WPLounge
evenementen plugins
Home » WordPress Plugins » De beste premium evenementenkalender plugins

De beste premium evenementenkalender plugins

Met een WordPress evenementen plugin kan je volledige evenementen organiseren, zoals het regelen van tickets, gastenlijsten, geautomatiseerde e-mails en meer. Wat zijn nu de beste premium evenementenkalender plugins?

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Vorige week hebben we de beste gratis evenementenkalender plugins bekeken, maar wat zijn nu de beste opties voor een premium evenementenkalender plugin? Een premium (betaalde) kalender plugin biedt vaak meer functies zoals het aanpassen van de agenda layout. Maar ook bijvoorbeeld de integratie van WooCommerce en PayPal, en de mogelijkheid om boekingen van je bezoekers te accepteren.

EventOn

EventOn is de best verkochte plugin voor evenementen en agenda’s op de CodeCanynon WordPress plugin marktplaats. De plugin bestaat al sinds 2012 en wordt nog regelmatig bijgewerkt. Nu is EventOn één van de meest veelzijdige agenda- en evenementenoplossingen voor WordPress gebruikers. Niet alleen het ontwerp van de kalender en de evenementen zien er geweldig uit, maar ook de back-end interface maakt EventOn zeer eenvoudig te gebruiken.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.
Event kalender met foto's
Kalender met foto’s

Mogelijkheden EventOn

Wanneer je de agenda gaat gebruiken en evenementen maakt, kan je eenvoudig instellen dat evenementen automatisch worden herhaald volgens een aangepast schema. Ook is het mogelijk afbeeldingen toe te voegen aan evenementen, Google Maps-locaties toevoegen en evenementen organiseren met aangepaste tags en categorieën. Het toewijzen van verschillende kleuren aan evenementen is een andere handige functie.  Dit maakt het voor bezoekers makkelijker om snel te vinden waarin ze geïnteresseerd zijn.

EventOn kleuren
Events in verschillende kleuren

EventOn shortcodes

EventOn maakt gebruik van shortcodes om een kalender items in berichten en pagina’s toe te voegen. De shortcodes kunnen worden bewerkt om snel een enkele gebeurtenis of een reeks aan evenementen toe te voegen aan je content. Met de volgende shortcode kan je bijvoorbeeld een kalender laten zien met een afbeelding en de details van een event.

[add_eventon tiles="yes" tile_bg="1" tile_style="1" ]
EventOn layout

EventOn is een betaalbare agenda die er ook nog eens fantastisch uitziet. Er zijn vele mogelijkheden en kan ook nog worden geüpgraded via een verzameling add-ons.

Prijs: $25 | Meer info

Stachethemes Event Calendar

Statchethemes Event Calendar is een relatief nieuwe WordPress kalender plugin, maar is al erg populair. De plugin heeft een hoge beoordeling van 4,5 sterren uit 5 op de CodeCanyon plugin marktplaats. Hiermee is het duidelijk dat Stachethemes Event Calendar een goede en betrouwbare tool is voor het toevoegen van een evenementenkalender aan je WordPress website.

Stachethemes kalender
Stachethemes kalender

Meerdere agenda’s

Meerdere agenda’s op één WordPress website weergeven is geen probleem voor deze plugin. Nadat je de plugin hebt geactiveerd, krijg je de mogelijkheid om één of meer agenda’s voor je website te maken. Hierbij kan je ook de tijdzone en de zichtbaarheidsstatus van de agenda’s instellen. Dit alles maakt Stachethemes Event Calendar een geschikte plugin voor websites met internationale bezoekers. Ook kan je ervoor kiezen om een privékalender te maken die alleen te openen is door jou of je team.

Gerelateerde producten verkopen

Elk evenement kan een beschrijving, een locatie, een schema en een gastenlijst bevatten. Een interessante optie is om gerelateerde producten toe te voegen aan een evenement, waardoor bezoekers de mogelijkheid krijgen om aanbevolen artikelen te kopen. Verder is er ook een optioneel tabblad voor weersvoorspelling dat kan worden gebruikt om direct de verwachte weersomstandigheden voor die dag weer te geven. Bekijk deze instructievideo voor een korte demonstratie hoe je een nieuwe agenda maakt:

Met de mogelijkheid om evenementen pagina’s te maken die gemakkelijk kunnen worden gedeeld, optionele inzendingsformulieren voor gebruikersevenementen en iCalendar-integratieondersteuning, is Stachethemes Event Calendar een krachtige plugin met veel interessante functies.

Prijs: $49 | Meer info

Events Schedule plugin

De Events Schedule plugin is een prima hulpmiddel voor het plannen van evenementen en agenda’s. Zo heeft de plugin verschillende ontwerpstijlen zodat je online agenda de juiste looks heeft voor je website. Naast de standaard ontwerpen, kan je ook kleuren aanpassen via de plugin instellingen of gebruik maken van de ondersteuning van Visual Composer en zo de kalender layouts zelf te ontwerpen.

events schedule plugin
Voorbeeld van een zakelijk design

Groot aantal functies

De verschillende layouts en het grote aantal functies van deze tool maken van Events Schedule een plugin die voor een breed scala aan projecten kan worden gebruikt. Het toevoegen van een eenvoudige kalender aan je website en het publiceren van tijdschema’s is geen probleem met deze plugin. Ook het promoten van tickets en het accepteren van boekingen voor lessen en andere evenementen behoort tot de mogelijkheden.

evenementen
Een agenda voorbeeld voor een café of restaurant

Events Schedule is een uitstekende keuze voor iedereen die een agenda zoekt met veel verschillende mogelijkheden om je agenda vorm te geven. Standaard kan je kiezen uit 12 verschillende layouts waardoor het makkelijk is een bepaalde layout te selecteren die bij jouw website past.

Prijs: $39 | Meer info

Gratis alternatieven

Benieuwd naar de gratis alternatieven? Zie dan ook de beste gratis evenementenkalender plugins.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer