WPLounge
Online boeken
Home » WordPress Plugins » Reserveringssytemen voor je WordPress website

Reserveringssytemen voor je WordPress website

Als je als bedrijf online boekingen wilt aanbieden die online te reserveren zijn, dan zijn er verschillende WordPress plugins die zo’n reserveringssysteem aanbieden. In dit artikel bespreken we verschillende boeking-systemen die online reserveringen kunnen automatiseren.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.
Online boekingssystemen zijn niet meer weg te denken uit het huidige online landschap. Even reserveren voor de kapper, je favoriete restaurant of even snel aanmelden voor een bootcamp op de sportschool. Tegenwoordig is het aanbieden van online reserveringssystemen een must voor veel dienstverlenende bedrijven. Daarom zetten we in dit artikel de beste WordPress boeking systemen voor je op een rij.

Belangrijke vereisten van een boekingsysteem

In eerste instantie zal je misschien denken dat een boekingsmodule niet meer dan een formulier is, maar het hangt erg af van het soort bedrijf. Een tandartspraktijk zal een ander soort rooster nodig hebben dan bijvoorbeeld een restaurant. Daarom is het belangrijk om te weten welke functies van belang zijn voor jouw bedrijf bij het kiezen van een plugin. Je kan hierbij denken aan:

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.
  • Een aangepaste kalender in een widget plaatsen.
  • Opties voor het accepteren van betalingen voor afspraken
  • Boekingssysteem die ondersteuning biedt voor meerdere werknemers, zoals bij meerdere personal trainers op een sportschool
  • e-mail bevestigingen en herinneringen voor zowel de beheerders als de gebruikers

En dat zijn slechts een klein aantal functies die je van een boekings-plugin mag verwachten. Sommige instellingen zijn misschien niet van toepassing voor je bedrijf. Zorg er dus voor dat je de instellingen en verschillende functies van de plugin goed test voordat je een besluit neemt om één van onderstaande plugins te gaan gebruiken.

Bookly

De Bookly plugin heeft een gratis en een premium versie. De gratis versie is een eenvoudige boekingstool, die geen ondersteuning biedt voor online betalingen. Dus tenzij de website gratis boekingen accepteert, is de premiumversie van Bookly de beste optie.

Bookly

Het boekingsformulier is volledig aanpasbaar, en heeft de optie om een onbeperkt aantal personeelsleden aan te maken. Ieder lid kan eigen prijzen en beschikbaarheid instellen. Voor kleine bedrijven die misschien niet de middelen hebben om een ontwikkelaar op maat in te huren is dit een goede optie. Bookly biedt alles wat je nodig hebt om een goed boekingssysteem te beheren.

Meer info | Prijs: Gratis. De PRO versie kost $89
Bekijk ook onze tutorial over het gebruik van de Bookly plugin

WooCommerce Booking & Reservation Plugin

WooCommerce Booking

Met de WooCommerce Booking plugin kan je je producten of diensten aanbieden die online te reserveren zijn. Er is nog steeds een mogelijkheid om gratis boekingen te accepteren, maar de belangrijkste reden om voor deze plugin te kiezen is om betalingen voor de reserveringen te kunnen accepteren. Met behulp van een boekingskalender kunnen klanten eenvoudig via een product of dienst reserveren. Wanneer je WooCommerce al gebruikt en je wilt WooCommerce koppelen aan je online boekingssysteem is deze plugin een goede optie.

Meer info | Prijs: $29

Booked

BookedVia CodeCanyon is de boekingsplugin Booked beschikbaar. Het is een overzichtelijke plugin met een duidelijke kalender indeling. Er worden verschillende soorten boekingen ondersteund, zoals betaalde boekingen en gastboekingen. In de kalender zijn er tijdvakken beschikbaar waar de klant eenvoudig een tijd kan reserveren. De agenda’s zijn bovendien toe te wijzen aan bepaalde groepen of mensen binnen je organisatie. Dit kan handig zijn voor bijvoorbeeld een sportschool, waar verschillende personal trainers hun eigen schema nodig hebben.

Meer info | Prijs: $49

Team Booking

Teambooking

Met de Team Booking kalender plugin is het mogelijk gebruik te maken van je Google Agenda om je beschikbaarheid te plannen en reserveringen te beheren. Deze plugin heeft veel functies, zo kan je kiezen voor een evenementen agenda, eenmalige afspraken, of Team Booking inzetten als supportticket systeem. Je kan zelfs kaarten toevoegen om zo de locatie te laten zien bij het reserveren van een tijdslot. Verder biedt de plugin ondersteuning voor PayPal en Stripe voor het verwerken van betalingen.

Meer info | Prijs: $28

Hotel Booking plugin

Hotel Booking plugin

De Hotel Booking plugin is krachtig reserveringssysteem voor het bouwen en beheren van een hotel- of vastgoed verhuur website. Met de plugin kunnen online reserveringen worden geaccepteerd en online betalingen worden afgehandeld. Een handige optie is automatische synchronisatie met populaire online reisbureaus zoals Booking.com en Airbnb. Hiermee voorkom je overboekingen!
Een andere mogelijkheid is om inkomende reserveringen te configureren, als beheerder kan je boekingen handmatig bevestigen of gasten verplichten om hun reservering per email of via een betaling te bevestigen. Beschikbare manieren om betalingen te accepteren zijn o.a. PayPal, Stripe en betalen bij aankomst.

Meer info | Prijs: $79

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

2 reacties