit dat Tabby ook accordions kan maken. Over Tabby valt verder weinig te zeggen: de tabs zien er schitterend uit en de plugin is makkelijk te gebruiken. Je kunt tabs toevoegen met de volgende shortcode.

Downloaden: Tabby Responsive Tabs (gratis – WordPress.org)

5. Post UI Tabs

Post UI Tabs

Post UI Tabs is een uitgebreide plugin die niet altijd even makkelijk te gebruiken is, maar wel ongelooflijk veel mogelijkheden heeft. De Post UI Tabs plugin heeft erg veel kleurenschema’s beschikbaar en je kunt zelf je eigen kleurenschema’s maken. De tabs zijn gemaakt met jQuery en kunnen worden toegevoegd door middel van een shortcode. Deze is te vinden in de Wysiwyg editor in je WordPress backend.

Downloaden: Post UI Tabs (gratis – WordPress.org)

Conclusie

Dit waren vijf gratis WordPress tab plugins, maar welke is de beste?

  • Ben je op zoek naar iets simpels, overzichtelijks en kleins, dan is Tabby Responsive Tabs of Easy Responsive Tabs waarschijnlijk de beste keuze. Je zou ook kunnen kiezen voor Tabs Shortcode.
  • Wil je veel mogelijkheden maar vind je het niet nodig om je eigen kleuren toe te voegen, dan is de WordPress Post Tabs plugin de beste keuze.
  • Veel mogelijkheden en alles zelf kunnen bepalen? Ga dan voor de Post UI Tabs plugin, je zult er geen spijt van krijgen.

Beoordeel dit artikel

Jelle van der Schoot

Jelle van der Schoot is eigenaar van internetbedrijf Bootwebs en heeft WPLounge mede-opgericht. Samen met Wouter Postma schreef hij het boek WordPress - Een inspirerende handleiding.

Gratis op de hoogte blijven?

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte
te blijven over ontwikkelingen in WordPress!

Reageer

Scroll Up Skip to content