WPLounge
Affiliate Marketing
Home » WordPress Plugins » Affiliate links beheren met WordPress Plugins

Affiliate links beheren met WordPress Plugins

Partnerprogramma’s kunnen voor extra inkomsten zorgen voor je website door de verkoop van producten via zogenaamde affiliate links.  In dit artikel bespreken we de verschillende plugins voor het beheren van affiliate links en leggen we uit hoe affiliate links werken.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Wanneer je je aanmeldt voor een partnerprogramma voor een product dat bij je website past, dan kan je dat product promoten en verdien je een deel van de winst van iedere verkoop via een affiliate link. Als een potentiële koper op je affiliate link klikt, wordt er een klein bestand (cookie) naar het affiliate programma gestuurd en wordt elke actie van de koper bijgehouden. Nadat een klant via een affiliate link een product of dienst heeft gekocht, wordt de aankoop geregistreerd en ontvang je een vooraf bepaalde commissie. Over het algemeen zal een cookie 30 tot 90 dagen geldig zijn, afhankelijk van het partnerprogramma.

Aanmelden voor een affiliate programma

Om affiliate links te kunnen plaatsen op je website zul je je eerst moeten aanmelden bij een affiliate programma. Voorbeelden van populaire e-commerce partnerprogramma’s zijn bol.com en Amazon Partnernet. Als je je eigen affiliate-links wilt beheren, biedt WordPress veel plugins die gemakkelijk te gebruiken en zijn. We zullen er een aantal bespreken.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Affiliate Held

Affiliate Held plugin

Affiliate Held is een Nederlandse WordPress plugin voor affiliates. Met deze plugin automatiseer je gemakkelijk alle affiliate links op je website. Affiliate Held is met name gespecialiseerd in affiliate links voor producten. Zo kun je naast het beheren van affiliate links ook vergelijkingen maken tussen verschillende aanbieders. Stel dat een product bij meerdere aanbieders te verkrijgen is, dan verzorgt Affiliate Held de affiliate links van beide verkopers. Je hebt hier verder geen omkijken naar. Affiliate Held is voor en door Nederlandse affiliates gemaakt waardoor je er snel mee uit de voeten kunt.

Meer info | Prijs: vanaf 67 euro

Pretty Links

Pretty Links Plugin

Pretty Links is een populaire WordPress plugin waarmee je affiliate links kan beheren. Met de plugin maak je korte affiliate links die de aandacht trekken. Je kan bijvoorbeeld een redirect link maken naar deze plugin met als naam https://<website-url>/prettylinks. Daarnaast volgt de plugin iedere klik en biedt een gedetailleerd rapport van waar de traffic vandaan kwam, maar ook welke browser en besturingssysteem gebruikt werd.

Meer info | Prijs: Gratis

Affiliate Links

Affiliate Links Plugin

Affiliate Links is een premium WordPress plugin waarmee je elke URL kan verkorten. Met deze plugin beschik je over een breed scala aan manieren om affiliate links te gebruiken, zoals widgets, shortcodes en een html / shortcode generator. Met de twee beschikbare widgets, Recente en Populaire affiliate-links, kan je de linkcategorie specificeren  Ook is het mogelijk om statistieken te koppelen aan Google Analytics.

Meer info | Prijs: $25

WP Affiliate Manager

WP Affiliate Manager

Als je wilt starten met minimale investeringen, is WP Affiliate Manager de juiste keuze omdat het veel gratis functies biedt. Met deze plugin kan je een eigen affiliate programma opzetten om je verkoop en bezoekersaantallen op je website te verhogen. Met WP Affiliate Manager kan je een onbeperkt aantal affiliate gebruikers toevoegen en biedt het ondersteuning voor WooCommerce en MailChimp. Deze plugin is een goede oplossing wanneer je wilt beginnen met een affiliate marketingprogramma.

Meer info | Prijs: gratis (premium opties beschikbaar)

ThirstyAffiliates

ThirstyAffiliates Plugin

ThirstyAffiliates is een andere eenvoudige tool voor het beheer van affiliate-links in WordPress. Hiermee kan je snel links aan je berichten toevoegen, links verbergen, automatisch links invoegen, prestaties bijhouden en nog veel meer. Als je bijvoorbeeld een bericht voor je website schrijft, markeer je gewoon een woord en klik je op de knop die werkt als een ingebouwde linktool. Zoek later naar de link die je op naam hebt gemaakt en vervolgens kan je de link toevoegen. Het categoriseren van aangesloten links is ook een optionele tool die het gemakkelijker maakt om je aangesloten partners te organiseren in categorieën zoals “Amazon” of een andere partner waarmee je samenwerkt.

Meer info | Prijs: Gratis

Conclusie

Zoals je kan zien, zijn er veel verschillende WordPress plugins voor het beheren van affiliate links en elk van hen biedt een verscheidenheid aan functies. Voor het maken van affiliate links kan je kiezen voor Pretty Links of ThirstyAffiliates. Wil je zelf een affiliate programma opzetten dan is WP Affiliate Manager een goede keuze. Daarnaast bieden de besproken plugins inzichtelijke rapporten over al het verkeer dat via je affiliate links hebben plaatsgevonden.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

4 reacties

 • Goede tips, dank hiervoor.
  Ik zoek een plugin, waarmee ik productfeeds kan verwerken (ophalen) en producten op de wordpress website tonen.
  Bestaat zoiets?

  • Dag Robert,

   Dat is een erg brede vraag. Eén van de mogelijkheden is het gebruik van product feeds i.s.m. WooCommerce. Er zijn erg veel plugins beschikbaar daarvoor, dus daar zou ik eens naar gaan zoeken.

 • Dag Roger,

  Ik heb een vraag over ThirstyAffiliates en ik hoop dat jij het antwoord weet.
  De plug werkt bij mij niet met het installeren. Hij verschijnt niet in mijn toolbar.

  Nu heb ik begrepen dat het ook op de volgende manier kan.
  Upload the thirstyaffiliates/ folder to the /wp-content/plugins/ direct

  Ik wil dit laten doen door mijn hostingpartij, maar zij kunnen mij geen antwoord geven over, hoe het gaat met eventuele updates van de plug. Kan ik die updates gewoon blijven doen? Ik wil immers niet dat e.e.a. In de toekomst gaat botsen.

  Ik hoop dat jij een antwoord voor mij hebt.

  Met vriendelijke groet
  Corine

  • Dag Corine,

   Normaal gesproken is updaten geen probleem bij het handmatig installeren van een plugin. Echter ben ik bang dat dat in dit geval weinig zin heeft omdat de plugin dan ook niet correct werkt. Waarschijnlijk is er een conflict op de website met een andere plugin of thema. Eventueel kunnen we helpen dit op te lossen, kijk voor meer informatie: https://www.wplounge.nl/hulp-op-afstand/