WPLounge
Q&A Plugins
Home » WordPress Plugins » WordPress Vraag en Antwoord (Q&A) plugins

WordPress Vraag en Antwoord (Q&A) plugins

In dit artikel laten we je een aantal plugins zien voor een vraag en antwoord-pagina (Q&A) op je WordPress-website. Daarnaast bestaan er WordPress themes die geheel ingericht zijn op dit type website.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Wat is een Q&A-website?

Op een Q&A (Question and Answer) website kun je vragen stellen en kunnen anderen die beantwoorden. Vaak gaat dit gepaard met een rating-systeem. Wanneer je het antwoord op je vraag nuttig vindt, kun je de persoon die je heeft geholpen een beoordeling geven. Zo bouw je ook een reputatie op.

Een van de bekendste websites voor Q&A is Stackoverflow. Hier heb je enorm veel categorieën (waaronder ook  de categorie WordPress), waarin je vragen kunt stellen en beantwoorden.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.
Stackoverflow Vraag en Antwoord website
Stackoverflow, een bekende Q&A (vraag en antwoord) website.

Plugins voor een Q&A

Wil jij zelf een Vraag-en-Antwoord website bouwen en heb je geen codeerkennis? Dan komen WordPress plugins goed van pas. Naast plugins bestaan er ook complete templates (WP themes) die hieraan gewijd zijn. Daar komen we later op. Een voorbeeld van een Q&A plugin voor je site is die van de makers van DesignWall:

DW Question & Answer (gratis)

DW Q&A is een gratis plugin van DesignWall. De plugin verstuurt ook automatisch e-mails naar de personen die vragen stellen en beantwoorden. De templates van deze e-mails kun je aanpassen in de plugin zelf. Zo krijgt de ontvanger een gepersonaliseerde boodschap toegestuurd.

Ook is het mogelijk om afbeeldingen te “embedden” in vragen en antwoorden.

DW Q&A
DW Q&A

Wanneer je de DW Q&A plugin op je website hebt geïnstalleerd kunnen bezoekers direct zoeken op trefwoorden. De plugin ondersteunt captcha ter spambeveiliging. Stel je voorkeursinstellingen en layout in en gebruik vervolgens een simpele shortcode om de Q&A op een pagina van je website te plaatsen.

WordPress Q&A templates

Ook is het mogelijk om een Q&A te bouwen met WordPress-thema’s die hier speciaal voor zijn gemaakt. Zeker wanneer jouw website, zoals Stackoverflow, in zijn totaliteit bedoeld is om als een Q&A te fungeren.

Een paar voorbeelden van WordPress templates:

Beide thema’s zijn een prima keuze. Je hebt hier meer opties dan bij een losse Q&A plugin. Op gebied van design en gebruiksvriendelijkheid is er veel winst te behalen. Wil je de activiteiten op je Q&A inzichtelijk maken met data? Dat kan, de templates ondersteunen een Google Analytics koppeling.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer