WPLounge
PayPal
Home » WordPress Algemeen » De beste PayPal alternatieven voor WordPress

De beste PayPal alternatieven voor WordPress

Hoewel PayPal een van de meest populaire online betalingsplatforms is, is het altijd slim om alternatieven beschikbaar te hebben. Klanten die nog geen account hebben, willen er waarschijnlijk geen aanmaken om een enkele aankoop te doen, en internationale kopers kunnen moeite hebben met deze specifieke gateway. Het aanbieden van alternatieven voor je klanten kan de verkoop helpen verhogen.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

1 – Een PayPal alternatief aanbieden

Of je nu een standaard WooCommerce webshop runt, je diensten als freelancer verkoopt of afspraken via je WordPress website boekt, je hebt een manier nodig om de betalingsgegevens van klanten te beveiligen. PayPal is een populair platform voor deze taak. Het is redelijk bekend en vertrouwd, waardoor het in veel situaties een ideaal hulpmiddel is. PayPal is echter verre van de enige betalingsgateway optie die er is.

Het aanbieden van alternatieven voor je klanten kan je verkoop helpen verhogen door het afrekenproces voor sommige mensen te stroomlijnen. Als een klant bijvoorbeeld geen bestaand PayPal-account heeft, kan hij het gemakkelijker vinden om je site te verlaten en te kopen wat hij nodig heeft van een concurrent dan zich aan te melden voor een andere online service.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Internationale klanten

Zodra een klant op de Checkout button klikt, wil je niet dat iets hem of haar vertraagt ​​en de kans geeft om weg te lopen. Bovendien is PayPal in veel landen niet de geprefereerde betalingsgateway. Je loopt mogelijk internationale klanten mis als je geen alternatieven biedt die ze kunnen gebruiken om hun aankopen te voltooien.

Studies tonen aan dat het aanbieden van meerdere betalingsgateway opties de online verkoop kan verhogen. Het stelt je gebruikers immers in staat te kiezen met welke aanbieder ze zich prettiger voelen. Dat betekent dat zelfs als je op een markt werkt waar PayPal de marktleider is, het aanbieden van een extra alternatieven op je website geen kwaad kan.

2 – Beste alternatieven voor PayPal

Er zijn veel goede PayPal alternatieven om uit te kiezen voor je website. Maar niet elke betalingsgateway werkt echter makkelijk met WordPress als zou moeten. Voor deze lijst hebben we ons alleen gericht op opties die meerdere integratiemethoden bieden met ons favoriete CMS. Voor de besproken opties is het niet nodig om nieuwe manieren te leren de betalingen van klanten te innen.

Ten slotte, de kosten die PayPal in rekening brengt voor verkopers kosten ter vergelijking met overige aanbieders.

Stripe

Stripe is een van de grootste PayPal-concurrenten op de Amerikaanse markt en is ook aanwezig in verschillende andere landen over de wereld. Het biedt ook lokale betalingsopties, zodat klanten kunnen winkelen met de methoden die voor hen het meest prettig zijn. Als je een aanzienlijk bezoekersaantal van de 37 landen hebt waar het beschikbaar is, is Stripe een goede optie voor je website.

Stripe

Daarnaast biedt Stripe ook meerdere integratiemethoden voor WordPress:

  • Stripe Payments: met deze plugin kan je creditcardbetalingen via Stripe accepteren en links naar digitale downloads bieden voor succesvolle transacties.
  • Stripe voor WooCommerce: met deze plugin kan je Google Pay- en Apple Pay-betalingen voor je winkel verwerken bovenop creditcardtransactie.

Standaard Stripe tarieven: 2,9% + 0,25 EUR per transactie

2Checkout

Als je op zoek bent naar een betalingsgateway die zoveel mogelijk dekking biedt over de hele wereld, dan is 2Checkout wellicht een optie. Het is beschikbaar in meer dan 200 landen en ondersteunt tientallen betaalmethoden die van regio tot regio verschillen.
Als je 2Checkout met WordPress wilt integreren, zijn er verschillende plugins die 2Checkout ondersteuning bieden.
Een geschikte plugin is ‘Easy Digital Downloads’. Met deze plugin kan je digitale producten online verkopen met een systeem dat eenvoudiger is dan een volledige WooCommerce-installatie.
2checkout
Ondanks de bijna wereldwijde beschikbaarheid, is 2Checkout misschien niet de meest aantrekkelijke optie voor freelancers vanwege de hoge kosten. Als je echter werkt vanuit een land waar PayPal niet beschikbaar is, is 2Checkout misschien het beste alternatief vanwege het grote bereik
Standaard 2Checkout tarieven: 3,5% + 0,30 EUR per transactie.

Authorize.Net

biedt een eenvoudige manier om meerdere betalingsopties tegelijkertijd op je website in te schakelen. Het grootste voordeel van het gebruik van Authorize.Net is dat het meerdere betaalmethoden ondersteunt, naast creditcards. Deze omvatten PayPal, e-cheques, Apple Pay en meer. Als je PayPal betalingen wil accepteren zonder het platform rechtstreeks te gebruiken, kan Authorize.Net een uitkomst zijn.

Authorize.net

Er zijn verschillende WordPress plugins die je kan gebruiken om deze gateway met je WordPress site te integreren, waaronder enkele die we al hebben genoemd.

Standaard Authorize.Net tarieven: 2,9% + 0,30 EUR per transactie.

Mollie

Mollie ondersteunt een groot aantal betaalmethodes waaronder iDEAL.  Met de Mollie payments plugin voor WooCommerce integreer je snel de meest gebruikte betaalmethoden in WooCommerce. Het heeft een handig dashboard via mollie.com om al je betalingen makkelijk bij te houden. Het is beschikbaar in meerdere talen waaronder Nederlands, Engels en Duits.

Standaard Mollie iDeal tarieven: 0,29 EUR per transactie. Een overzicht van alle Mollie tarieven is hier te vinden.

3 – Conclusie

Als het gaat om betalingsgateways, is PayPal een van de grootste namen op de markt. Er zijn echter tal van PayPal-alternatieven die je eenvoudig kunt integreren met WordPress om je klanten meer opties te geven bij het afrekenen. Met de juiste plugins kan je er meerdere tegelijkertijd inschakelen.
  • Stripe: van alle PayPal-alternatieven is Stripe verreweg het gemakkelijkst te integreren met WordPress en het populairst.
  • 2Checkout: deze betalingsgateway is een uitstekende optie als je dekking over de hele wereld wilt, hoewel de kosten enigszins hoog zijn.
  • Authorize.Net: hoewel deze gateway alleen beschikbaar is in bepaalde landen, maakt deze gateway dit goed door meerdere betalingsmethoden te bieden, waaronder PayPal.
  • Voor iDeal ondersteuning is Mollie met de WooCommerce plugin een goede optie.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

1 reactie

  • Bedankt voor het delen van de informatie.

    Misschien dat je Mollie ook nog toe kan voegen. Een goedkope payment provider met plugin voor WooCommerce. Zij ondersteunen meer dan 20 betaalmethoden.