WPLounge
TikTok
Home » WordPress Plugins » De beste TikTok Plugins voor WordPress

De beste TikTok Plugins voor WordPress

Het lastige van het op de markt brengen van je bedrijf op social media is dat het voortdurend verandert. Platforms komen en gaan en je moet voortdurend proberen bij te blijven. Recent is TikTok in opkomst en erg populair bij (jonge) tieners.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Om de paar jaar komt er een nieuw platform die het social media landschap verschuift. Als je online een sterke doelgroep wilt opbouwen, of het nu voor je website of bedrijf is, zijn deze veranderingen essentieel om op te letten. Meest recent betekent dit dat we serieus moeten nadenken over de opkomst van TikTok als het nieuwe “big thing” in social media. Hoewel het technisch al bestaat sinds 2012, is dit platform de afgelopen twee jaar aanzienlijk gegroeid in bereik en bekendheid.

Wat is TikTok?

TikTok is een app voor het delen van video’s waarmee gebruikers video’s van 15 seconden kunnen maken en delen over elk onderwerp. Er is een enorme markt van mensen die gedurende de dag een paar minuten op zoek zijn naar entertainment en afleiding. Als een video interessant of aantrekkelijk is, wordt deze snel opnieuw gedeeld door het algoritme op de ‘For You’-pagina en krijgt het miljoenen views.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Waarom TikTok op je radar moet staan

TikTok is populair en het zesde grootste sociale netwerk ter wereld geworden. Het is ook de best gedownloade app van 2020 en alleen al in de VS zijn er meer dan 30 miljoen actieve maandelijkse gebruikers. Bovendien is het een sterk geglobaliseerd platform. Dit alles betekent dat TikTok je een enorm potentieel publiek kan bieden. Als je met name jongere demografische groepen wilt bereiken, tussen de 18 en 24 jaar, is dit een top platform geworden om hun aandacht te trekken.

De beste TikTok Plugins voor WordPress

TikTok zelf is niet moeilijk om mee te beginnen. Dit social medianetwerk werkt goed op korte en informele inhoud, die niet moeilijk te maken is. Maar zoals bij elk social media platform, kun je het het beste TikTok niet afzonderlijk gebruiken. In plaats daarvan wil je je TikTok-marketinginspanningen samenbrengen met de rest van je website. Dit kan door een plugin te installeren om TikTok te integreren met je WordPress website. We bespreken er een aantal.

1. Embed Block voor TikTok

Embed TikTok Block
Embed Block voor TikTok

Embed Block voor TikTok doet precies wat je verwacht. Het biedt een nieuwe TikTok specifieke optie voor de WordPress Block Editor. Je kunt het speciale blok aan een bericht of pagina toevoegen en vervolgens een URL plakken om een specifieke TikTok video weer te geven. Gebruikers van de klassieke editor worden echter niet buitengesloten, ondanks de focus van de plugin. Het biedt ondersteuning voor vrijwel alle WordPress configuraties.

Prijs: Gratis | Meer informatie

2. WP TikTok Feed

TikTok Feed
WP TikTok Feed

WP TikTok Feed is een eenvoudige tool om je TikTok feed op je WordPress website weer te geven. Je kan instellen hoe de feed wordt weergegeven en deze wordt ook automatisch bijgewerkt. Hierdoor kunnen websitebezoekers je nieuwste TikTok content zien en worden ze op de hoogte gesteld van je account als ze deze rechtstreeks willen volgen. De plugin werkt samen met iedere theme en is geoptimaliseerd voor mobiel gebruik.

Prijs: Gratis | Meer informatie

3. TikTok Feed

TikTok Feed
TikTok Feed

TikTok Feed is qua doel vergelijkbaar met de vorige plugin. Met deze TikTok WordPress plugin kan je ook je nieuwste TikTok content op je website weergeven via een geïmporteerde feed. Deze plugin is echter meer aanpasbaar en wordt geleverd met een grotere reeks opties. Het geeft je veel controle over wat er precies in je feed is opgenomen en hoe het eruit ziet voor bezoekers.

Prijs: $19 | Meer informatie

4. TikTok Video Downloader

Tiktok Video Downloader
Tiktok Video Downloader

TikTok Video Downloader is een manier om je bezoekers de optie te geven een TikTok video te downloaden. Met deze plugin kan je een functie op je site plaatsen om gebruikers te laten zoeken naar TikTok-video’s met behulp van verschillende criteria en vervolgens de gewenste video’s met of zonder watermerk te downloaden. De plugin is eenvoudig te integreren in een WordPress bericht, pagina- of zijbalk widgets met behulp van een shortcode.

Prijs $25 | Meer informatie

Conclusie

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer