WPLounge
PDF bestanden
Home » WordPress Plugins » PDF bestanden plaatsen op je WordPress website

PDF bestanden plaatsen op je WordPress website

Het toevoegen van PDF bestanden kan een waardevolle aanvulling zijn voor je WordPress website. In dit artikel bespreken we de verschillende manieren om een PDF bestand in een bericht of pagina te plaatsen. 

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

PDF link maken met Gutenberg

De snelste manier om een PDF bestand bij je bericht te plaatsen, is als volgt (wij gebruiken hiervoor de Gutenberg editor):

  • Klik op Nieuw blok toevoegen
  • Zoek naar blok ‘Bestand
  • Kies hier uploaden en selecteer het PDF bestand van je computer.

Met behulp van de rechterkolom kan je de tekstlink instellingen aanpassen en er is een optie om een downloadknop toe te voegen.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.
PDF bestand invoegen
PDF bestand invoegen

Afbeeldingen linken naar PDF’s

Het is ook mogelijk om afbeeldingen met een link naar een PDF-document. Dat gaat als volgt: maak een nieuw blok aan in de Gutenberg editor en kies Afbeelding als blok. Selecteer een geschikte afbeelding voor jouw PDF en klik vervolgens op ‘Link toevoegen‘ zoals in de afbeelding hieronder:

PDF Link toevoegen
Een afbeelding linken naar een pdf-bestand

Zoek de juiste link op, dit kan je doen door de URL te kopiëren die je in het eerste voorbeeld gebruikt hebt.

Linken naar een PDF bestand
Een afbeelding linken naar een PDF-bestand

Nu klikken we op ‘Bijwerken‘ om de pagina op te slaan en vervolgens op ‘Voorbeeld‘ om de pagina te bekijken. Als je nu op de afbeelding klikt zal het PDF document openen.

Met de voorbeelden hierboven kan je eenvoudig linken naar PDF bestanden. Maar wat nu als je een PDF bestand wilt embedden op je website? Embedden betekent het insluiten van content op je website, in dit geval dus de content van je PDF bestand weergeven op een pagina. Hiervoor zijn er verschillende plugins beschikbaar die we zullen bespreken.

PDF EmbedderPDF Embedder Plugin

De PDF Embedder plugin bestaat al een tijdje en is erg handig om PDF’s op een website weer te geven. De gratis versie van PDF Embedder bevat de meeste functies die je nodig hebt, en kan je met één knop een PDF bestand uploaden en plaatsen om je website. Het maakt gebruik van JavaScript om de content van PDF documenten op je website te plaatsen. Dit werkt een stuk soepeler dan met het gebruik van iframes. Een nadeel van deze plugin is dat de gratis versie geen PDF beveiligingsopties heeft. Technisch gezien is het dan mogelijk om je PDF te downloaden. Als je dat niet wilt is de Premium versie een optie die het document wel kan beveiligen.

Meer info | Prijs: gratis

PDF Viewer voor WordPress

PDF Viewer voor WordPress is een van de krachtigste en veelzijdige PDF viewer plugins op de markt. Het is volledig responsive dus al je PDF bestanden worden goed weergegeven op elk device. De plugin kan een connectie maken met Google Analytics om te kunnen nagaan hoe vaak een PDF wordt bekeken. Ook is er de mogelijkheid om shortcodes in artikelen te gebruiken om op die manier een PDF toe te voegen aan je content.

Meer info | Prijs: $40

PDF viewer for WordPress

WooCommerce Product Files Tab

WooCommerce Product Files Tab is een handige plugin om meer productinformatie kwijt te kunnen bij een product binnen WooCommerce. Sommige productinformatie is te lang voor de productpagina of moet op een of andere manier worden beschermd. In dat geval is deze plugin een uitkomst, een download PDF button kan worden weergegeven op de productpagina van je keuze. Vervolgens kan een bezoeker kiezen om de PDF te downloaden of in een browser te bekijken.

Meer info | Prijs: $10

WooCommerce Product Files Tab

Real3D FlipBook WordPress Plugin

De mooiste plugin bewaren we voor het laatst, de Real3D FlipBook WordPress Plugin. Dit is de plugin die je moet hebben als je een online magazine publiceert of een brochure met veel afbeeldingen wilt tonen aan je klanten. De technologie die wordt gebruikt voor het omslaan van pagina’s komt het dichtst bij het lezen van een echt tijdschrift. Toch is het design niveau van deze plugin is waarschijnlijk voor de meeste PDF documenten een beetje te veel van het goede.

Meer Info | Prijs: $39

Real3d Flipbook

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

1 reactie