WPLounge
Kalender
Home » WordPress Plugins » De beste gratis evenementenkalender plugins

De beste gratis evenementenkalender plugins

Met een WordPress evenementen plugin kan je volledige evenementen organiseren, zoals het regelen van tickets, gastenlijsten, geautomatiseerde e-mails en meer. Wat zijn nu de beste gratis evenementenkalender plugins?

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Ga je tickets voor evenementen verkopen of wil je meer informatie weergeven zoals afbeeldingen en betaalmethoden? Voor dit soort geavanceerdere kalender opties, heb je een evenementen plugin voor WordPress nodig. Als je je bezoekers ook de mogelijkheid wilt geven om hun aanwezigheid voor je evenement te registreren en je websitekalender te integreren met een dienst als Google Agenda, dan is het kopen van één van de premium plugins een betere optie.

Events Calender Plugin

De Event Calender plugin is een populaire gratis plugin die momenteel actief is op meer dan 800.000 WordPress websites. Nadat je de plugin op je WordPress website hebt geïnstalleerd, kan je binnen een paar minuten je eerste evenement maken en publiceren. De kalender- en evenementen interface is zeer eenvoudig te gebruiken en integreert netjes met de rest van je WordPress dashboard.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

The events calendar plugin

Via het plugin dashboard kan je meerdere locaties voor evenementen creëren die indien nodig opnieuw kunnen worden gebruikt. Er zijn ook tal van opties voor het weergeven van een agenda en de evenementen op je website, waaronder enkele handige widgets voor je website sidebar.

Event calender overzicht

Event calendar opties

Events Calendar – Premium

Hoewel de gratis plugin The Events Calendar prima in staat is om je te helpen evenementen toe te voegen aan je WordPress website, is er ook een premium versie beschikbaar die nog meer handige functies bevat. Door te upgraden naar de betaalde versie van de plugin, is het mogelijk om terugkerende evenementen te organiseren. Ook het afhandelen van kaartverkoop voor evenementen en het gebruik van Facebook evenement integratie kan met de premium versie. Verder kan je evenementen importeren uit andere tools, zoals Google Agenda.

Events Manager plugin

Events Manager is onlangs bijgewerkt naar versie vijf en heeft nu nog meer handige functies om je te helpen een evenementenkalender toe te voegen aan je WordPress website.

Events manager plugin

Deze plugin maakt het niet alleen eenvoudig om te beginnen met het maken van evenementen en deze toe te voegen aan de kalender, maar je kan ook registratie voor je evenementen inschakelen. Het maken van terugkerende evenementen is ook eenvoudig, met ondersteuning voor een reeks herhalingsopties. Als je een element van sociale interactie aan je website en agenda evenementen wilt toevoegen, kan dat met de BuddyPress plugin, waardoor je de mogelijkheid hebt om feeds voor bijvoorbeeld gebruikersactiviteiten in te schakelen.
Event manager plugin
De plugin is makkelijk in gebruik

 

Events Manager – Premium

Er is een premium versie beschikbaar voor diegenen die meer functionaliteit nodig hebben. Enkele van de extra functies waartoe je toegang kunt krijgen door te upgraden naar Events Manager Pro zijn de mogelijkheid om betalingen te accepteren als onderdeel van het ticketregistratieproces, ondersteuning voor couponcodes zodat je tickets met korting kunt aanbieden en een tool voor het maken van aangepaste boekingsformulieren.

My Calendar Plugin

My Calendar Dashboard
My Calendar plugin opties

De agenda- en evenement presentatie van My Calendar ziet er niet zo strak uit als sommige van de andere gratis plugins die we bespreken. Je kan echter de CSS- en evenement sjablonen met deze plugin bewerken om de layout aan te passen.

Welke evenementen plugin is geschikt?

Er zijn enorm veel evenementen plugins op de markt. Een korte zoektocht op WordPress.org of Google laat zijn dat er veel aanbod is. Van verschillende layouts voor kalenders, tot vele opties om tickets te verkopen, iedere plugin biedt weer een ander voordeel. Wat is jouw favoriete WordPress plugin voor evenementen? Let het weten in de reacties hieronder!

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer